Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Kendrane kérdése:

Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Figyelt kérdés

36 hetes kismama vagyok es ma valt szinte biztossa,hogy csaszarral kell szülnöm.Babam faros es ugy nez ki be sem ferne igy a szülöcsatornaba.Kaptunk meg 1 hetet aztan kitüzik a datumot.

De teljesen ki vagyok keszülve..siman szeretnek szülni.

2012. jún. 14. 20:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Megérem mit érzel, de ez idővel el fog múlni. Kinek előbb, kinek utóbb, de elmúlik, elhalványul az emléke. Nálam reggel fél 9-kor repesztettek burkot zavaros magzatvíz miatt. Vajúdtam én eleget ki is tágultam, de éjszaka negyed 12-kor császár lett. Fájt a lelkem miatta. Hiányzott az érzés, hogy kinyomtam és a karomba adják. De most már elmúlt és még csak nem is bánt ha erről beszélek. Annyi boldogságot ad a kislányom!!!! És a dokim is mondta, hogy nagyon életrevaló baba. Az amúgy is rövid köldökzsinór kétszer a nyakán volt és ha megindul nagy eséllyel nem éli túl vagy esetleg vákummal kiszedik valahogy. Én most már megmondom őszintén kicsit szégyenkezem a sok nyafogásom miatt. Hálás vagyok az életnek, hogy így alakult. Gyönyörű, életerős kislányom van aki kiegyensúlyozott, boldog baba. Azokat meg meg se halld, hogy ez a műtét a baba lelki világára miként hat meg ilyenek. Jönnek majd az ilyenek. Jönnek majd az okoskodások, de Te csak arra koncentrálj, hogy nemsokára veled lesz a te kis drágaságod. És akkor már mindegy is lesz, hogyan érkezett erre a világra! Ja és a műtét utáni felgyógyulástól ne fél. Nem olyan szörnyű, csak a lényeg, hogy akarj hamar felépülni.
2012. jún. 15. 09:25
 22/29 anonim ***** válasza:
23%

Ha a "kikészülés" felülírja a babád érdekeit akkor no comment.

Én is császárral szültem (sürgősségi volt téraránytalanság miatt), csodás élmény volt meglátni a Kisfiamat, 3 nap után szoptattam, hipp-hopp felépültem, mert AKARTAM.

Próbáld meg ezt az utat járni és arra gondolni, hogy mindennél fontosabb, hogy ő egészségesen jöjjön a világra, ha ehhez császármetszés szükséges, akkor úgy!

Boldog babázást kívánok!

2012. jún. 15. 10:02
 23/29 A kérdező kommentje:
Jelentkezek jövöheten,h mire dölt a sorsunk..egy biztos..itt a korhaz halla egnek nem olyan mint otthon mo-on..Valakiben pedig biznom kell.Addig pihenünk es probalunk vele beszelgetni..hatha.Ha nem akkor csaszar lesz..Az en hisztimert nem kockaztatnek semmi penzert.
2012. jún. 15. 10:05
 24/29 A kérdező kommentje:

Örülök a negativ valaszoknak is..DE..mielött valaki hisztisnek nevez..vagy no coment-el..olvassa mar el amiket irtam,hogy Elsö a gyerekem...de ettöl függetlenül meg banthatja a lelkem..es remenykedhetek.

De az ilyen ember csak meg jobban az erzeseimbe tipor..Igazan köszönöm..remelem lesz aki helyettem viszonozza.

2012. jún. 15. 10:53
 25/29 anonim ***** válasza:

Dönts el magadban, hogy jó lesz:) Komolyan mondom, csak rajtad áll, hogy éled meg ezt a dolgot: Kisbabus az első, neki így a jó, fogadd el, valamiért ennek így kell lennie. Ha lehet, úgyis megvárják az első fájásokat, nem egyből programcsászár ( legalábbis szerintem első babánál így van), fájdalom lesz itt is bőven:), főleg utána.....

Ha Te elfogadod (és látom, h próbálod), hidd el, minden könnyebb lesz.

