Hogyan bekeljek meg a csaszarral?
36 hetes kismama vagyok es ma valt szinte biztossa,hogy csaszarral kell szülnöm.Babam faros es ugy nez ki be sem ferne igy a szülöcsatornaba.Kaptunk meg 1 hetet aztan kitüzik a datumot.
De teljesen ki vagyok keszülve..siman szeretnek szülni.
Ha a "kikészülés" felülírja a babád érdekeit akkor no comment.
Én is császárral szültem (sürgősségi volt téraránytalanság miatt), csodás élmény volt meglátni a Kisfiamat, 3 nap után szoptattam, hipp-hopp felépültem, mert AKARTAM.
Próbáld meg ezt az utat járni és arra gondolni, hogy mindennél fontosabb, hogy ő egészségesen jöjjön a világra, ha ehhez császármetszés szükséges, akkor úgy!
Boldog babázást kívánok!
Örülök a negativ valaszoknak is..DE..mielött valaki hisztisnek nevez..vagy no coment-el..olvassa mar el amiket irtam,hogy Elsö a gyerekem...de ettöl függetlenül meg banthatja a lelkem..es remenykedhetek.
De az ilyen ember csak meg jobban az erzeseimbe tipor..Igazan köszönöm..remelem lesz aki helyettem viszonozza.
Dönts el magadban, hogy jó lesz:) Komolyan mondom, csak rajtad áll, hogy éled meg ezt a dolgot: Kisbabus az első, neki így a jó, fogadd el, valamiért ennek így kell lennie. Ha lehet, úgyis megvárják az első fájásokat, nem egyből programcsászár ( legalábbis szerintem első babánál így van), fájdalom lesz itt is bőven:), főleg utána.....
Ha Te elfogadod (és látom, h próbálod), hidd el, minden könnyebb lesz.
2 császáros gyerek anyukája
Nekem a 39. héten fordult meg a babám. Farosból harántba, majd fejvégűbe. 3 éjszakájába telt.
Megértem az érzéseidet. Bár nekem nem az első terhességem volt, fejben már végigzongoráztam mindent. Amúgy nekem farosan is meg kellett volna szülnöm, attól is nagyon féltem, de talán a császártól még jobban, amit nekem csak altatásban lehetett volna egy gerincbaj miatt.
Végül amikor eljutottam oda, hogy elengedtem, és azt gondoltam, hogy legyen, ahogy lennie kell, akkor fordult be a baba.
Hátha Neked is meggondolja magát, ha meg nem, akkor a ti történetetek így lesz szép.
Amúgy az első hüvelyi szülésem komplikált volt (most nem részletezem), és ott sem fektették rám a babát, nem volt az idillikus "apa elvágja a köldökzsinórt", és semmi, amit eltervez az ember, amikor szülésre készül, a babát elvitték, nem is láttam, és egy 20 perc fél óráig azt sem tudtuk, megmarad-e, vagy hogy mi lesz vele, szóval egy hüvelyi szülés sem feltétlenül fenékig tejfel...
Remélem, ez a pár hét elég lesz arra, hogy szépen elengedd a görcseidet, a szomorúságot, hogy nem úgy zajlik majd, mint ahogy eltervezted.
Nézd a jó oldalát, nem hirtelen ér majd (sürgősségi császár), van időd felkészülni rá picit.
Az eredmény meg majd magáért beszél! :o)
Egy másik válaszolónak:
Két anyukát is ismerek, akik fejenként ötöt szültek, és mindet császárral, szóval megfelelő felügyelet mellett nem kell megállni háromnál. :o)
Kedves 26-os!
Nagyon köszönöm a bíztató üzenetedet! Igazán jólesett! Meg is hatódtam :)
"Egy másik válaszoló"
én is csak azt tudom írni hogy gondolj arra, az orvos biztosan a legjobbat akarja neked. nem kockáztat, nem teszi kockára sem a te, sem a babád egészségét. Gondolj bele, hány meg hány nő szül császárral és hány meg hány baba nem fekhet anyukája mellkasára.
lányom 32 hétre sos császárral született.14-kor mondta a doki hogy azonnali császár és 16 órakor toltak is be. meg sem volt időm lepődni, ráadásul arról volt szó hogy 16,30-kor kezdik a császárt, de mivel korababa volt, egy egész team várt rá így minket részesítettel előnyben.elmúlt egy hetes a lányom mire a karomba vehettem.s mire a nagyszülők ablakból láthatták. 1,5 hetes mire apukája kézbe vehette. és 22 napos mire hazahozhattuk őt. Ráadásul orvosi nemtörődömség vagy tapasztalatlanság és kórházi balszerencse okozta a koraszülést. 1,5 évembe került míg feldolgoztam a terhességemet, a szülés és az azt követő rémálmot.Én éppen ezért másképpen állok ezekhez a dolgokhoz. kevésbé tragikusan fogok fel jó pár mindent.
de te csak arra gondolj hogy hamarosan egy csodaszép kislányotok lesz :)
jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!