Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért szeretné olyan sok...

Miért szeretné olyan sok kismama, hogy idő előtt szülessen a babája? Itt olvasok elég sok 36-37-38 hetes kismama által írt "ugye ez már a szülés előjele? " és "típusú kérdést.

Figyelt kérdés
Mikor pár hete szültem, volt velem a szobában 2 anyuka; az egyik a 36., a másik 38. hétre szült meg. Mindketten 2500 grammos babát hoztak a világra, éppen az "alsó határt súrolva". Az egyik baba többször besárgult, szegény szülei ott szomorkodtak az inkubátor mellett. A másik babának pedig annyit esett a súlya, hogy alig érte el újra a születési súlyát, így ott a hazamenetel volt minden nap kérdéses.
2009. jan. 13. 11:21
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
lemaradt: és "már nagyon szeretnék szülni" típusú
2009. jan. 13. 11:22
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. azért,mert az előző gyerekem a 39. hétre született 4500g-al ,és most sem kicsi a baba úgyhogy nem bánnám,ha előbb meglenne.
2009. jan. 13. 11:37
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem arról van szó, hogy szeretnének előbb szülni, hanem hogy nagyon izgulnak a szülés miatt és minden tünetbe azt képzelik be. Én a másik véglet voltam a terhességem alatt, mert nem vettem túl komolyan a tüneteket, nem idegesítettem magam, hanem élveztem a dolgot.

Aztán a 35. héten a kisfiam akkorát rúgott, hogy kirepedt a burkom és elfolyt a magzatvizem. Még amikor elkezdett csordogálni, akkor sem pánikoltam, hanem lezuhanyozta, összepakoltam a táskámat és csak aztán indultam el a kórházba. Ez volt éjjel 1 órakor. Aznap délután 6-kor született meg a kisfiam a 35. héten 2700g-mal és 47cm-el. Nem is kellett volna a koraszülött osztályra kerülnie, csak a cukra volt egy picit magas és ott figyelték meg.

A terhesség "vége" felé én is azt mondogattam, hogy de jó lenne ha kijönne végre, a kezemben tarthatnám és tudnék aludni végre (éjszaka volt a legaktívabb), de természetesen soha nem gondoltam, hogy a 35. héten szeretnék szülni.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy biztos egy anyuka sem gondolja komolyan.

Nagyon boldog babázást:)

2009. jan. 13. 11:40
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Srerintem azért mert az utolsó hetek már nehezek.Minden szempontból.De én azt a tábort erősitem,hogy minnél tovább maradjon bent a baba.40+3 szültem.Ameddig bent kell lenni csak maradjon ő ott a pocakban.Az a babának a legjobb!!!

ÜDV!

2009. jan. 13. 11:41
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy "terveztem", hogy hamarabb szülök, mert a doki riogatott, hogy nagy lesz a baba, de az én fiacskám szeretett bent lenni, így túlhordtam 4 nappal. Igaza volt a dokinak: 4000 gramm volt és 61 cm.
2009. jan. 13. 11:44
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

Én 33. hetes kismama vagyok,és én is szeretnék màr tul lenni a nehezén.

Sjnos senki sincs a környéken aki segitene a hàzimunkàban,a fözésben,mosàs,takaritàs,bevàsàrlàs.

Ezt mind egyedül kell megoldanom,és a babàt a hasamban sajnos de inkàbb tehernek érzem.

Mert vigyàznom kell,nehogy emelgessek,ne hajolgassak stb.

De a hàzimunka akkor marad.

És a pàrom gyàrban dolgozik,elvàrja este a meleg ételt a tisztasàgot.

Ez az egyik okom.

A màsik meg az hogy igenis nagyon szeretném màr a karomban tudni a babàmat,szeretném végre az egész vilàgnak megmutatni az én csöppségemet!

És elsö kisbaba,valahol félek a szüléstöl is,szeretnék tul lenni rajta,mintsem napokig félve elaludni,hogy mi lesz majd a szülöàgyon.

Természetesen tudom,hogy a babànak még szüksége van a pociban egy kis idöre,és nem is sürgetem hogy idö elött itt legyen,inkàbb azt szeretném,hogy az idö gyorsabban pörögjön.

De hiàba kivànja sok kismami a 36 . hétre,a baba ugyis akkor fog jönni,amikor ö ugy gondolja.

2009. jan. 13. 11:47
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy vagyok vele azért szeretnék hamarabb szülni mert már most 34 hetesen 3200 gr-a becsüli az orvos a babámat, és ha tévednek is a súlyával kapcsolatban nem sokat szoktak +- 250-300gr-ot.Ha végig vinném 40 hétig akkor is nagy babám lenne és ugye egy nagyobb babát nehezebb megszülni mint egy kisebbet.Jó nem akarom még most per pillanat hogy meginduljon a szülés, de azért nem bánnám ha nem vinném végig a 40-ik hétig.
2009. jan. 13. 11:53
 8/18 anonim ***** válasza:
53%
11.47-es válaszolónak üzenem. Minderre még kevesebb időd lesz, ha a baba megszületik, örülsz, ha kicsit össze tudod rámolni a lakást. Addig főzöcskézz míg odabent van, utána egy darabig nem fog menni .
2009. jan. 13. 11:56
 9/18 A kérdező kommentje:
Én 10 nappal hordtam túl a kis hercegnőmet, 4060 grammal, és 57 cm-el született. Már a 30. héttől "riogatott" az orvosom, hogy nagy baba lesz, és lehet, hogy császározni kell, mert nem tudom majd megszülni. (hála Istennek meg tudtam)
2009. jan. 13. 12:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze amíg bent kell lennie legye,de én nem bántam, hogy nem hordtam ki a 40. hétig, mert félte, nehogy rátekeredjen a nyakára a köldökzsinór, nehogy a magzatvízbe kakiljon stb, Úgy voltam vele, hogy kint nagyobb biztonságban van, és az a biztos, ha már kint van. de persze nem koraszülöttként. Én 3050g-os babát szültem a 36. héten. Még 1-2 hetet szerettem vona vele várni, de nrm végig. így sem lett semmi gond, minden ok volt.
2009. jan. 13. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!