2 császáros gyerek anyukája

2012. jún. 15. 11:51
 26/29 anonim ***** válasza:

Nekem a 39. héten fordult meg a babám. Farosból harántba, majd fejvégűbe. 3 éjszakájába telt.

Megértem az érzéseidet. Bár nekem nem az első terhességem volt, fejben már végigzongoráztam mindent. Amúgy nekem farosan is meg kellett volna szülnöm, attól is nagyon féltem, de talán a császártól még jobban, amit nekem csak altatásban lehetett volna egy gerincbaj miatt.

Végül amikor eljutottam oda, hogy elengedtem, és azt gondoltam, hogy legyen, ahogy lennie kell, akkor fordult be a baba.

Hátha Neked is meggondolja magát, ha meg nem, akkor a ti történetetek így lesz szép.

Amúgy az első hüvelyi szülésem komplikált volt (most nem részletezem), és ott sem fektették rám a babát, nem volt az idillikus "apa elvágja a köldökzsinórt", és semmi, amit eltervez az ember, amikor szülésre készül, a babát elvitték, nem is láttam, és egy 20 perc fél óráig azt sem tudtuk, megmarad-e, vagy hogy mi lesz vele, szóval egy hüvelyi szülés sem feltétlenül fenékig tejfel...

Remélem, ez a pár hét elég lesz arra, hogy szépen elengedd a görcseidet, a szomorúságot, hogy nem úgy zajlik majd, mint ahogy eltervezted.

Nézd a jó oldalát, nem hirtelen ér majd (sürgősségi császár), van időd felkészülni rá picit.

Az eredmény meg majd magáért beszél! :o)

Egy másik válaszolónak:

Két anyukát is ismerek, akik fejenként ötöt szültek, és mindet császárral, szóval megfelelő felügyelet mellett nem kell megállni háromnál. :o)

2012. jún. 15. 14:00
 27/29 anonim ***** válasza:

Kedves 26-os!

Nagyon köszönöm a bíztató üzenetedet! Igazán jólesett! Meg is hatódtam :)

"Egy másik válaszoló"

2012. jún. 15. 14:20
 28/29 anonim ***** válasza:

én is csak azt tudom írni hogy gondolj arra, az orvos biztosan a legjobbat akarja neked. nem kockáztat, nem teszi kockára sem a te, sem a babád egészségét. Gondolj bele, hány meg hány nő szül császárral és hány meg hány baba nem fekhet anyukája mellkasára.

lányom 32 hétre sos császárral született.14-kor mondta a doki hogy azonnali császár és 16 órakor toltak is be. meg sem volt időm lepődni, ráadásul arról volt szó hogy 16,30-kor kezdik a császárt, de mivel korababa volt, egy egész team várt rá így minket részesítettel előnyben.elmúlt egy hetes a lányom mire a karomba vehettem.s mire a nagyszülők ablakból láthatták. 1,5 hetes mire apukája kézbe vehette. és 22 napos mire hazahozhattuk őt. Ráadásul orvosi nemtörődömség vagy tapasztalatlanság és kórházi balszerencse okozta a koraszülést. 1,5 évembe került míg feldolgoztam a terhességemet, a szülés és az azt követő rémálmot.Én éppen ezért másképpen állok ezekhez a dolgokhoz. kevésbé tragikusan fogok fel jó pár mindent.

de te csak arra gondolj hogy hamarosan egy csodaszép kislányotok lesz :)

jó egészséget.

2012. jún. 15. 22:54
 29/29 anonim ***** válasza:
Szia ! Nekem hamar befordult a baba 3D UH ,erre meglepinek 36 héten faros lett :O Azt mondták tuti nem fordul meg és császár,de ha megfordul azt nagyon meg fogom érezni ...Én hiszek az agykontrollban és beszélgettem is a bébivel.Mikor felvettek szülés előtt az osztályra az UH ismét fejvégű fekvésben volt :))) és nem éreztem semmi különöset amivel ilyesztegettek.De vannak rá egyéb praktikák is ,sőt ügyes szülésznő meg tudja fordítani ! Így utólag azt mondom a császárt választanám,nehéz szülés volt és a babát nagyon megviselte...
2012. jún. 16. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!