Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem kért epidurálist,...

Aki nem kért epidurálist, miért nem kért?

Figyelt kérdés
Én sem szeretnék kérni, mert félek a következményeitől. Milyen más fájdalomcsillapító módszer van, amit a Szent Istvánban alkalmaznak?
2012. jún. 7. 21:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%

Én a gondolatától is rosszul vagyok hogy a hátamat szurkálják. Sokkal ijesztőbb, mint a szülés maga.

Szerintem a fájdalom hozzá tartozik a szüléshez, és bizonyos szempontból jó is.

Ahogy lezajlik az egész, valahogy sokkal dinamikusabb, benne van a folyamatban, el lehet viselni, mert értelme van.

3x szültem mindenfajta csillapítás nélkül. (Leszámítva a gátvarrást, ahhoz kaptam lidokainos spayt.) Egy nagyon hosszú, egy átlagos és egy nagyon gyors szülésem volt.

Én nem tudom máshogy elképzelni.

2012. jún. 7. 22:05
 2/25 anonim ***** válasza:

Mert lekéstem:)

MIre eljutottam odáig, hogy annyira fáj, hogy kérek érzéstelenítést, addigra közölte a szülésznő, hogy minek, mire ideér az aneszteziológus, addigra megszülök:) Így is lett, negyed órán belül kint is volt a fiam.

Azért kibírható, ha nem húzódik nagyon el, nekem csak 4 és fél óra volt a brutális rész, igaz oxitocinnal ami csak rátett egy lapáttal. De ment szerencsére:)

2012. jún. 7. 22:06
 3/25 anonim ***** válasza:
20%
Nem akartam,hogy a gerincemet piszkálják,abban a helyzetben meg valahogy eszembe se jutott,hogy kérjek.Gázt kaptam,az tompított valamennyit.Ha nem muszáj,akkor szerintem ne kérj!
2012. jún. 7. 22:06
 4/25 anonim ***** válasza:

En alapban azert nem akartam, mert volt ket gerincvizvetelem az elso szulesem elott kb 15 evvel, de abbol az egyik olyan rosszul sikerult, hogy ugy gondoltam, amig az eletem nem mulik rajta, addig gerinc kornyekere ne szurjanak be semmit. Tudom, hogy nem ugyanaz a kaliberu a ket dolog, de akkor sem akartam.

Masodik szulesnel meg mar tudtam azt is, hogy az elso is ment igy, ki lehet birni, raadasul elegge gyorsan is szultem, igy mar szukseget sem lattam.

2012. jún. 7. 22:07
 5/25 anonim ***** válasza:
Én még szülés előtt állok, de nem egyezem bele az epidurálba császárnál sem. Sajnos elég sok bajom van a gerincemmel (szűkület, ami miatt megvan törve a gerincvelő, gerincferdülés, sérv, csigolyatörés), mind azon a szakaszon, ahova szúrnák. Rettegek attól, hogy rosszul szúrnák (sajnos a családban volt rá példa). Inkább a fájdalom, császárnál pedig az altatás.
2012. jún. 7. 22:07
 6/25 anonim ***** válasza:
13%
Nekem nem volt rá lehetőségem,ahol én szültem ott nincs ilyen opció.De ha lett volna,akkor sem kértem volna.Így éli át egy nő igazából a születés csodáját. :)
2012. jún. 7. 22:15
 7/25 anonim ***** válasza:
68%

Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok, ha megakadt a szemem, azon hogy félsz a következményektől. Milyen következményektől?

Én kaptam edát, az égvilágon semmi rosszat nem tudok róla mondani, a beszúrás olyan mint minden más injekció, (Meg mivel ha jól emlékszem fájás közben szúrnak, nem is éreztem igazán, mert a fájás ezerszer rosszabb)

És nekem is kicsit félrement, vagyis az egyik oldalamat jobban lezsibbasztották, de ennek csak annyi hátránya lett, hogy amikor fel kellett emelnem mindkét lábamat, az egyikhez segítséget kértem.

Én még a fejemet is emelgettem - elfelejtettem hogy nem szabadna - és semmi bajom az ég világon nem lett, nem fájt a fejem, meg semmi. Szóval nem tudok rosszat mondani az edáról, súlyos következményekről meg még nem is hallottam.

2012. jún. 7. 22:45
 8/25 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: sajnos vannak súlyos következményei az edának. Enyhébb eset lépett fel édesanyámnál, neki "csak" 20 centi átmérőjű hematóma lett a szúrás helyén, mert félrement, és mindent érzett, csak a lábujjait nem. Súlyosabb eset volt a kistestvérem, neki a szúrás következtében levált a dúrazsák, és pl. pár hétig nem érezte, ha székelnie kellett, így 8 éves létére pelenkát kellett rá adni, nagyon nagy szerencséje volt, hogy végül rendbe jött... Szóval nem teljesen veszélytelen.
2012. jún. 8. 00:15
 9/25 anonim ***** válasza:
Én meg kértem, de közölték, hogy vasárnap van, a szülészetnek nincs külön orvosa, az ügyeletes meg vagy feljön vagy nem. Na köszi mondom, úgyhogy gázt adtak, de azt meg úgy téptem le az arcomról, mert idegesített fájás közben.
2012. jún. 8. 07:04
 10/25 anonim ***** válasza:
0%

Én azért nem kértem, mert szeretem érezni a fájást azért, ha baj van, akkor megváltozik és én ezt fontosnak tartom.

Ha nem így lenne, akkor sem szeretném, mert a gerincemet túl fontosnak tartom ahhoz, hogy ne bízzak a természetben, hanem inkább egy ember tűjének tegyem ki.

De a szülés nem kibírhatatlan, nyugi.

2012. jún. 8. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!