Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olyan orvost keresek, aki...

Olyan orvost keresek, aki lézeres szemműtét után a császármetszést pártolja. Ha valaki ismer ilyet, írna nekem privit?

Figyelt kérdés
Amióta terhes vagyok, az erőlködéstől többször csúnyán bevérzett a szemem (előtte soha), a nőgyógyász is elszörnyedt amikor látta. Nem szeretném kitenni még nagyobb erőlködésnek egy hüvelyi szülés kapcsán, nem szeretném, hogy valami gond legyen szülés közben. Negatív "kommentelők" kíméljenek! Nem kívánom nyíltan megvitatni ezt a témát.
2012. jún. 14. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Magán szemorvos. Igaz, vagy 10 ezer forint, de közöld vele kategorikusan, hogy te azért jöttél, mert a nőgyógyászod a szemedet látva nem meri megkockáztatni a természetes úton való szülést, de ehhez szüksége van egy szakorvosi véleményre, és te ezt szeretnéd. Biztos vagyok benne, hogy ad ilyen igazolást.

De még emeld ki szerintem a kérdésed, hátha ismer valaki ilyen szemészt:)

Vagy még egy ötlet: a családban nincs valakinek kedvenc szemorvosa? Nálunk anyumnak van, és tőle bármit kérhet, mindenben segít, ha nálatok is lenne ilyen, az nagy előrelépés lehetne:)

2012. jún. 18. 19:10
 12/28 A kérdező kommentje:

Gondoltam a magánszemorvosra, az sem érdekel, ha pénzbe kerül, csak nem mindenki hajlik erre a dologra, azért is írtam ki a kérdést, hogy valaki tud-e konkrétan ilyen orvost, akivel ezt meg lehet beszélni és megérti a problémámat... :( Nem szeretném feleslegesen rabolni egy olyan szemész idején aki mereven elzárkózik a téma elől... :(

Sajnos nincs saját szemorvosunk. Igaz apukámat műtötték már hályoggal. Van neki szürke is és zöld is, minden mi szem szájnak ingere... de sztk-ban ahhoz a dokihoz ment, akit kapott, szóval sajnos nem saját... :(

Kiemelem a kérdést, hátha...

2012. jún. 18. 20:28
 13/28 anonim ***** válasza:

Szia!

8-as vagyok. Hol laksz? Tudok Neked ajánlani egy nagyon jó dokit. Ő Debrecenben praktizál. De szerintem ebben az esetben (hogy a problémád megoldódjon) nincs távolság. Ezen a honlapon tudsz utána nézni: [link]

Tiszta szívből ajánlom Neked! 5000 egy vizsgálat a klinikán. Viszont ha a Nagy Lajos király térre mész ott 2 vagy 3 ezer. Remélem tudtam segíteni. De kérdezz ha van még valami! :)

Üdv!:)

2012. jún. 19. 10:21
 14/28 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon durva. Én is magánorvost ajánlanék, tőle kérj igazolást. Nem értem amúgy, nem a dioptria számít, hanem a retina állapota, -6-os szemüveges anyuka is simán szült, mert olyan volt a retinája, másik anyukának meg csak -1-es és előre tervezett műtét, nehogy megvakuljon. Én -3 dioptriával simán szültem kétszer is, mert olyan a szemem állapota. Ha ennyire érzékeny a szemed, nyilván van valami baj vele és tényleg nem lenne jó simán szülni, pláne ha a szülészorvos is így látja. Magánszemésznél kérj alapos vizsgálatot és orvosi véleményt.

