Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A gátvédelmes szülésnek nem...

A gátvédelmes szülésnek nem épp az lenne a lényege hogy ne történjen a gáton repedés és emiatt varrás stb?

Figyelt kérdés
Van pár ismerősöm aki gátvédelemben szült és pozitív dologként nyilatkoznak róla hogy na hát ők úgy szültek és igaz hogy repedtek végül így is úgy is varrni kellett de milyen jó hogy gátvédelem volt. Én úgy tudom hogy ha már semmiképp nem fér ott ki a baba akkor már jobb ha metszik egy egyenes vonalban mintha reped. Nekem is gátvédelem volt (elvileg) gyakorlatilag repedtem és sokáig kellett varrni, csúnyán is gyógyult, mai napig fáj amikor időváltozás van. Jó persze tudom hogy ez egyéni dolog kérdése is, csak az lenne a kérdésem hogy ha reped összevissza az a rész akkor az egy sikeres gátvédelemnek mondható? Szülésznő válasza is érdekelne, ha esetleg van itt.
2012. jún. 23. 18:49
1 2
 11/14 anonim válasza:
A gátvédelemnek valóban ez a lényege, azonban ez sem mindig jön be. A kislányomnak akkora feje volt (39 hetesen szültem), hogy hiába volt gátmetszés, a klitorisz mentén végigrepedtem. Senkinek nem kívánom, érzéstelenítés nélkül kellett összevarrni, mert annyira érzékeny terület, hogy az injekcióval lehet, hogy rosszabb lett volna, vagy semmit nem használ (legalábbis ezt mondta a nőgyógyászom). Ez a 3. szülésem volt és akármennyire is szeretem a fiamat és a lányomat, soha nem akarok többet szülni, ez végképp kiábrándított.
2012. jún. 24. 19:29
 12/14 A kérdező kommentje:
jesszusom:((( sajnálom utolsó olvasni is szörnyű:((
2012. jún. 24. 20:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is gátvédelemrte készültünk,de nem sikerült!Második szülésem volt (7 hete)

A feje kibújt sikeres gátvédelemmel!!!!De a mellkaskörfogata 2 centivel nagyobb volt mint a feje,és a két keze is ott volt mellette,így akkor repedt a hüvelyem a gátam,és a csiklómnál is!Sürgősségi varrás volt,hatalmas vérveszteséggel :(

De az uccsó uh szerint sem ilen méretek voltak,szóval nem tudtuk,hogy a testénél is lassan óvtosan kellett volna!

Pedig a 37-es feje kibújt (4100 gramm volt és 58cm)

Az első szülésemnél vágtak,és nekem sokal rosszabb volt a gyógyulás ,a sikertelem gátvédelemmel aznap este ültem!

2,5 éves és 7 hetes csajszik anyuja

2012. jún. 25. 12:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Itt egy nagyon részletes összefoglaló a témában: [link] Ha érdekel, érdemes elolvasni, benne van a válasz a kérdésedre. ;)
2012. júl. 29. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!