Mindjart itt a nagy nap megszuletik a kislanyom! Nagyonkell felnem a szulestol?
Nyugi, minden rendben lesz! Szerintem nem tudsz még egy olyan embert mondani, akinek annyira alacsony a fájdalom küszöbe, mint nekem. Ehhez képest a 30 órás vajúdást úgy csináltam végig, hogy a hangomat nem hallották... A végén már olyan kimerült voltam, hogy a másfél perces fájások között bealudtam! :))) Az összes fájásnál csak sziszegtem a fogaim között, és próbáltam a légzésre figyelni.
Sajna a végén császár lett, és műtét után még rosszabb volt a fájdalom, mint a vajúdás közben.
Nem akarlak ezzel elrettenteni, de hidd el, hogy a végén csak a szépre fogsz emlékezni, a fájdalmat el fogod felejteni. Kisfiam 2,5 éves már, és bármikor újra végigcsinálnám ezt érte! :)
Könnyű szülést, és jó babázást kívánok!
Hogy ilyen szempontból mekkora a fájdalomküszöböd, azt nem tudhatod, mert nem hasonlít semmire, és egyáltalán nem olyan tipusú fájdalom, mint mikor becsíped az ujjad az ajtóba, vagy a lábadra esik a kalapács. Nálam még az sem vált be, hogy olyan, mint a mensis fájdalom, nekem egyáltalán nem olyan volt, és ahhoz képest, hogy mennyire féltem tőle nem egészen egy óra alatt meglett a lányom, ugyancsak első baba. Mikor ott leszel benne nem lesz időd tűnődni és azon gondolkodni, hogy mennyire fáj vagy rossz, akkor történnek a dolgok, és csak utólag visszagondolva tudod majd eldönteni, hogy nagyon fájt vagy sem. Egy tanácsom van, ne siess be a kórházba, hacsak nem laksz nagyon messze tőle, amíg lehet legyél otthon, kellemes és otthonos körülmények között. A kórházban ácsingózni fájdalmak közepette és idegeskedve, hogy akkor mi van most, nem kellemes. Első babával amúgy sem fog megtörténni, hogy egyik pillanatról a másikra megjön, nem fogod észrevétlenül megszülni a vécén az biztos, tehát ettől ne tarts. Én mire bementem már hét centire nyitva voltam, onnan még egy óra volt és meg is volt a kicsi.
Ha bármi konkrétabb kérdésed van írhatsz privátot is nyugodtan.
Először is gratulálok a kislányotokhoz! Tudom, hogy így szülés előtt mindenféle kavarog az emberben. különösen első gyermek előtt fél jobban az ember mert nem tudja mire számítson. Mondják hogy fáj... jó, de mennyire? Azt tanácsolom, hogy ne a fájdalomra koncentrálj. Gondolj arra, hogy ahogy más kibírta, te is kibírod. Erős csaj vagy és a babád érdeke, hogy együttműködő legyél, ne pánikolj! Sokat segít ha ott van melletted a párod. Gondolj arra hogy minden fájdalommal közelebb kerülsz ahhoz hogy végre öledben tartsd azt akire már nagyon vársz. Nem kell félned! Na jó, egy pici megengedett, elárulom, hogy én még a harmadiknál is féltem egy picit. És megnyugtatásképpen: az első szülésem volt a leggyorsabb és a legkönnyebb.:)
Egy 3 gyerekes anyuka
Könnyebb úgy elviselni bármilyen fájdalmat, ha arra gondolsz, hogy minden egyes fájás közelebb visz hozzá, hogy a karjaidban tarthasd a kisbabádat. Éld meg jóként a fájásokat. Nem ellenetek van, hanem értetek.
Gratulálok a kicsilányhoz :) Kívánom, hogy nagyon szép emlékként maradjon meg az emlékezetedben a születése.
Nekem is alacsony a fájdalomküszöböm, sőt sajnos oxi-t is kaptam, mert nem indult be másképp a szülésem (ballon, burokrepesztés), terminust bőven túlléptem.
Epidurális érzéstelenítést kértem, nagyon-nagyon-nagyon jó volt, relaxáltam, lebegtem, pihentem, a kitoláskor úgy éreztem magam, mint egy pihentető éjszajai alvás után.
Milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak ott, ahol szülsz? A kádban vajúdás is fájdalomcsillapító hatású.
Ne félj a szüléstől és ne úgy állj hozzá, hogy csak "túllegyek" rajta. Egy óriási nagy dolog előtt állsz- életet fogsz adni a kislányodnak, ami igazán nagyon felemelő és csodálatos dolog lesz!! A legeslegcsodálatosabb dolog lesz az életedben!
A fájásoknál majd lélegezz jó mélyeket, amilyen nagyokat csak tudsz- az nagyon jól ellazít és csökkenti kicsit a fájásokat. Figyeld a szülésznő és az orvos irányítását! Infúziót - oxitocint, hogy gyorsabb legyen az egész- ne kérj, vagy ha be akarják kötni, próbáld meg húzni az időt, mert az nagyon felerősíti a fájásokat.
Én az első szülésemnél kaptam, és onnantól volt nagyon fájdalmas és fárasztó, a mádsodik és harmadik szülésnél nem kaptam, de nem is engedtem volna. Sokkal szebb, jobb volt az utóbbi két szülés és feleannyira nem fájt, mint az első.
Szóval készülj lelkileg, hogy milyen szép és nagy feladatot fogsz végrehajtani. :)
Nekem annyira gyönyörűséges emlék mind a három - főleg a második és harmadik szülésem... hogy irigylem a szülés előtt álló nőket! :)) Szívesen szülnék még még még, csak terhes nem akarok már lenni.... :)))
Majd írd meg milyen volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!