Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy csináljam, hogy ne...

Hogy csináljam, hogy ne ordítsak szüléskor?

Figyelt kérdés
Sajnos az elsőnél nagyon hangos voltam, képtelen voltam befogni a szám... Egyszerűen jött ki belőlem. Mit tegyek, ha a 2.-at nem akarom így, hanem csendben, esetleg halk nyögésekkel szülni? Van erre valamilyen "gyakorlat"?
2012. jún. 20. 22:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is agyban dől el az egész. Én sem kiabáltam, nagyon halk nyögések voltak, de inkább bőszen szuszogtam. Pedig.. kemény volt. :)
2012. jún. 20. 23:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Az elsőnél ordítottam. A doki mondta, ha tovább ordítok, nem lesz erőm kinyomni a babát (csak kitoláskor ordítottam). Mondta, hogy szorosan tartsam a fogsoromat, csukjam be a szemem és nyomjak. Nehezemre esett, de beláttam, hogy igaza van. Valóban sikerrel megszültem a babát.

Másodiknál is jól esett volna kiabálni, de itt már nagyon figyeltem, hogy szoros fogsor, csukott szem, erős koncentrált nyomás. Nagyon szép gyors gátvédelmes szülés lett. De én ott már tudtam előre, hogy nem fogok ordítani, mert az nem jó sem a babának, sem nekem, sem másnak. Tényleg energiaveszteség. Nem tud úgy nyomni az ember lánya, ha közben telibe nyitva a szája (és ordít).

Mivel te már eldöntötted, hogy nem akarsz kiabálni, valószínű másodiknál már nem fogsz :) :)

2012. jún. 21. 07:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Az elsőnél kiabáltam vajúdáskor és kitoláskor is (persze nem végig, csak néhányat), meg elküldtem mindenkit melegebb éghajlatra... Nem vagyok rá büszke.

Épp ezért eldöntöttem, hogy a másodiknál emberibben fogok viselkedni, ami sikerült is. Egyszer sem kiabáltam, a vajúdás alatt némán sírdogáltam, a kitolásra várva a szülőágyon (20 perc), "hú"-ztam, vagyis mikor ott már a burokrepesztés után nagyon erősek voltak a szinte folyamatos fájások, nagy levegőket vettem, és halk "hú" szó kíséretében fújtam ki őket. Ezt már a harmadiknál is simán vállalnám. :)

5,5 éves és 3 hetes fiúk anyukája

2012. jún. 21. 11:05
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megpróbálok akkor majd jobban odafigyelni erre.
2012. jún. 21. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Én ordítottam és jól esett. Mivel a nyomásokat rendben végeztem, tehát oda erősen koncentráltam, ezért nem szóltak rám, hogy ne ordítsak. 3-ra kinn volt a babám úgy, hogy tényleg üvöltöttem. És ma sem csinálnám másként, mert ha vissza kellett volna tartanom az illem kedvéért, akkor még ma is ott nyomnék.

A szülés a babáról szól és ha üvöltened kell, akkor üvölts.

2012. jún. 21. 15:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Miért akarsz csöndben szülni? Volt valami kellemetlenség, hogy ordítoztál az elsőnél? :-) Szerintem fölösleges arra koncentrálnod, hogy ne kiabálj, az a lényeg, hogy túl legyél a szülésen. Ha olyan a habitusod, akkor ne pont ennél a lényeges eseménynél akarj erővel változtatni rajta, lesz más, amire figyelned kell. Valószínűleg annyi mindent láttak már a szülőszobán az orvosok és a szülésznők, hogy nem fognak kiakadni a te kiabálásodon se, esetleg megkérnek, hogy próbálj meg halkabban vajúdni vagy tolófájni. :-)

Könnyű szülést neked!

2012. jún. 21. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!