Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az oxitocinos vajúdás-szülés...

Az oxitocinos vajúdás-szülés tényleg pokoli fájdalommal jár?

Figyelt kérdés
Én kétszer szültem, szerencsére oxi nélkül. Így visszagondolva szerencsére. Mert itt olvasgatom,hogy az oxis iszonyúan fáj,bár gyorsabb. Most újra kismama vagyok és most már remélem, most sem kell oxi a vajúdáskor. Ki hogy élte meg az oxi-t? Tényleg ennyire rossz? Félek most már tőle.. Köszönöm.

2012. máj. 8. 14:36
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
nekem is fájt, viszont azt hallottam, h régen sokkal brutálisabb volt: nem infúzióban adagolták cseppenként, hanem egy szuri és szevasz. Így még gyorsabb volt a folyamat, persze jobban is fájt.
2012. máj. 8. 21:31
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellett néhányunkat lepontozni?Azért mert leírtuk a tapasztalatainkat?Hát kösz.
2012. máj. 8. 21:46
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Két okból nagyon fájt- 1. Első baba volt, nem is tudtam milyenek a fájások, mire számíthatok, 2. nem mondtak konkrétan semmit, csak h ez majd segíti a tágulást. Onnan h lecsöpögött az infúzió, kb. a teljesen gyenge fájásaimból ilyen "kaparnám a falat is" fájások lettek sacc 1 órán belül. Nagyon rossz volt :(

Viszont.

Én lemaradtam róla, de lehet kérni EDA-t is közben, az segíthet.

2012. máj. 8. 22:14
 24/38 anonim ***** válasza:

Nekem programozott császárom volt, előtte vajúdnom kellett néhány órát, ettől állítólag a baba jobban készen áll a kinti életre. Oxival indították be a vajúdást. Nekem nem volt vészes, persze fájt meg minden, de nem mondhatnám, hogy elviselhetetlen volt. Tökjól elvoltam még a fájásokkal, amikor a szülésznő riadtan nézett fel az NST papírról, hogy ezek akkora fájások, hogy rohanni kéne a műtőbe mielőtt magától kibújik :) Én meg értetlenkedtem, hogy azt hittem ez sokkal jobban fog fájni.

A császár utáni napokon viszont oxitocin szurikkal segítettek rá a méhösszehúzódásokra. Na a szurik után kicsit kapartam a falat, de gondolom a heg miatt fájt csak jobban.

2012. máj. 8. 23:16
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 42. héten indították a szülést. Burokrepesztés után egyből rákötöttek az oxira. Nah ott fél óra múlva már szóltam a dokinak, hogy intézze az EDA-t mert én ezt nem bírom! A fájások egyből erősek és egybefüggők voltak! Én azt hittem fájás lesz és utána egy kis szünet... De nem... 9 órán keresztül kaptam folyamatosan oxit, abból 6 órán át kaptam EDA-t, de nekem még az EDA mellett is fájt, csak az elviselhetővé tette, annyira, hogy ne ugarjak ki az ablakon... Érdekes a tolófájások viszont gyengék voltak a vajúdáshoz képest... Az nem is fájt annyira. :) Most a második babámat várom és remélem magától beindul, mert még egy ilyen oxis indítást nem szeretnék!
2012. máj. 9. 01:02
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Két 10 perces fájás után vasárnap 12 körül elkezdett szivárogni a magzatvíz. Kórház, előkészítés, stb... Délután 5 körül már egy perces fájásaim voltak, fájt fájt..de nem volt vészes,viszont nehezen tágultam, este 10kor még mindig egy ujjnyira voltam csak kitágulva,akkor már rettentően fájt! Hajnal fél2kor kötötték ba az oxit. Na akkor azt hittem,ott halok meg, olyan fájásokat csinált, hogy hihetetlen, ráadásul szünet nélkül, egybefüggő fájásaim lettek, a lányom 4után született. Nem kívánom senkinek azt a fájdalmat.

Most 24 hetes kismama vagyok,remélem a második szülés könnyebb lesz:):):

2012. máj. 9. 12:13
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

3 babát szültem.

Az első kettőt oxi nélkül, szinte csak nyögtem.

A harmadik babánál 2 percesekkel vajúdtam 6 órát,majd elmúlt az összes fájás, összehúzódás.

Jött az oxi...

Mozdulni nem tudtam a fájdalomtól és az utolsó két órában elég sokat kiáltottam :(

Kitoláskor már nem, de az oxi és a kézzel tágítást együtt nem lehet leírni szavakban, akinél volt, az tudja milyen.

Könyörögtem a dokinak, hogy hagyja abba, löktem el a kezét :(

Szégyellem magam ez miatt nagyon, még most is 6 hónap elteltével...

2012. máj. 9. 13:39
 28/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, részemről zöld kéz ment mindenkinek, mert hasznos volt minden válasz. Pont ezeket szerettem volna tudni! Köszike.
2012. máj. 9. 14:41
 29/38 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki-kit pontozott le, de nem köszönöm meg neki!!
2012. máj. 9. 14:42
 30/38 anonim ***** válasza:
igen,az oxi meg a kézzel tágítás a legpokolibb fájdalom a világon.könyörögtem a dokinak,hogy csináljon valamit,a kéjgáz nem segített...a férjem is totál kikészült,nekem szülés után pszichoanalitikus segített helyre rakni magamban ezt az egész rémálmot.na,ezért nem lesz több babám.:S
2012. máj. 9. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!