Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Furcsa az, hogy a szülésem...

Furcsa az, hogy a szülésem után, amíg kórházban vagyok, addig csak a férjemet, és anyámat akarom, hogy bejöjjenek hozzám és a babához?

Figyelt kérdés

A többi rokonság szerintem jöhet megnézni a babát akkor is, amikor már itthon vagyunk.

Szerintem nem jó, ha bemászkálnak a kórházba, még a velem együtt lakó mamát is zavarhatják.

Én nem szeretném. :(

Meg fognak sértődni, ha ezt betartatom velük?

Hogyan tálalhatnám ezt a dolgot?

2012. máj. 16. 19:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
74%

Én kerek perec megmondtam, hogy csak a férjemet akarom látni a kórházban senki mást. És milyen jó is volt...császármetszés után menni alig bírtam, nem még a rokonokkal is foglalkozni meg mutogatni nekik a babámat.

A mi rokonaink megértették, nem is jöttek be, csak itthon látogattak meg engem meg a picit.

Szerintem aki ezen megsértődik az önző és csakis a saját érdekeit nézi, nem pedig veled és a babával foglalkozik.

2012. máj. 16. 20:55
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gond. Én túlvagyok már egy szülésen, szeptemberben lesz a következő (kop-kop-kop), és megfogadtam, hogy hacsak lehet, anyun és a férjemen (+ kislányomon) kívül mást nem akarok ott tudni a 3 nap alatt.

Kislányommal nagyon fel voltam dobva, én magam hívtam az apósomat és a barátnőjét, hogy nézzék meg, jöttek, kb. 20-25 percet maradtak, teljesen jó volt. Azután bejelentkezett anyósom, sógornőm és a párja hozták el, hát ott teljesen kész voltam. Ott volt a férjem, utána a férjem hazament, azután visszajött, és ez a 3 ember még mindig ott volt. Én alapítványi szobában voltam, kétágyasban, de egyedül, szóval mást nem zavartak, de én nagyon ki voltam már merülve tőlük. A baba végig aludt. Mivel nem sokszor találkoztam anyósommal addig (férjemmel még 1 éve sem voltunk együtt, mikor megszületett a lányunk, plusz anyósom és apósom el is váltak, nem sok közös program volt), de azóta is a hideg futkos a hátamon, ha jönni akar. :S

Na mindegy, nem minden látogató ilyen, de igazad van, ha úgy érzed, hogy nem kell egymásnak adogatniuk a kilincset a kórházban. Én igazából azért intéztem így, mert itthon aztán végképp nem akartam 4-6 hétig vendégjárást.

Az is egy megoldás, ha 3-4 nappal a szülés után szóltok a rokonoknak, hogy megszültél, bár ez lehet necces is, ha közeli rokonokról van szó. Nyugodtan mondd meg, hogy a kórházban nem szeretnél látogatótak fogadni, ha császárral szülsz, akkor azért, ha hüvelyi úton, akkor azért. Nem a legkényelmesebb olyankor, főleg, hogy bármikor megébredhet a baba és szopiztatni kell, vagy épp vizitre jönnek az orvosok. Szóval a kórházi napokat nem úgy kell elképzelni, hogy ott vagy nyugiban, hajnalban már jönnek kelteni a lázmérővel (fél 6-6 körül), 6-ra menni kell a csecsemősökhöz a babáért (ha nem veled volt éjjel), utána egész nap ott van veled, de hol ide viszik, hol oda, szóval hamar elmegy a 3 nap, szerintem is jobb, ha csak anyukád és férjed vannak ott, akik érdemben tudnak neked segíteni.

2012. máj. 16. 20:55
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom furának.

Az első császáros volt. Már másnap jöttek látogatók(férjem újra, anyukámék, tesómék). Következő nap jöttek a legközelebbi barátaink, és nekem nagyon jól esett, hogy bejöttek megnézni minket (az üvegfalon látták csak a kicsit). És jó volt hogy nem kellett lefeküdnöm, hanem mászkáltam, mert ha lefeküdtem, alig bírtam felkelni, és így viszont nagyon gyorsan gyógyultam a császár után.

