Az oxitocinos vajúdás-szülés tényleg pokoli fájdalommal jár?
Két okból nagyon fájt- 1. Első baba volt, nem is tudtam milyenek a fájások, mire számíthatok, 2. nem mondtak konkrétan semmit, csak h ez majd segíti a tágulást. Onnan h lecsöpögött az infúzió, kb. a teljesen gyenge fájásaimból ilyen "kaparnám a falat is" fájások lettek sacc 1 órán belül. Nagyon rossz volt :(
Viszont.
Én lemaradtam róla, de lehet kérni EDA-t is közben, az segíthet.
Nekem programozott császárom volt, előtte vajúdnom kellett néhány órát, ettől állítólag a baba jobban készen áll a kinti életre. Oxival indították be a vajúdást. Nekem nem volt vészes, persze fájt meg minden, de nem mondhatnám, hogy elviselhetetlen volt. Tökjól elvoltam még a fájásokkal, amikor a szülésznő riadtan nézett fel az NST papírról, hogy ezek akkora fájások, hogy rohanni kéne a műtőbe mielőtt magától kibújik :) Én meg értetlenkedtem, hogy azt hittem ez sokkal jobban fog fájni.
A császár utáni napokon viszont oxitocin szurikkal segítettek rá a méhösszehúzódásokra. Na a szurik után kicsit kapartam a falat, de gondolom a heg miatt fájt csak jobban.
Két 10 perces fájás után vasárnap 12 körül elkezdett szivárogni a magzatvíz. Kórház, előkészítés, stb... Délután 5 körül már egy perces fájásaim voltak, fájt fájt..de nem volt vészes,viszont nehezen tágultam, este 10kor még mindig egy ujjnyira voltam csak kitágulva,akkor már rettentően fájt! Hajnal fél2kor kötötték ba az oxit. Na akkor azt hittem,ott halok meg, olyan fájásokat csinált, hogy hihetetlen, ráadásul szünet nélkül, egybefüggő fájásaim lettek, a lányom 4után született. Nem kívánom senkinek azt a fájdalmat.
Most 24 hetes kismama vagyok,remélem a második szülés könnyebb lesz:):):
3 babát szültem.
Az első kettőt oxi nélkül, szinte csak nyögtem.
A harmadik babánál 2 percesekkel vajúdtam 6 órát,majd elmúlt az összes fájás, összehúzódás.
Jött az oxi...
Mozdulni nem tudtam a fájdalomtól és az utolsó két órában elég sokat kiáltottam :(
Kitoláskor már nem, de az oxi és a kézzel tágítást együtt nem lehet leírni szavakban, akinél volt, az tudja milyen.
Könyörögtem a dokinak, hogy hagyja abba, löktem el a kezét :(
Szégyellem magam ez miatt nagyon, még most is 6 hónap elteltével...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!