Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Kendrane kérdése:

Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Figyelt kérdés

36 hetes kismama vagyok es ma valt szinte biztossa,hogy csaszarral kell szülnöm.Babam faros es ugy nez ki be sem ferne igy a szülöcsatornaba.Kaptunk meg 1 hetet aztan kitüzik a datumot.

De teljesen ki vagyok keszülve..siman szeretnek szülni.

2012. jún. 14. 20:05
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
34%

Èn simán szültem most is úgy lesz, de császár párti vagyok.

Gondolj bele hogy biztos lehetsz benne, hogy nem lesz oxigén hiányos a babád, nem akad el a szülöcsatornában és kap sokkot, vagy te. nem fogsz ott feküdni tehetetlenül mert nem tudod kinyomni, miközben a szívhang egyre rosszabb.

Mondjak még negatívumot a rendes szüléshez.

Èn úgy tudom hogy az egyetlen hátránya a császárnak, hogy a baba a szülöcsatornában bifidusz baktériumokat kap, amivel könnyebben emészt, és kevesebb gyomor panaszai lehetnek.

2012. jún. 14. 20:11
 2/29 anonim ***** válasza:
86%
Ha a baba úgy fekszik, h sérülne szülés közben, akkor lebegjen az a szemed előtt, h ez az ő egészségének az érdeke. Több féle farfekvési fajta van. Ha mindkét lába fel lenne húzva, akkor tudnád csak megszülni, de akkor is rizikós lenne. Viszont, ha csak egy lábikója is a méhszáj közelében van, akkor nagyon sokat ártana neki a születés.
2012. jún. 14. 20:12
 3/29 anonim ***** válasza:
73%
Első, a baktériumot az első szoptatások alatt kapja a baba. Hüvelyi szülésnél a tüdőőben lévő nyák kinyomódik, így kevesebb az esélye, h a nyák megtapadjon bent és tüdőgyulladást okozzon. Míg császárnál ez a nyomás nem történik meg.
2012. jún. 14. 20:14
 4/29 A kérdező kommentje:
Ez termeszetes,hogy a baba erdeke,egeszsege az elsö,nem is tiltakozok ellene,de a lelki oldala az enyem..hogy igen en megszültem a kislanyom.Nehez terhessegem volt/van..es nekem ez adna meg a koronat a vegere.De megprobalok beletörödni..van meg 2 hetem ha addig nem gondolja meg magat.
2012. jún. 14. 20:23
 5/29 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon megértelek. Az első terhességemnél közel tapadt a lepény a méhszájhoz az elején és azt mondta a dokim, hogy így császár lesz, de szerencsére feljebb húzódott.. el tudod képzelni milyen boldog voltam hogy szülhetek természetesen. De.. a 41. héten sem indut meg még a szülés, így "indították" és nem sikerült természetesen megszülni a babót. Fájásgyengeség meg nem illeszkedés.. Kellett egy év, hogy feldolgozzam az egészet. Most 30 hetes vagyok a második babóval és legutóbb mondta a doki, hogy a vágásom ugyanott lesz, ahol az előző.. hát kellett jó egy perc, mire felfogtam, mit is jelent ez. Bőgve jöttem haza. Hiányérzetem van a "kibújik és a karomba adják" élmény elmaradása miatt. És lehet hogy másnak ez hülyeségnek hangzik, de engem fölhöz vágott az is, hogy így nem lesz lehetőségem háromnál több gyermeket szülni (és itt a lehetőségen van a hangsúly).

Viszont van egy gyönyörű, formás, okos, ügyes másfél éves kicsi lányom, aki nagyon jó evő és egész eddig szopizott. És remélem a kisfiam is hasonlóan "alakul" :) És végül vígasztalásul: ott alul sértetlen vagyok :)

(bocsi hogy hosszú lett!)

2012. jún. 14. 20:42
 6/29 anonim ***** válasza:
Neked legalább van időd felkészülni rá lelkileg.Nekem sima szülésnek indult és menet közben császár lett belőle.Biztos neked is rossz,de gondolj bele,hogy az milyen lenne ha bemennél,hogy szülünk és a műtőben kötsz ki.Az lebegjen előtted,hogy a baba legyen egészséges.Programozott császár lesz?Nem várják meg míg beindul magától?
2012. jún. 14. 20:44
 7/29 anonim ***** válasza:

Egyszerűen törődj bele!

Első gyermekemet simán szültem,második farfekvéses volt,de ezt is simán terveztük a dokinőmmel.Aztán a legvégére a drágám úgy döntött,hogy a lábait szeretné először megmutatni,így császár lett.Nekem semmi gondom nem volt ezzel,nem problémáztam rajta,sem akkor,sem utána.A lényeg hogy egészséges legyen és végre a karjaidban tarthasd.

Ez nem csak neked szól,de én nem tudom miért kell nagy ügyet csinálni a császárból.Persze azt én sem támogatom,ha valaki pusztán a saját kedvéért kéri,de ha a baba vagy az anya !egészsége! vagy !!élete!! múlik rajta,akkor semmi kivetnivaló nincs benne.

2012. jún. 14. 20:45
 8/29 anonim ***** válasza:
56%

Kedves második!

A császár hátrányait pusztán azért nem írom le, mert nem akarom ijesztgetni a kérdezőt, hiszen nyilván nincs is oka aggodalomra - ügyes orvosai lesznek, és hipp-hopp a karjában tarthatja a gyermekét.

A császárnak oka kell, hogy legyen, nagyobb hasi műtét, és ezer komplikáció követheti. Arról nem is beszélve, hogy ha az általad említett kolonizáció nem történik meg, az már pont elegendő hátrány. Nyilván a rendes szülést is járhat sokféle kimenetellel, de butaságokat írtál. Nekem egyébként be sem indult a szülés, simán csak esett a szívhang egy rutin NST-n, tehát ehhez nem szükséges vajúdni.

Egy császáros orvos anyuka

2012. jún. 14. 20:48
 9/29 anonim ***** válasza:
24%
Az a fontos,hogy a gyermeked egészséges,tudod mennyi nő mit meg nem adna ezért????Fejezd be a hisztit,adj hálát a gyermekedért,és fogadd el amiről nem tehetsz!
2012. jún. 14. 20:59
 10/29 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi valaszokat is..

Tisztaban vagyok a "tenyekkel" kockazatok,jobb-rosszabb.

A kislanyunk az elsö..ez is biztos..de szülni szeretnek.

Nalunk csak az en keresemre varnak 38. hetnel tovabb,de mi van ha rosszul döntök?Azt nem birnam megbocsajtani magamnak.Igy most jön 1 het izgulas es utanna rabizom az orvosokra.

2012. jún. 14. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!