Aki nem kért epidurálist, miért nem kért?
Nálunk a klinikán, ahol szülni fogok, több, mint 20 éve csinálják az EDA-t. Ez csak fájdalomCSILLAPÍTÁS, nem szünteti meg a fájdalomérzetet. Szerintem jó, hogy van ilyen lehetőség (már ahol), én nem vetem el a lehetőségét, minden attól függ, hogy fogom bírni, de szerintem nem fogok elzárkózni tőle, ez gerinc közeli érzéstelenítés, nem olyan, mint amikor mintát vesznek, itt tartott felkészítőn az aneszteziológus tájékoztatót a lehetséges módszerekről, előnyökről és hátrányokról.
Azt viszont nem nagyon érte, hogy miért akarod korábbi hozzászóló a császárnál az altatást (gondolom) ha EDA-t nem? Az sokkal veszélyesebb a babára nézve is.
36 hetes kismama
Van még a gázzal történő csillapítás, de ez inkább bódítja a kismamákat és nem nagyon szeretik, mert a hatása alatt nem kommunikálnak jól a kismamák a bódultság miatt és nem az utasítások szerint cselekednek, rövid ideig hat és a vérbe is bekerül...
Előző voltam.
36 hetes kismama
Bocs, Utolsó, nem figyeltem, persze érthető, ha ilyen probléma áll fenn.
Császárt én is láttam, és segítettem is többször, állatorvosnak,szarvasmarhánál....Nem ugyanaz, nem degradálom le az embereket, mielőtt valaki félreérti. Ha császárom lesz, akkor én nem szeretném, hogy altassanak, legalább láthatom a babát utána.
36 hetes kismama
Úgy tudom, h minden fájásnál termelődik endorfin is, és az segít a babának, h előrébb jusson, plusz csökkenti a baba fájdalomérzetét, mert ilyenkor a babák is "szenvednek".
Ha kapsz fájdalomcsillapítót, akkor ez az endorfintermelés leáll, és te nem érzed a fájdalmat de a baba még jobban.
Én ezt már csak akkor tudtam meg, mikor megszültem és én kaptam fájdalomcsillapítot, így utólag megbántam, bár akkor megváltásnak tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!