Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Kendrane kérdése:

Hogyan bekeljek meg a csaszarral?

Figyelt kérdés

36 hetes kismama vagyok es ma valt szinte biztossa,hogy csaszarral kell szülnöm.Babam faros es ugy nez ki be sem ferne igy a szülöcsatornaba.Kaptunk meg 1 hetet aztan kitüzik a datumot.

De teljesen ki vagyok keszülve..siman szeretnek szülni.

2012. jún. 14. 20:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pont így volt, ahogy Neked, csak én ikrekkel voltam terhes és a 36. héten harántba fordultak mindketten. Azt mondta a dokim,hogy megvárjuk,hogy betöltsem a 37. hetet és utána kiírunk egy császáros időpontot. Azt mondta, minimális az esélye,hogy visszaforduljanak. A szülésznőm is ezt mondta). Erre a 38.-dik heti UH-on láttuk,hogy mindketten fejvégű fekvésbe kerültek át! Pedig ugye az ikreknek még kisebb helyük vn mozgolódni...A végén simán szültem.

Nem tudom mennyire volt hatásos, de szedtem homeós bogyókat, köztük Pulsatillát, amit kimondottan rossz fekvés esetén szoktak adni. És sokat beszélgettem velük,hogy forduljanak be jó irányba, igazából erre koncentráltam.

2012. jún. 14. 21:04
 12/29 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as! Habár már jópár éve nem dolgozom mint szülésznő, de azt hittem, h még tudom amit megtanultam. Lehet, h nem? Mire gondoltál, milyen hülyeséget írtam? Üdv: "második válaszoló"
2012. jún. 14. 21:05
 13/29 anonim ***** válasza:
47%

Èn úgy tudom hogy az egyetlen hátránya a császárnak, hogy a baba a szülöcsatornában bifidusz baktériumokat kap, amivel könnyebben emészt, és kevesebb gyomor panaszai lehetnek.

Ez volt az, ami hatalmas butaság. Ettől sokkal több a hátránya (sinus thr., anesztéziai komplikációk, laktációs gondok, későbbiekben predesztinált sectio a lehetséges méhruptura miatt, kolonizáció hiánya), ill. ez az egy, amit említettél, ez is más miatt okoz gondot.

A lelki oldal sem utolsó, az anyukákat tapasztalat szerint sokszor bántja, hogy így alakult a szülés.

Nem megbántani akartalak, de nagyon nem volt igaz, amit írtál.

2012. jún. 15. 08:17
 14/29 anonim ***** válasza:
76%

"Mások szerint a szülés során a szülőcsatorna flórája nem vesz számottevően részt az gyermek bélflórájának kialakításában."

Úgy látszik, h én a "mások" vagyok, mint ahogy a tanáraim és a gyakorlati oktatóim is. A másik pedig az, h nem akartam minden lehetséges szövődményt felsorolni, mert nem ijesztgetni akarom az anyukát. Remélhetőleg az orvosai felvilágosítják mindenről. A harmadik, h nagyon is tudok a lelki okairól, de miért mondanám, h "búslakodj nyugodtan, az normális"? Nem tudom mit rontottam el, h így belém kötsz. Lehet, h tanultál szülészet-nőgyágyászatot az egyetem alatt, de attól még nem abban dolgoztál évekig.

2012. jún. 15. 08:39
 15/29 A kérdező kommentje:
Jövöhetig igyekszem kikapcsolni a temat es jo dolgokkal foglalkozni,meg ha utanna megkapom a datumot is lesz eleg idöm agyalni.De ugyis ugy lesz ahogy a kislanyomnak a legjobb.
2012. jún. 15. 08:41
 16/29 anonim ***** válasza:
24%

Én nem kötöttem beléd, amit írtál, tényszerűen nem volt igaz.

És leírtam, hogy nem megbántani akartalak. No mindegy.

2012. jún. 15. 08:51
 17/29 anonim ***** válasza:

Szia! Császárral is szülsz!!!!!!!!!

Ne hidd azt, hogy többet ér az az anya aki természetes úton szül!!!! Mindegy, hogy császár vagy természetes, olyan csoda történik akkor, ami semmihez sem hasonlítható!!!

Én is nagyon féltem attól, hogy császárral kell szülnöm. Nem kellett, de az első babámnál igencsak szerettem volna, mint később kiderült jobb is lett volna. Elakad a fiam, nyomták, húzták. Iszonyat volt. szegénykémnek olyan hosszúkás feje lett, / idővel kikerekedett/ a szeme bevérzett, az arcán a hajszálerek egy része megpattant, így piros foltok voltak rajta / ez is meggyógyult idővel/. Igaz mindezek a "károsodások" meg gyógyultak, de nagyon fájó nekem a tudat, hogy szenvedett míg megszületett. A méhszájam megrepedt.

Tehát nézd a jó oldalát a babádnak nem fog fájni semmi, gyönyörű lesz.

Szorítok, gratulálok a babához, sok, erőt, egészséget kívánok! :))

2012. jún. 15. 09:01
 18/29 anonim ***** válasza:
16-os. Most végignéztem és azt nem is én írtam, hanem az első válaszoló :) Már összeállt kép Bocs, mindketten félreértettük.
2012. jún. 15. 09:02
 19/29 anonim ***** válasza:
Jóóóóég, tényleg... :))) Ne haragudj, akkor az elsőnek szólt volna, amit írtam. Hjaj, bocs.
2012. jún. 15. 09:06
 20/29 anonim ***** válasza:

Ha már így alakult én a helyedbe azt kiharcolnám, hogy nem programozott császár legyen, hanem várják meg amíg magától beindul. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar jönni.

De megértelek, hogy szeretnél simán szülni. Sajnálom, hogy így alakult Nálad, de ha nincs más lehetőség, akkor sajnos el kell fogadni.

Tényleg ne hagyd, hogy az orvos döntse el mikor akar kibújni.

2012. jún. 15. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!