Régóta motoszkál ez a kérdés bennem ,naponta olvasok olyan kérdést hogy hogyan tudná meginditani a szülést ,meg mit tegyen hogy beinduljon...stb...
semmi gondom ezzel:) csak érdekelne:) én is türelmetlen vagyok és mennék már szülni(37+2 hetes vagyok)de mikor én az elsőt vártam(nyári baba volt)akkor eszembe sem jutott ilyesmi,ez a 3.terhességem nyilván más a helyzet itt a két nagyobb sokkal fárasztóbb nagy pocival...szóval,lányok,mi ez a nagy türelmetlenség?:)
Én nagyon élveztem a terhességet, de az utolsó 4 hét pokol volt. A babám olyan bugyután feküdt, hogy a sarokig sem tudtam lemenni (na jó, ott nem is lett volna dolgom :D )
Nagyon vártam a végét és már nagyon akartam babázni, ráadásul a dokim nyaralásába majdnem belecsúsztunk és éreztem, hogy valami "nem stimmel", be is jött. Szóval én ezek miatt akartam előbb szülni. Semmilyen szülésmegindító cuccot nem ittam, nem ettem, csak amikor már betöltöttem a 40. hetet. 40+ 1 - gyel szültem, de biztos, hogy nem a gyömbéres fahéjas teától indult be.
2009. jún. 18. 19:49
2/18 anonim válasza:
Én már nagyon türelmetlen voltam a végén, kényelmetlenül éreztem magam, a jobb karom zsibbadt hetek óta a hátam miatt , és injekciózták, látni szerettem volna a bébit, de azért odáig nem fajultam, hogy beinditsam a szülést ezzel-azzal, igaz, igy is a 39. hét elejére jött a baba :) Illetve lehet olvasni, hogy 37. héttől már nem számit koraszülöttnek, szerintem ezután a legtürelmetlenebb az ember, hogy jó, de mit csinál akkor még odabent? :)
2009. jún. 18. 19:52
3/18 anonim válasza:
Én biztos a kivétel vagyok, aki erősíti a szabályt. Végig a terhesség alatt hihetetlenül jól éreztem magam a bőrömben, egyáltalán nem akartam siettetni a szülést, csak málnalevélteát ittam. Legszívesebben még fél évet terhes lettem volna. Egészen addig gondoltam így, míg be nem töltöttem a 40. hetet. Akkor valahogy már azt éreztem, hogy mostmár iszonyatosan kíváncsi vagyok, meg a mindennapos kórházba járás is elég macerás volt. A lábam már bucira dagadt, meg hamar fáradtam, de szerencsére ez volt a legnagyobb bajom egész végig. :) Alig várom, hogy újra terhes lehessek... :D
2009. jún. 18. 19:59
4/18 A kérdező kommentje:
Hát igen a 39-40.héten már érthető s türelmetlenség,meg persze előbb is de az azért furi mikor vki már 36-37 hetesen szülni szeretne....más kismamik meg azért könyörögnek hogy mondjuk a 25.héttől egyáltalán kihúzzák a bűvös 36.-ig...
2009. jún. 18. 20:05
5/18 anonim válasza:
én akkor kezdtem el a praktikákat (lépcsőzés, mellstimulálás), mikor 39 hetesen befektettek a kórházba - na akkor már tényleg minél előbb szerettem volna megszülni, hogy hamar kikerüljek a kórházból - azt én se értem, minek akar valaki már 37 hetesen szülni, nem véletlenül 40 hét a terhesség, a babának meg kell érni a kinti világra
2009. jún. 18. 20:33
6/18 anonim válasza:
1. vok. Szerintem ez függ magától a terhességtől. Nekem például terh. magas vérnyomásom és alakuló toxaemiám + terhességi diabetesem volt, nagyon szigorú diétával .Reggelente csak korpovit kekszet rágcsálhattam savanyú almával, mert minden más megdobta a vércukrom, egy nap minimum 4x szúrtam meg magam, mert állandóan ellenőrizni kellett a vércukorszintem, állandóan ellerőzésekre kellett rohangálnom, minden vasárnap összegyűjteni egy üvegbe az egész napi pisim, másnap hajnalban vinni a kórházba és ehhez jött a magas vérnyomás, ami miatt állandóan "baj" lebegett a fejünk fölött. Szóval én már az utolsó heteket nagyon nehezen bírtam, de például úgy lettem volna, mint ahogy a terhesség első 25 hetében voltam, akkor én is szívesen maradtam volna még úgy jó pár hónapig, annyira klassz volt :)
2009. jún. 18. 20:34
7/18 anonim válasza:
Olyan jó olvasni,hogy nem sokára babáztok.Én is szeretnék, de azt hiszem a jelen párkapcsolati helyzetemet látva aligha lesz még egy:(
Nektek Jó babázást:)
2009. jún. 18. 21:09
8/18 anonim válasza:
Fel a fejjel, sosem lehet tudni :)
2009. jún. 18. 21:13
9/18 A kérdező kommentje:
nekem is terhességi diabéteszem van és az első terhességemnél is volt sajnos,és hát igen én is be tudnék tolni egy jó adag sütit vagy krémest vagy tudomis én mit csak vmi olyan legyen amit most nem ehetek:)szóval ez is lehet egy ok a türelmetlenségre:) meg persze a szövődmények is.na de egy komplikáció mentes terhességgnél csupán azért inni meg szedni mindenféle csoda dolgot hogy előbb jöjjön a baba....azért látom hogy inkább olyan kismamik válaszolnak akik pont cáfolják azt hogy előbb szeretnének szülni:)köszönöm az eddigi válaszokat és várom a továbbiakat.
2009. jún. 18. 21:31
10/18 anonim válasza:
szia! Én 36 hetes múltam, és én szeretnék korábban szülni, a 38. v. 39. héten, annak ellenére, hogy tök jól érzem magam terhesen. Annyi, hogy alig tudok aludni + dagad a lábam, de ez mind elviselhető. Egyszerűen kíváncsi vagyok, ennyi. De hiába vagyok kíváncsi, lehet, hogy túlhordom a babót, nem tudhatom. Ilyen hülyeségeket (bocs), amiket itt olvasok néha, (bábakoktél) én biztos nem innék, a lépcsőzésben sem hiszek (lift nélküli lépcsőházban lakom, minden nap lépcsőzök), szexelni sem fogunk azért, hogy hamarabb induljon be. A behatolást végig kerültük, máshogy oldottuk meg... :) Tehát: marad a kíváncsiság :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!