Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az oxitocinos vajúdás-szülés...

Az oxitocinos vajúdás-szülés tényleg pokoli fájdalommal jár?

Figyelt kérdés
Én kétszer szültem, szerencsére oxi nélkül. Így visszagondolva szerencsére. Mert itt olvasgatom,hogy az oxis iszonyúan fáj,bár gyorsabb. Most újra kismama vagyok és most már remélem, most sem kell oxi a vajúdáskor. Ki hogy élte meg az oxi-t? Tényleg ennyire rossz? Félek most már tőle.. Köszönöm.

2012. máj. 8. 14:36
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

én kaptam oxit, de azon kívül, hogy a méhszájam pikk-pakk kinyílt, semmi más nem volt.

nem fájt jobban.

2012. máj. 8. 15:44
 12/38 Sókristály ***** válasza:
100%

3 szülést csináltam végig oxi nélkül. Mindhárom magától indult, a saját ritmusában haladt.

Aztán úgy alakult, hogy a 4. és az 5. gyerekemnél a 38. héten indítani kellett a szülést. Előző este ballont raktak fel, hogy kicsit előtágítsanak, másnap reggel bekötötték az oxi. Úgy tűnik, én vagyok az, akire nagyon nehezen hat, egyre emelték a cseppszámot, mégsem akartak igazi erős fájásaim lenni. Aztán amikor végre emelt dózis mellett rendeződtek, azonnal visszavették az adagot, így hasonlóan éltem meg, mint a többi szülésemet.

Nem érdemes túlparázni a dolgot. Ha nagyon tartasz tőle, inkább beszéljetek jó előre az edá-ról, mintsem végigaggódd a terhességedet.

2012. máj. 8. 16:01
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Én megbeszéltem a dokimmal, hogy nincs felesleges oxitocin, természetes szülés legyen, mert nem sietünk sehova, ma az EDA jöhetett szóba. Én is orvos vagyok, a mondvacsinált fájásgyengeség, fájásrendszerezés, elfárad a baba, stb. indokok nálam nem válnak be. Mivel 5 centis tágulásnál (ballonnal tágítottak) burokrepesztés után órákkal sem volt semmi fájásom, nem kerülhettem el az Oxitocint. Minimális cseppszámmal adták, brutális fájásaim lettek, ha nem kaptam volna EDA-t, biztosan kiugrok az ablakon.

Külföldön általában automatikusan jár az oxitocin mellé az EDA, nem véletlenül.

Le a kalappal, aki nélküle kibírja, én nem voltam ennyire hős, de nem is ez volt a célom. Ahol szültem, ott minden szülésznő EDA mellett szült, ez eléggé elgondolkoztató...

2012. máj. 8. 16:24
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így is úgy is pokolian fáj...első baba oxi nélkül 6órA alatt lett meg a második oxi nélkül 2.5 óra, a harmadik oxival 5.5 óra. Mindháromnál csak azért imádkoztam hogy csak EZT éljem túl. Soha életemben ennyire nem fájt semmi.:)
2012. máj. 8. 16:41
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon fájt.

Viszont itt megtudtam másoktól, hogy érdemes ilyenkor EDA-t kérni.

Én ezt akkor nem tudtam, most biztos élni fogok vele, ha oda kerül a sor ismét.

2012. máj. 8. 19:17
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosnő válaszoló szavait megerősítendő: az olaszországi közkórházakban oxitocin adagolása esetén automatikusan EDA jár. A magyarországi gyakorlat egyszerűen felháborító ezen a téren.
2012. máj. 8. 20:29
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem mindkét szülésem indított volt, mindkettőnél 2 ujjnyira nyitva voltam amikor indították. Az elsőnél 2 óra volt fájdalmas, de inkább én voltam a béna, mert nem tudtam, hogy kell nyomni, és nehezen bújt ki a baba, a második nagyon szép szülés volt, 15 perc fájdalommal. Mindkettő szülésem 4 óra alatt lezajlott. Nekem a gátvarrás, és gyógyulás sokkal rosszabb élmény volt.
2012. máj. 8. 20:30
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az sem mindegy mikor kezdik és hogyan adagolni. Ha valaki nulla tágulás mellett egyből kapja, hát annak nagy valószínűséggel tényleg pokoli lesz a fájdalom.

Ha csak rásegítenek úgymond, akkor talán elviselhetőbb. Úgyhogy nem mindegy, hogy a vajúdás melyik fázisában, mennyi ideig is kapja a kismama az oxitocint.

Én 8 órán át kaptam, a végére már azt hittem szétrúgom a kórház falát. A vége császár lett. :(

2012. máj. 8. 20:38
 19/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!!
2012. máj. 8. 20:43
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem vagyunk egyformák, és kinek így-kinek úgy reagál a szervezete az oxira. Ahogy itt kivettem a kommentekből inkább azoknak fájt nagyon az oxi, akiknél már vajúdás közben kötötték be, azoknak kevésbé, akiknek azzal indították a szülést.

Én 3x szültem már, az elsőt úgy, hogy vajúdás közben kötötték be az oxit, és igaz utána 2.5óra alatt meglett a baba, de pokolian fájt.

Második-harmadik babát a legtermészetesebb módon szültem, beavatkozások nélkül- és meg kell mondjam, hogy feleannyira sem fájt így. A 2-3.szülésem együtt nem volt olyan fájdalmas, mint az első.

Szerintem, ha a vajúdás szépen megy a maga utján, feleslegesen nem kell gyorsítani rajta, akkor beszéld meg a dokiddal, hogy szeretnéd elkerülni az oxit. Inkább szedd a homeopatiát!! :) az is segít, csak jóval kiméletesebb.

:)

2012. máj. 8. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!