Szülés oxitocinnal vagy nélküle? Mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Az első babám oxitocin és fájdalomcsillapítás nélkül szültem, még így 5 év távlatából is szörnyű emlék. Egy ideig pszichológushoz is jártam, mert magamat hibáztattam, rossz anyának tartottam magam mert nem csodálatos élményként éltem meg.
Most rászántam magam a kistesóra, 30 hetes terhes vagyok. Nagyon félek. Az már biztos, hogy EDA-t fogok kérni, de az oxitocinról több ismerősöm is próbált lebeszélni.
Én eleve EDA-s szülést terveztem, végül indították burok leválasztással, ballonnal, burokrepesztés után se volt fájásom, úgyhogy jött az oxi és az orvosom (nő, aki szült már), azt mondta, hogy oxi mellé jár az EDA, mert nem az a cél, hogy megőrüljek a fájdalomtól. Megváltás volt az EDA.
2012. máj. 25. 23:58
22/26 anonim válasza:
Nekem mindkét szülést oxival indították, és hálát adok érte, igaz, hogy erősebb fájásokat produkál a doki szerint mint anélkül de sokkal gyorsabban lezajlik. Megérte, remélem a harmadiknál is kapok:))
2012. máj. 26. 08:53
23/26 Yoperhonen válasza:
Nekem a dokim mar csutortokon megmondta h hetvegen szulunk (37. het), egy kis malnalevel tea fahejjal, sex s szombaton egybol be is indultak a 3 perces fajasok. Egy ujjnyira voltam tagulva mikor beertunk, a doki burkot repesztett 10 korul, benyomta az oxytocint, 1 korul az epiduralt, s 2.30ra ki is csusszant a baba. Aldom az eget h ilyen konnyu gyors szules volt, 3 hete tortent, s siman ujra csinalnam. Persze baromira fajt az oxytocin s az epidural kozti resz, de legalabb gyorsabban tul voltunk rajta. En azert hiszek benne h a csodatea is gyorsitott a meneten.
2012. máj. 26. 17:28
24/26 anonim válasza:
Magzatvízszivárgással indult a szülés, nehezen tágultam, doki azt mondta fájásgyengeség,de várjunk még. Fél 12 kor kezdődött az első 10 perces fájás, fél 4 után már kórházban voltam, akkor 3 perces fájásokkal.1 ujjnyira nyitva. Este fél7től már perces fájásaim,de nem tágultam, végül hajnal fél2kor a doki bekötötte az oxit, na akkor azt hittem ott halok meg, egybefüggő fájások, kibírhatatlan volt, ahol szültem nincs lehetőség Edá-ra,. HAjnal negyed 5kor született meg a lányom, 40 perc kitolási szak után....
Most 27 hetes kismama vagyok, remélem az oxi nem kerül most elő:):)
2012. máj. 27. 12:02
25/26 anonim válasza:
Ahol én szültem nem kérdezték akarok -e vagy sem automatikusan adták.A második gyerekem születésekor a nővér indította el a doki és az én tudtom nélkül két órás vajúdás után épp a férjemnek mondtam ezek a fájások semmi majd ha kapom az oxitocint akkor hogy fog fájni mire a nővér mondta már megy -kiakadtam .
2012. máj. 27. 17:54
26/26 anonim válasza:
Én férfi létemre bemennék a kórházba és azt mondanám irány a műtő császár lessz. nehogymár nekem fájjon. elalszom kioperálják, összevarnak, felébredek, és van egy gyerekem. ennyi volt nq fájdalom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!