Hogyan zajlik, ha beindítják a szülést?
Úgy néz ki ez vár rám túlhordás miatt.
Légyszi aki tudja írja le részletesen, hogy mi vár rám!
Köszönöm
Szia,
nem akarnálak megijeszteni, de te kérdezted... :/
amúgy vedd bele, hogy mindenki mindenre kicsit máshogy reagál, de az enyém így zajlott. (arra is gondoltam, hogy talán többet nyomtak belém, mint kellett volna, de aztán beszéltem pár hasonló megindított szülésessel, és hasolóakat mondtak).
40+2 napra szültem tavaly dec. 23-án, beindított szülés volt, meg burokrepesztés. Merthogy veszélyeztetett voltam (terhességi diabétesz, magas vérnyomás, első terhesség, hosszas vajúdás), a tágulás nem ment rendesen, habár előtte kerek 21 órát vajúdtam. Hétfő este fél 8-kor kezdődtek a 10 perces fájások, amik már nem múltak el (előtte vasárnap is voltak, de azok elmúltak aztán). Egész éjjel 10 percesek voltak, nem aludtam semmit. Aztán másnap kellett menni magzatvízvizsgálatra, és akkor mondták, hogy mivel 2 ujjnyira nyitva vagyok, maradjak is ott. Aztán olyan 2-ig szépen vajúdgattam, az nem volt olyan vészes, habár elég erős fájások voltak, de azokat még kordában tudtam tartani, légzőgyakorlattal. de nem tágultam semmit, csak fél ujjnyit úgy-ahogy. Úgyhogy 2 körül mondta az orvos, hogy ha nem tágulok ki 4 ujjnyira kb. 4-re, akkor beindítja. Ezt olyan szánakozva mondta, nem értettem még akkor, hogy miért... Na és nem történt addig semmi. Csak kicsit besűrűsödtek a fájások, olyan 7-8 percre. És aztán nem is 4-kor, hanem 3/4 5-kor bekötöttek oxytocint, (az a fájáserősítő), és burkot repesztett az orvos, meg kézzel tágított vmennyit (na az is "kellemes" volt). na hát az hirtelen úgy beindította, és oylan erősen, hogy azt hittem, meghalok, de ezt szó szerint vedd. a férjem ott volt, neki mondogattam ,amikor jöttek a fájások, hogy nem bírom, meghalok, nem bírom, rémséges volt (amúgy szerintem elég magas a fájdalomküszöböm). Egy iylen fájás kb. 1 perc (bár az időérzékem nem volt a topon), és kb. 2 percenként jön (talán). Az igazi gáz az volt, hogy előtte még kérdeztem az orvost, hogy ha beindítja, onnantól még mennyi idő kb. míg megszülök, és azt mondta, hogy hát akár 10 óra is lehet. Na és én arra gondoltam, hogy 10 órát ebből a borzalomból nem fogok elviselni, hanem vagy megőrülök, vagy meghalok. Mert ha azt mondta volna, hogy 3/4 órát kell kihúznom, akkor nem lett volna olyan szörnyű, már lelkileg, nem lett volna halálfélelmem, mert így az volt. Onnantól amúgy nagyon gyorsan ment a dolog,. mert fél 6kor kibújt a kislányom. :) Szóval volt kb. 4 ilyen nagyon iszonyú fájás, aztán már éreztem hogy elindult, és szóltam az orvosnak, hogy nyomnon kéne, mert nem tom tartani, és akkor mondta, hogy ok, megnézi, kitágultam -e megfelelően (nem mintha vissza tudtam volna tartani), és aztán mondta, hogy ok, következő fájásnál nyomjak. Akkor már amúgy nem volt olyan rossz (nem éreztem annyira rossznak), csak már iszonyúan kivoltam, mivel nem aludtam, nem ettem, nem ittam egy csomó ideje. az orvos meg a szülésznő nagyon jó fejek voltak, segítettek sokat. De hát bármennyire is rossz volt, mégis itt vagyok. Azzal tudlak bíztatni, hogy most már úgy gondolom, hogy ha a 2. gyereket is így kéne megszülnöm, vállalnám. Pedig az életem legszörnyűbb 3/4 órája volt. :))))
Szerintem ne izgulj!
