Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 39+6 vagyok, eddig csak...

39+6 vagyok, eddig csak féltem a szüléstől, most viszont szabályosan rettegeg. Mi a csudát csináljak, hogy ne ez töltse ki a gondolataimat?

Figyelt kérdés

Olvasás, és egyéb nem segít...ráadásul ma megszült a kutyám ...4 picikutyból 2 maradt életben jaj nagyon megviselt...

Sokat olvasom ezt az oldalt és néha egész jól elterelem a figyelmem de nem tudom elképzelni, hogy szülés után elmúlik minden fájdalom egycsapásra ja és persze addig? Tudom nincs fájdalommentes szülés de amennyire parázom az már nem normális..figyelem a testem minden apró jelét (sztem már betegesen) hogy talán most...vagy most...nem is tudom mi lesz velem ha tényleg most lesz ....és menni kell a kórházba?

2009. jún. 30. 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Szia! Sztem feleslegesen idegesited magad!
2009. jún. 30. 18:05
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Bocsi, első vagyok! Szóval ha első Baba, akkor nem tudod ugysem hogy mitől félsz, ha pedig többedik Baba, akkor megint csak felesleges! Nekem tulhordás miatt infúzióval inditották meg mindkét szülésemet a 42. héten. Az 1: 6 órás volt, a 2: 4 órás szülés volt! Ki lehet birni, senki sem halt bele, és tényleg vége mindennek mikor megvan a Baba! Sok szerencsét, és gyors könnyű szülést kivánok!
2009. jún. 30. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

Remélem tisztában vagy vele, hogy a túlzott stressz és idegeskedés korai szüléshez, vetéléshez vezethet és rosszat tesz a fejlődő babának a hasadnak.

Ne akard már minden hülyeségből a rosszat kiolvasni.

Szexelj, maszturbálj, a legjobb feszültségoldó.

2009. jún. 30. 18:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!El sem hiszem hogy az előző két választ kismsmák írták.Vagy ennyire szivtelenek?Na mindegy.Ne félj!Igaz hogy a szülés iszonyúan fáj nem fogok hazudni.De és ott az a de hamár a kicsid ott van minden elmúlik és ráfogsz jönni hogy meg ér minden szenvedést.Gondolj csak arra hogy nem sokára ott lesz a kisbabád ölelheted szeretheted és ez mindent kárpótol!Szóval csak nyugi.

Egy 2 gyerekes anyuci (nemsokára 3) :)

2009. jún. 30. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia!!! Tényleg fáj, de azért nem a világ vége. Hidd el, ki fogod bírni,én pl. amikor már azt éreztem, hogy nem bírom tovább, már csak nyomni kellett, ami már nem fáj, max kellemetlen. Ügyesek lesztek!
2009. jún. 30. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem első szülésem volt. És hidd el ,hogy kellemesen csalódtam. Mindenki ijeszgettett ,hogy nagyon fáj kiabálni fogok. El kell mondjam nem kiabáltam. Nekem egy élmény volt és ezt nem csak úgy mondom, mint sokan mások. Nagyon szerencsésnek érzem magam. Minden szülés más.Nem lehet tudni neked milyen lesz de kivánom ,hogy neked is ilyen legyen. Megmondom őszintén amivel egy kicsit megszenvedttem szülés után az a varrat helye volt.
2009. jún. 30. 18:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A félelem szüli a legnagyobb fájdalmakat. Ha félsz, a tested görccsel fog reagálni a félelemre, mert beindítja a védekező mechanizmusát. Hidd el, a félelem csak hátráltatni fog mindenben. Gondolj arra, hogy Te a babádat segíted megszületni és nem a babád segít neked a fájdalomban. Dolgozz össze vele és gondolj arra, milyen gyönyörű évek várnak rátok együtt! :)

2009. jún. 30. 20:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is paráztam a szüléstől, de nem fájt annyira mint amire számítottam. Sokat olvastam szüléstörténeteket itt a neten és az megnyugtatott. Szerintem úgy gondoltam ha ennyien túlélték én is túlfogom. Ha annyira szörnyű lenne senki nem válalna másikat.

És egybkén ahogy megszületett tényleg és nem csak duma rögtön megszűnik a fájdalom.

Most 11hónapos a lányom, és emlékszem hogy fájt, de körülírni már nem tudnám a fájdalmat. És ha jöhetne már, szűlném a következőt :)

Szóval ne félj.

2009. jún. 30. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is kétgyermekes anyuka vagyok és egyik alkalommal sem a szülés fájdalmai maradtak meg emléknek. A félelmeimet az oszlatta el, hogy először is szembe néztem velük és informálódtam. A szülési fájdalom minden más fájástól különbözik, mégpedig azért, mert az egyetlen fájdalom, ami pozitív dolgot jelent és értelme van elviselni és vele dolgozni. Ha nem elszenveded a szülést, hanem aktíz résztvevője vagy, máris sokkal kissebb fájdalmat fogsz átélni. Már kicsit késő lehet beiratkozni egy szülésfelkészítő tanfolyamra, ami valóban segíthet neked a félelmeid leküzdésében és az aktív szülés módjában, de van egy online szülésfelkészítő tanfolyam, ami tuti segít: www.maternet.hu

A kezdőoldalon van egy videó is a pozitív szülésélmény feltételeiről. Az is segít, ha mindig észben tartod, hogy nem kötelező elviselni a fájdalmat: a kórházban készek segíteni neked bármikor, amikor csak kéred.

2009. júl. 1. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!