Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magát a császármetszést a...

Magát a császármetszést a nőgyógyász végzi, vagy van egy sebész aki felnyitja a hasat-méhet?

Figyelt kérdés
első szülésem is császár volt sanos, s szerintem most is az lesz...bár bizom benne h mégsem...párommal multkor erről beszélgettünk, s valahogy szoba jött h ki is végzi s szerinte egy nőgyógyász csak nem nyit meg egy hasat, stbstb szerinte tuti volt a csapatban egy sebész aki ezt csinálta.én meg nem tudom...mert ugye semmit nem láttam, meg hát nem ezzel voltam elfoglalva...
2011. dec. 27. 12:29
 1/4 anonim ***** válasza:

A nőgyógyász végzi. De, megnyitja a hasat, nem csak turkál olykor. Sőt, más műtéteket is végez, nem csak császárt, az a dolga.

És igen, ált. egy másik nőgyógyász is van ott, de a te fogadott orvosod vagy valaki más vezeti a műtétet, másik meg segédkezik.

2011. dec. 27. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyászom csinálta. Egy nőgyógyásznak alapból tudnia kell császármetszést végre hajtania elvégre az is egy szülési forma.
2011. dec. 27. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Oh a ögyógyász még ezer másik operációt kell hogy tudjon elvégeznie. ilyen pl a kapatás, a méhkivétele, vagy más minden ami nögyógyászati operáció.

sebészek között is van ezer féle melyik mihez ért. egy agysebész nem nyit fel egy hasat (ha csak nem arra is specializálódott).

2011. dec. 27. 13:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Van aki alapból sebész, majd lett nőgyógyász.

De egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy kell valamiféle sebészeti szakvizsga. Lehet csak nőgyógyászati műtétekre specializálódva, de nőgyógyász nem végez császármetszést, azért mert nőgyógyász, hanem tovább kell képeznie magát.

Van olyan nőgyógyász, aki szülést sem vállal.

2011. dec. 27. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!