Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Furcsa az, hogy a szülésem...

Furcsa az, hogy a szülésem után, amíg kórházban vagyok, addig csak a férjemet, és anyámat akarom, hogy bejöjjenek hozzám és a babához?

Figyelt kérdés

A többi rokonság szerintem jöhet megnézni a babát akkor is, amikor már itthon vagyunk.

Szerintem nem jó, ha bemászkálnak a kórházba, még a velem együtt lakó mamát is zavarhatják.

Én nem szeretném. :(

Meg fognak sértődni, ha ezt betartatom velük?

Hogyan tálalhatnám ezt a dolgot?

2012. máj. 16. 19:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én is a kórházban csak a nagyszülőket és a férjemet szeretném látni, de anyósomék a férjemmel együtt, nem túl jó a viszonyunk. Senki mást. Szerencsére a férjem ebben mellettem áll és megbeszéltük, hogy az első hetekben rajtuk kívül szintén ne jöjjön senki babanézőbe, ez nem róluk szól, hanem rólunk. Én simán megmondom, ha valaki bejelentkezik, van telefon, e-mail, érdeklődjenek abban a pár hétben ezeken.

33 hetes kismama

2012. máj. 17. 10:03
 22/28 anonim ***** válasza:
Nem, nem fura. Nekem sem hiányoztak látogatók, de azért jöttek. Igaz nem sokan, de jöttek. Én nem mondtam, hogy elég majd otthon.
2012. máj. 17. 11:49
 23/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok választ!

Én is a Bajcsyban fogok szülni, és igen, sajnos ott bárki bemehet a szobákba látogatóba.

:S

Én mindenkit szeretek, még anyósomékat is, de a szülés, meg az utána következő pár nap, az szerintem nagyon intim, no meg vérzés még akkor...

Emlékszem édesanyámnak is hogy vérzett, folyt a lábán... voltam 12 éves.

Na most nyilván mindenki így van vele, én ezt nem akarom láttatni senkivel sem.

És első babás is vagyok, izgulok én majd mindenen, szeretnék szoptatni is nyugodtan, remélem sikerül, és azt is nagyon remélem, hogy a szobatársam is hasonló felfogású lesz.

Különben megkérem, hogy kinn a látogatóba babázzanak :D

vagy valami :D:D:D

Aki legbensőségesebb viszonyban van velem, anyám, meg férjem, ők ott lehetnek, és boldoggá is tesznek, és ha majd szalonképes leszek, jöhetnek a többi rokonok.

(édesapám nincs, azért nem vontam be a körbe, öcsém meg tapintatos :) )

2012. máj. 17. 14:52
 24/28 anonim ***** válasza:

Tegnapi 20:55-ös vagyok, én is a Bajcsy-ban szültem, szóval akkor fokozottan igaz lesz rád, amit írtam a kórházban töltött időről. Állandóan van valami, amiért jönnek a nővérek, vagy a takarítőnő, vagy a kaját hozzák, vagy vizitre jönnek, vagy az baba anyakönyvezését intézni, közben azért szeretnél naponta 2-3 alkalommal lezuhanyozni, közben wc-re is kell menni, mert a bent töltött 3 nap alatt székletet kell produkálnod, ami mondjuk hüvelyi szülésnél kicsit próbára teszi az embert. És akkor még lehet, hogy a melleid is bedurranak a tejbelövelléstől, kerítened kell valakit, aki megmutatja, hogy hogyan is szoptasd a kisbabádat, közben első gyerekes anyukaként mondjuk igényelnéd, hogy mutassák meg a csecsemősök, hogy hogyan kell a köldököt ápolni, a babát fürdetni, tisztába tenni... na egyszóval az ember azt se tudja, hogy hova kapja a fejét.

Ha lesz rá lehetőséged, akkor szerintem vedd igénybe az alapítványi szobák valamelyikét, úgy nyugodtabban telnek a benti napok, mert tényleg igaz, hogy bemehetnek a látogatók a kórterembe.

Egyébként, ha úgy leszel, mint én, akkor a melleidre nem úgy fogsz tekinteni, mint korábban (hogy nem szívesen mutogatod mások előtt), hanem természetes lesz, hogy próbálgatod szoptatni a babádat akkor is, ha több látogató is van a szobában. Idegeneknél - akik a szobatárs(ak)hoz jönnek - ez könnyebb, mert az életben nem látod őket többet valószínűleg. Mondjuk nem biztos, hogy apósom előtt én szívesen szoptattam volna. Talán ezért is jobb, ha csak olyanok látogatnak meg a kórházas napok alatt, akik előtt nem feszengsz.

Ja, és ne hagyd magad lerázni, ha valami kérdésed vagy problémád van, a csecsemősök azért (is) vannak ott, hogy felvilágosítsanak, ha valamit nem tudsz. De eszméletlen sok dolguk van, és általában kevesen is vannak bent egyszerre, ezért idegesek többnyire.