Nekem elment a magzatvizem és akkor még csak egy újnyi voltam. Rémisztgettek engem is mindenféle hülyeséggel hogy sokáig fog tartani. Első baba. Aztán mivel nem jöttek fájások egyáltalán ezért bekötötték az infúziót. Na attól jöttek rögtön 2 percesek. Igen fájnak de kibirtam. Én labdán ültem egy darabig aztán a szülőágyon voltam. A megfelelő légzés sokat segít. Az elején össze vissza kapkodtam a levegőt, az rossz volt. De utána jobb ha odafigyelsz rá. Aki bent lesz veled kérd meg hogy szinte utasítson mondja mit csinálj és hogy mert én is elvesztettem egy idő után a fonalat de segítettek és arra tudtam figyelni máris jobb volt. Meg a vizes türcsivel való borogatás klasszisokkal jobb volt tőle! Főleg ha a nyakam mellkasomra tették a fájáskor! A szülés már nem is fájt. 3 óra múlva már karomban volt a kisfiam!
Könnyü szülést kívánok és ne parázz jó lesz!:)
Szia!
Nekem azért kellett beindítani, mert 2 ujjnyinál megrekedtem, ellenben a baba szívhangjában volt egy olyan leesés, ami miatt a dokik indokoltnak tartották.
Maga a burokrepesztés egyáltalán nem fáj, úgy csinálják, hogy feldobod magad a vizsgálószékbe, és egy borzasztóan nagy tűvel felszúrják a burkot, akkor jön egy elöntős érzés a magzatvíz pedig megy egy tálba.
Ez volt de. 10 órakor, onnantól jöttek kb. 5 percenként fájások. Én sajnos ennek hatására sem tágultam, ellenben már nagyon fáradt voltam úgyhogy kaptam infúziót. Ettől sem tágultam, mivel a magzatvíz koszos volt, ezért mondta a doki, hogy választhatok vagy EDA vagy császár, de az EDA-val se biztos, hogy tágulok, úgyhogy lehet, hogy az abszolút vége a császár lesz. Én mondtam, hogy megpróbálom az EDA-t. Du. 3 körül adták be, 6 előtt megvolt a lánykám.
Nem egy olyan ismerősöm van, akiknek ki volt tűzve a beindítás és előtte lévő nap megszültek a stressz hatására. Abszolút nem biztos még, hogy indítani kell.
Könnyű szülést!
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat!
Kicsit megnyugodtam, de azért nagyon irigyellek titeket, hogy túl vagytok rajta!
Ne irigykedj, nekem mindjárt itt a következő :)
Üdv: 3.
Második vagyok!
Nyugi jó élmény lesz! Én már alig várom hogy újra átélhessem pedig még csak két hós a kisfiam.:)
Szia
NINCS 2 EGYFORMA SZÜLÉS,MINDEGYIK MÁS!!!!!!!!!!
EZT NE FELEJTSD EL!!!!!!
Nekem 7 hetes a kislányom 3 napot túlhordtam és a doki megindított a szülést,nem volt se nekem se a babának semmi baja hála az égnek csak annyira lent volt már a feje,hogy a doki szavával éljek "már majdnem kipottyan csak a szülés nem akar megindulni",én is előtte itt olvastam sok szörnyűséget a megindított szülésről ezért féltem,de csodamód nem nagyon inkább izgultam,hogy mi lesz,és végül is nem volt SEMMI GOND!
annyi volt,hogy bekötötték az infúziót meg magzatburkot repesztettek amit meg sem éreztem,mire a 2.infúzió is lefojt arra erősödtek meg a fájásaim,de aztán rá egy 40percére kint volt a kislányom.
én semmi szörnyűséget sem találtam abban ahogy megindították,sőt még örültem is neki,mert így nem kellet azon izgulnom,hogy most a bolt közepén vagy egy nem éppen megfelelő pillanatban megindul a szülés és nekem csak jó élményem van róla,ezt kívánom neked is!
Sok sikert,kitartást a szüléshez utána meg boldog babázást kívánok!
Köszönöm a nyugtató válaszokat!
Aranyosak vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!