Ha oxitocinnal indítják a szülést, tényleg nincs szünet a fájások között? összefüggöek és erösek?
Szia!
Vannak azért szünetek de nem olyan "hosszú" mint az oxitocin nélkül.Viszont jóval erősebbek a fájdalmak mint nélküle.
Ez tuti! Nálam legalábbis így volt!
Egy 3 éves kislány anyukája :-)
Nekem csak akkor voltak erős fájásaim, mikor ment az oxitocin. Amint elfogyott, gyengültek. Azt hiszem 4 injekcióval kaptam, fokozatosan adagolták, kb két óráig tartott.
De az alatt rendszeres két percenkénti fél percig tartó nagyon nagyon nagyon erős fájásaim voltak, de az a két perc szünet olyan volt, mintha fél órát tartott volna. Volt egy mélypont, egyáltalán nem éreztem a fájdalmat, s aztán jött, jött, jott, melegedtem, nyilallt, s nagyon nagyon nagyon erős hasító fájás... aztán ment, ment, ment, alig éreztem, elmúlt(na, itt volt a Mennyország!!!, olyan jó volt :)) ) s aztán megint jött, jött, jött.....
De végül csak a műtőasztalon kötöttem ki, 12 óra vajúdás után... Nem tágultam...
Nekem volt a fájások között kb. 1 perc. De az jóformán nem is volt, így szinte egybefüggő volt a fájdalom, csak amikor "nem fájt", akkor enyhébbnek éreztem.
Összesen 11 és fél órát vajúdtam, ebből 7 órát oxitocinnal. Nem volt vicces, de megérte. :D
Nekem burokrepesztéssel indították. Az 5 perces fájások közben még vigyorogtam. Aztán kaptam oxit és beerősödtek nagyon, de hát gondolom nélküle is fáj. Csak az utolsó fél óra volt elvisehetetlen. Én nem kértem érzéstelnítést.
A kitolás így is nehezen ment, nekem az rosszabb volt, mint a szimpla fájdalom, mert ott ügyetlennek éreztem magam nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!