Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy csináljam, hogy ne...

Hogy csináljam, hogy ne ordítsak szüléskor?

Figyelt kérdés
Sajnos az elsőnél nagyon hangos voltam, képtelen voltam befogni a szám... Egyszerűen jött ki belőlem. Mit tegyek, ha a 2.-at nem akarom így, hanem csendben, esetleg halk nyögésekkel szülni? Van erre valamilyen "gyakorlat"?
2012. jún. 20. 22:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem fejben kell letisztáznod.Én alapból úgy indultam neki,hogy nem fogok sikongatni+kiabálni.És úgy is lett,pedig baromira fáj (mint általában a szülések:) ).
2012. jún. 20. 22:34
 2/16 A kérdező kommentje:
De kiszakadt belőlem. Próbáltam, de nem ment!
2012. jún. 20. 22:35
 3/16 anonim ***** válasza:
61%
Csakis egy gyakorlat van: agyban kell rákészülni. És csakis a babádra meg magadra koncentrálni. Én nem azt mondom, h tök csöndben kell szülni, mert az agyrém, lehetetlen....de minden egyes ordítással, kiabálással energia veszik el belőled, pedig minden energiát a szülésbe kell invesztálni.
2012. jún. 20. 22:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
akkor meg kiabálj.nem hiszem hogy ez a legfontosabb.lényeg h a baba jól legye.ha kiabálsz hát kiabálsz...
2012. jún. 20. 22:36
 5/16 A kérdező kommentje:
Ja, és nem a vajúdáskor kiabáltam, hanem a szülésnél, amikor vissza kellett tartanom. Nem is annyira figyeltem akkor a fájdalomra, arra koncentráltam, hogy vissza tudjam még tartani, még egy kicsit..
2012. jún. 20. 22:36
 6/16 A kérdező kommentje:
Hát én úgy éreztem akkor, hogy több energiámba kerül visszatartani a hangokat, mint kiereszteni!
2012. jún. 20. 22:38
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor voltam a legéberebb, viccen kivül, a tolófájásoknál. Nekem is mondta a szülésznő, h ezt most "pihegjük el", de baromira feszített már...viszont csakis arra gondoltam, hogy ez a babám miatt fontos. És nyögtem én is a kitoláskor. Bőven elég annyi is, hiszen akkor már a munka nagy része megvan....nem kell már nagyon a fájdalmakra koncentrálni, "csak" nyomni...(De mondjuk azt elhiszem h minden szülés más és más)
2012. jún. 20. 22:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor szültem volt egy nő a szomszédba aki borzalmasan ordított.Nekem annyira fájt,hogy gyakorlatilag alig bírtam hangot kiadni,még válaszolni is nehezemre esett.Persze tolófájásnál káromkodtam egy sort,meg nyögdécseltem,de nekem az ordítozás,kiabálás annyira fura...

(vagy ki tudja lehet én is csináltam,csak észre se vettem?)

2012. jún. 20. 23:00
 9/16 A kérdező kommentje:

Úgy veszem észre, akkor ez a dolog egyénenként változik.

Volt már úgy valaki, aki egyiket csendben, másikat hangosan szülte?

2012. jún. 20. 23:13
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha van időd, akkor olvass utána az ún. hipnoszülésnek. Még ha nem is tetszik ez a fokú "lilaság", hasznos gyakorlatokat, felkészülési tippeket kaphatsz:).
2012. jún. 20. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!