Szüléskor mikor kell megmondani a baba nevét? És hogy? Kell fiú és lánynév is? Meg a vezetéknevet is?
Akkor kell mondani amikor megkérdezik. Teljes nevet kell mondani.
Mivel addigra már megszületik a baba, ezért lánynak lánynevet, fiúnak fiú nevet célszerű mondani.
Szerintem szülésznője/szülészcsapatja (vagy mije ) válogatja, mert ugyan abban a kórházban a kolléganőmtől előre megkérdezték a fiú meg a lánynevet is. Tőlem meg csak akkor,miután megszületett.
Nyugi nem kell enyire görcsösen készülni, amikor ott leszel úgy is kiderül, hogy hogyan kell majd, ha esetleg bakiznál (én pl először más nevet mondtam...ne kérdezd miért, talán a sokk/stressz/fáradtság kombó) akkor még mindig korrigálhatsz, hogy te jézus nem ezt akartam. Nem fognak hülyének nézni, ha me igen akkor meg le vannak tojva. Egyébként nálunk még mielőtt megkapták volna az anyakönyvi kivonatot bejött egy nő és megkérdezte a nevét megint...szóval akár még változtathattam is volna, ha akarom (vagy ha szar nevet mondtam)
Nálunk (Orosháza), amikor bemész a szülőszobára (tehát szülés előtt) kérnek fiú és lánynevet is. Hiába mondtam, hogy tuti lány, azt mondták a szabály az, hogy kell fiú név is.
Barátnőm próbálkozott, mert úgy gondolta, ha majd szülés után meglátja, akkor lesz biztos benne, hogy a vacillált két név közül melyik illik majd a gyerekre. De a szülésznő közölte vele, hogy : "mi az, hogy nem tud dönteni, nem a szülés után kell ilyeneken gondolkozni!"
Ezek után bediktálta mind a két nevet. Két nap múlva jött hozzá az anyakönyvvezető, akkor már csak az egyiket anyakönyveztette a kettő közül.
császár előtt kell fiú és lánynevet is bemondani, mert ha valami komplikáció adódik azért a baba el legyen nevezve.
mikor én szültem a másodikat (mondjuk én simán) akkor volt ott egy kismama akit vittek császárra mert faros volt a gyerek és ott volt ilyen, ő kérdezte minek mondjon két nevet mikor tudja,hogy fia lesz. erre volt a válasz amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!