2012. máj. 17. 15:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Ja, és vigyél magaddal mp3 lejátszót, az nagyon jó éjszaka az alváshoz! (Meg vajúdáskor is jó a kedvenc zenédet hallgatni, segít ellazulni.)

Ha már erősödnek a fájások, akkor pedig járkálni kell, nem az ágyon feküdni, mert jobban tágulsz, ha sétálgatsz. Orvosok, szülésznők nagyon rendesek, velük nem hiszem, hogy gondod lesz.

Vigyél szőlőcukrot is, azt lehet enni vajúdás közben! Szülés után másnap valószínűleg meglesz a tejbelövellésed, ne hagyd, hogy kőkeménnyé váljanak a cicik, mert a baba nem fogja tudni kiszopizni a tejet. Nekem beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, hogy szeretne szopizni, de nem tud, mert túl kemény neki a cici, le kellett fejni (csecsemősöknél van fejőgép, csak ne hagyd lerázni magad). Ha pedig otthon csomókat éreznél a melleidben, akkor ne hagyd úgy őket, hanem melegvízzel tusolj le, és közben masszírozd ki a csomókat, nehogy begyulladjon a melled.

Sokan riogatnak, hogy nem szabad fejni, mert nem áll be a kereslet-kínálat, és több tejed lesz, mint amennyire a babának szüksége van. Ez lehet, hogy így van. Én viszont jobban féltem attól, hogy begyulladnak a melleim, és egyszerűen égett és fájt a mellem, ha nem fejtem le bizonyos idő után, mert felgyülemlett benne a tej, hogy én fejtem. Ennek lett egy pozitív következménye, a babám 2 hónapos korától 10 hónapos koráig anyatejadó voltam, havonta 30e Ft-ot "kerestem" vele. Heim Pál kórház anyatejadó honlapján találsz majd információkat, ha nálad is hasonló szituáció lesz.

Ha pedig időnként kevesebb lesz a tejed, ne ijedj meg, bizonyos időközönként növekedési ugrás van a kisbabáknál, amikor az addiginál többet szopiznak, és kell pár nap, hogy a kereslet-kínálat is kövesse az új igényeket.

Ja, és attól se ijedj meg, ha az elején nagyon fog fájni a szoptatás, nekem a Bephanten kenőcs vált be, azzal kenegettem a mellbimbómat, kb. 6 hétig fájt eszméletlenül a szoptatás, két hétig csak fejtem, és a férjem vagy én etettük cumisüvegből a kislányunkat.

Nekem ezeket senki sem mondta el, úgyhogy elég sokk volt, hogy a szoptatás ilyen. Igazából nem is gondolkodtam rajta, hogy majd milyen lesz.

Ja és még egy, anyukád vigyen be neked madártejet a kórházas napokra, az tök jól esik, ennivaló is és nem is, és jót tesz a tejtermelésnek is. Őszibaracklevet viszont kerüld, mert ha szoptatsz, akkor attól megfájdulhat a baba pocija.

Könnyű szülést! :-)

2012. máj. 17. 15:14
 26/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a sok tanácsot!

De képzeld, a sima szobák most gyönyörűbbek, mint az alapítványiak :)

Patentra fel lettek újítva :)

Meg talán jobb, ha nem vagyok egyedül :)

Mert vagy mázlim van, és tapasztalt anyuka kerül mellém, vagy együtt röhögünk a bénázásokon egy szintén kezdővel :D:D:D

2012. máj. 17. 15:24
 27/28 anonim ***** válasza:
Na majd szeptemberben meglátom én is. :-) Ami engem aggasztott, az a sokágyas kórterem és a közös fürdő és wc. Ez utóbbiak kritikán aluli állapotban szoktak lenni, míg az alapítványi szobákhoz tartozó fürdőszobát 3 anyuka használja csak. Egyébként alapítványiból is van kétágyas, persze nem biztos, hogy lesz is másik lakója, míg ott vagy. Nekem a férjem/anyukám szinte végig bent volt, csak éjszakára voltam egyedül. De az biztos, hogy mondjuk ha egyedül vagy, akkor sokkal félelmetesebbnek tűnik éjszakára kihozni a babát a csecsemősöktől. Én baromira féltem, hogy nem fogok felébredni rá, hogy sír, vagy valami kárt teszek benne a bénaságommal, szóval inkább éjjelre a csecsemősökkel hagytam. Most a 2. babával már nem így fogok tenni. De nem igazán tudom elképzelni, hogy ahol több anyuka és baba alszik egy szobában ott hogy alszanak, valamelyik baba biztos sír... :-)
2012. máj. 17. 15:36
 28/28 A kérdező kommentje:

Mondom, gyönyörű lett minden!

Novi új hűtőktől kezdve, új ágyak, burkolatok, tisztaság, friss illat....

Nem tudom mi lesz, egyenlőre faros a baba, 34.hétben vagyok :S

Emellett rengeteg más miatt nem biztos, hogy engednek természetesen szülni, szóval 90% császár :(

2012. máj. 17. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!