Másodiknál már természetes szülés volt, és akkor pont látogatási tilalom volt. A portához mentem le, és nagyon jó volt a kislányomat, férjemet és a szüleimet látni, akik hozták a fini ebédet és a sok puszit. :)

Ha meg is sértődnek, akkor az saját önzőségük, ne foglalkozz vele, majd megbékélnek. Te szültél és Te tudod mi jó utána Neked.

Hogy hogyan tálalni? Háááát, nem ismerem a családot, de szerintem ha mindenkinek elmondod, hogy ha szültél és otthon lesztek, mindenkit értesíteni fogtok, mikor lehet ELŐSZÖR jönni és megnézni a picit, talán megértik. Ha vki megkérdezi, hogy a kórházba mikor menjen, mondd meg, hogy a kh-ba nem akarsz látogatót, inkább otthon nézzék majd meg, mikor már jöhetnek.

Minden jót kívánok!

2012. máj. 16. 21:18
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem furcsa. Teljesen megértem.

Én alapítványi szobában voltam, de a szobatársamnak köszönhetően legalább annyi látogató megfordult a szobában mintha egy teli hatágyasban lettem volna. Szóval kár volt fizetni érte.

Nagyon idegesítő volt mindig szólni, hogy fáradjanak ki, mert szoptatnék.

Direkt szóltam minden ismerősnek előre, hogy szeretnék pihenni a kórházban, mikor hazamentünk jöhetnek...ehhez képest.

2012. máj. 16. 21:42
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen mond meg nekik, hogy kórházban töltött napokat szeretnéd pihenéssel, és a babára hangolódással tölteni, nem szeretnéd, ha ezt a folyamatos látogatással megzavarnák. Esetleg még azt is tedd hozzá, hogy nem szeretnéd ha véletlenül valamit elkapna a baba, hiszen ilyenkor még nagyon "fogékonyak" a betegségekre.
2012. máj. 16. 22:29
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
nekem nem furcsa. De ahol én szültem ott pl. nem jöhettek be látogatók a szobába, máshol talán bemehetnek? Hozzám jöttek sokan, én pont inkább úgy voltam vele, hogy inkább most jöjjenek, otthon nem akartam senkit fogadni az első hetekben a nagyszülőkön kívül. A kórházba akik eljöttek mindenkinek örültem, de itt a folyosón találkoztunk csak (mivel beljebb jönni nem lehetett), és a babát mutattam meg nekik üvegablakon keresztül.
2012. máj. 16. 23:54
 17/28 anonim ***** válasza:
a kisfiammal voltunk kórházban 2 hónappal ezelőtt( igaz nem szülés után) és én megmondtam kerek perec hogy csak apa jöhet be, ő is kétnaponta a tiszta cuccal,meghogy lefürödjek - az anyám sem jöhetett, akit egyébként nagyon szeretek- mert rossz az elválás és felzaklatna engem is meg a gyereket is. Annak meg semmi értelme hogy bőgjünk egymás vállán. Semmi sértődés nem lett.
2012. máj. 17. 06:14
 18/28 anonim ***** válasza:
A Bajcsyban siman bemehetnek a latogatok a szobaba...sajnos.
2012. máj. 17. 07:31
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szent Imrében is csak üvegablakos látogatás volt!Én is kifejezetten örültem neki.

Hozzám is inkább csak férjem, a két nagyobb fiam és a két nagymama meg tesóm (szűk csalás) jött-az pont elég volt. Egy-két barátnő még bepróbálkozott, és tökarik vltak, hogy érdeklődtek nagy lelkesen, és mondák, hogy szóljak hogy mikor jöhetnek, de mi együtt voltunk a babával, nem tudtam előre kiszámolnli mikor eszik-alszik, nem-e akkor fog sírni éppen, ha jön valaki... tökmacera volt már mikor megszólalt a telefon, hogy kinek mit magyarázkodjak. Én is azt montam már többeknek, hogy ÓÓ akkor nem jó, ha jösz mert anyuék is akkor jönnek... Itthon pár hét után mindenkivel bepótoltuk a babázást- az már sokkal nyugisabb volt. :)

2012. máj. 17. 07:44
 20/28 anonim ***** válasza:

Én simán megmondtam a rokonoknak és a barátoknak, hogy ne jöjjenek, hanem majd haza. Senki nem sértődött meg, megértették. Kétszer szültem, mindkétszer így volt.

A kórházban pont a hátam közepére kívántam mindenkit, kivéve férjem.

2012. máj. 17. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!