Remélem minden rendben lesz, a szemed is megmarad jó állapotban, a babád is egészséges lesz, a műtét pedig jó hangulatban fog lezajlani. :)

2012. jún. 20. 11:06
 15/28 A kérdező kommentje:
Az a "baj", hogy látszólag semmi baja a szememnek. Szemfenék oké, szemnyomás oké, szép tiszta, jól látok. De valamiért mégis bevérzik időnként!!! Lehet, hogy a hormonok, de hát akkor sem normális dolog ez!
2012. jún. 20. 11:21
 16/28 anonim ***** válasza:
Szia! Én se értem, hogy hogy a fenébe nem ad igazolást az az intézet, ahol műtöttek. Én mikor terhes lettem az első gyerekkel, elmentem magán szemorvoshoz, hogy mondja meg, szülhetek -e simán. Az egyik szemem -7-es a másik ennél is rosszabb, alig látok vele valamit. Azt mondta az orvos, hogy nem tanult meg az a szemem látni. Minden gond nélkül megírta az igozolást arról, hogy szülhetek simán. Kétszer szültem azóta, semmi gondja nem lett a szememnek. Arra kellett vigyáznom, hogy csukva legyen nyomásnál. Ez Keszthelyen volt, szóval neked elég messze. De ha szerintem elmész egy szemvizsgálatra magánrendelőbe, ki kell hogy adják az igazolást. Sok szerencsét kívánok neked!
2012. jún. 20. 11:56
 17/28 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva én is pont így gondolkodtam ahogy te én is császáros akartam lenni mert nekem is volt lézeres szem műtétem de a szemész nem adott indokolt igazolást mert csak 10 dioptria után adnak.ugyhogy lesz ami lesz alapon megszültem 4,5 kg-os babám.semmi baja nem lett a szememnek. de mikor mondta a doki hogy mostmár kinyithatom akkor sem nyitottam.nem biztam a véletlenre :)
2012. jún. 20. 18:51
 18/28 anonim ***** válasza:

Én 6éve az esküvőm előtt menni akartam ilyen szemműtétre, de mondta szemorvos, hogy ha akarok szülni- természtes úton- akkor csak szülés-szülések után műtessem meg. Így most 1.5hónapja műttettem meg a szememet, a 3. szülésem után 6héttel. :) Komolyan már alig vártam!!

Akkor engem is átvertek-simán szülhettem volna? -5ös volt mindkét szemem, nem bírtam terhesen elviselni a lencsét- a szemüveget is utáltam- tiszta megváltás volt a műtét, végre jól látok - imádom!!!

Persze a gyerekeimet is- miattuk megérte várni- de akkor nem egyforma a szemészek állásfoglalása sem úgy gondolom, mert engem a szülések miatt határozottan lebeszéltek erről.

NEked meg ha be is vérzik- abszolút nem értem a dokit sem, hogy miért nem ad igazolást- ha azt sem vállalja, hogy a szemed kibírja a sima szülést. Szóval egyik véleményhez sem adja a nevét?? Nem is értem.

A nőgyógyszod hajlik a császárra? Nem is értem miért kell szemész szakvélemény, neki nincs döntési jogköre?

Én is ragaszkodnék a helyedben a császárhoz. Tényleg nem két fillér egy ilyen műtét, ráadásul én úgy tudom, hogy egyszer lehet csak ilyen műtéten átesni. De ez nem biztos.

2012. jún. 21. 13:14
 19/28 A kérdező kommentje:

A nőgyógyász hajlik rá, neki az a jó, ami nekem is. Viszont a szememről ő nem alkothat véleményt. Ő mondhatja, hogy farfekvés miatt császár, vagy téraránytalanság miatt, de a szememre ő nem hivatkozhat... :(

Mondta, hogy ha megyek a 36. héten, akkor a vizsgálat után felküld egy szemészhez az ő kórházukban, hátha... csak az már annyira a finish-ben van, szeretném, ha előbb történne valami "lepapírozás".

2012. jún. 21. 13:48
 20/28 anonim ***** válasza:

dr.Dóczy Zsuzsanna,Telki Kórház rendelőjében,a Budakeszi úton:

[link]

Kedves,aranyos,biztosan fog segíteni

2012. jún. 21. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!