Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés oxitocinnal vagy...

Szülés oxitocinnal vagy nélküle? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Az első babám oxitocin és fájdalomcsillapítás nélkül szültem, még így 5 év távlatából is szörnyű emlék. Egy ideig pszichológushoz is jártam, mert magamat hibáztattam, rossz anyának tartottam magam mert nem csodálatos élményként éltem meg.

Most rászántam magam a kistesóra, 30 hetes terhes vagyok. Nagyon félek. Az már biztos, hogy EDA-t fogok kérni, de az oxitocinról több ismerősöm is próbált lebeszélni.

Nektek mi a véleményetek?

2012. máj. 25. 15:17
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul tettem fel a kérdést: az oxitocin segíthet abban, hogy a szülés könnyebb, kevésbé fájdalmas legyen?
2012. máj. 25. 18:14
 12/26 A kérdező kommentje:
A természetes szülést már próbáltam, fönt a következményeket is leírtam.
2012. máj. 25. 18:14
 13/26 anonim ***** válasza:
Az oxitocintól brutál fájásaid lesznek. Éppen az a lényege, hogy felgyorsítja a szülést - tágulást, és ettől könnyebb nem lesz, maximum gyorsabb.
2012. máj. 25. 19:06
 14/26 anonim ***** válasza:
oxitocin fájás erősítésére szolgál. leegyszerűsítve: így gyorsabb, de addig viszont jobban fáj. nem biztos, hogy tud alkalmazkodni a tested és könnyebben sérülsz. ha nem muszáj, ne kérd.
2012. máj. 25. 19:13
 15/26 anonim ***** válasza:
Igen az oxi nem kívánságműsor, sőt tényleg csak akkor ha szükség van rá. Kedves kérdező én is így voltam az első szülésem annyira nem tudtam jó ėlménynek mgélni, hogy 5 évig vãrtam a tesóval . Oxi és eda nélkül szültem nálunk(vidéki nagyvárosi kórház) az eda sem kívánságműsor mert nincs rá pénz. A kicsi aztán fájásgyengeség miatt oxis lett borzasztó volt azt hittem ott maradok. Igaz másfél óra kitolással együtt. Inkább ezerszer az az első nyolc órás szülés amit én annyira rossznak hittem pedig annak mgvoltak a fokozatai volt hogy aludtam! Is közben egy pár percet. De ez a másfél óra ... Nem volt szünet a fájások között a baba már jönni akart mikor még nem tűnt el a méhszáj, monták hogy tartsam vissza a tolókat mert még nem lehet. Iszonyat rossz volt. Aztán annyira gyors volt minden hogy nem volt idő gátvédelmre sem. Szerintem ha a doki csak azért gyorsítana mert lejárna a műszakja és még benned is marad erő inkább próbáld meg lkerülni. Igaz nem hat így mindenkire, nekm negyed zacsi bekôtött infúziótól indult így be a szobatársamnak lefolyt kettő is de semmit se csinált császáros lett
2012. máj. 25. 19:38
 16/26 anonim ***** válasza:
nálunk "kívánságműsor" volt olyan értelemben, hogy akarták adni, de én kértem, hogy ne.
2012. máj. 25. 19:42
 17/26 anonim ***** válasza:

"Nem volt szünet a fájások között a baba már jönni akart mikor még nem tűnt el a méhszáj, mondták hogy tartsam vissza a tolókat mert még nem lehet. Iszonyat rossz volt. "

Na, ez nálam is így volt....Amikor meg már nyomhattam, erőm nem volt hozzá.....:S

2012. máj. 25. 20:27
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

ÉN szültem egyszer Oxival, kétszer nélküle. Az utóbbi kettő együtt nem ért fel az elsővel!!

Az én tapasztalatom: csakis NÉLKÜLE!

2012. máj. 25. 21:04
 19/26 anonim ***** válasza:
Oxival szültem,11 óra alatt.Míg be nem adták tök gyenge fájásaim voltak,alig tágultam.Beadták,rá két órára meg lett a gyerekem.Ha nm adták volna lehet két napig ott vagyok.
2012. máj. 25. 21:07
 20/26 anonim ***** válasza:
Az oxitocin nagyjából a pokol. A férjem szerint egyébként nem lehet kérni (ő orvos).
2012. máj. 25. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!