Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor leborotválják az...

Szüléskor leborotválják az embert?

Figyelt kérdés
Én nagyon kipattogzom a borotvától, minden esetben. Tök buli lenne, ha szülés után még minden mellett csupa begyulladt piros kiütés lennék odalent... :S
2012. máj. 6. 07:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Csak nagyjából,nem fog utána begyulladni ott lenn.
2012. máj. 6. 07:11
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

Kórházfüggő, érdeklődj a választott kórházadban: van, amelyikben igen, van, ahol nem.

Engem először borotváltak az egyik kórházban, a következő szülésem előtt elmentem gyantáztatni, és kiderült, abban a kórházban, ahol másodszor szültem, senkit nem borotválnak.:)))

2012. máj. 6. 07:15
 3/14 A kérdező kommentje:
Már úgy értettem nem "az embert", hanem engem. :D :P
2012. máj. 6. 07:16
 4/14 A kérdező kommentje:
Majd megbeszélem a nődokimmal, hogy mi legyen. Neki sem jó gondolom, ha utána amiatt nem gyógyulok rendesen, mert begyulladtam. Mindig begyulladok, hiába fertőtlenítem, vagy kezelem, akármi. Legkésőbb pár nap múlva, amikor növöget a süni. Na olyankor csupa szőrtüsző gyulladás vagyok, akár hetekig, vagy hónapig. Csak a krémtől nem, de azt meg terhesen nem csinálom. Mégiscsak vegyszer.
2012. máj. 6. 07:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Mi otthon lekaptuk a szőrt, ahogy beindult a szülés, krémmel, így én megúsztam.
2012. máj. 6. 07:25
 6/14 anonim ***** válasza:
nem. a barátnőm tiszta szőrösen ment, neki sem borotváltak. én itthon leborotváltam magam szülés előtt.
2012. máj. 6. 07:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is begyullad, ezért nem is borotválom. (bikinivonalat epilálom, a többit lenyírom picire, elektromossal). Nekem leborotválták mindkét szüléskor, de abszolút nem gyulladt be. Mondjuk utána úgyis összevissza locsolnak jóddal, lehet, hogy az akadályozta meg :D Persze csak a lényegnél borotválnak, nem az egész környéket - bikinivonal, szeméremdomb felső része maradt.
2012. máj. 6. 08:24
 8/14 anonim ***** válasza:
62%

A szőrtelenítő krém, hajfesték káros hatóanyagai olyan mértékben alacsonyak, hogy csak akkor okozna gondot, ha naponta 3-4 alakalommal leszőrtelenítenéd magad teljes felületen, ill. a hajfesték egész álló nap a fejeden állna hetekig.

Nyugodtan szedd le krémmel, ha feszélyez a borotva, nem tesz kárt benned és a magzatban.

(Orvos feleség, aki 32 hetes kismama)

2012. máj. 6. 08:58
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Leborotváltak. Mondta a szülésznő aki csinálta, azért kell, mert ha gátmetszésre, vagy császárral kerül sor, a szőrt nem varrhatják be.
2012. máj. 6. 09:46
 10/14 anonim ***** válasza:
Uzsokiban szültem, ott borotválnak.
2012. máj. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!