Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szemüveges nők nem szülhetnek?

Szemüveges nők nem szülhetnek?

Figyelt kérdés

Azt hallottam,hogy ha X erősségű szemüveget hord az ember,akkor van akit nem engednek természetes módon szülni,hanem császároznak...

Ti mit tudtok erről?

2012. ápr. 8. 00:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem csak attól függ hanem a szemfenék állapotától.

Megkel nézetni orvossal és ad papírt,hogy lehet normál úton szülni vagy csak császárral.

Nekem is rossz a szemem de szülhetek rendesen.

Nekem pénteken lesz császárom a babám döntötte el nem fordult be .:)

38 hkm

2012. ápr. 8. 00:24
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
En mint szemuveges, ilyenrol nem hallottam.Viszont!olyanrol mar igen , hogy aki atesett laseres szemmuteten, annak veszelyes.De lehet le vagyok maradva es valtoztak azota a dolgok.
2012. ápr. 8. 00:25
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Igen, bizonyos dioptria/1 éven belüli lézeres látásjavító műtét esetén szemészeti konzíliumot kérünk annak tekintetében, hogy van-e mód hüvelyi szülésre, az erőlködés ugyanis egy gyengébb retinánál a retina leválását is okozhatja.
2012. ápr. 8. 00:27
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Erről én is hallottam már, bár én is szemüveges vagyok,és a kisfiam természetes úton jött világra,probléma nélkül.
2012. ápr. 8. 00:51
 5/13 Kerria ***** válasza:
100%

szia,

szemüveges vagyok, 5ös erősségű dioptriával,

természetes úton szültem, decemberben.

ez egy kicsit összetettebb dolog, sok minden befolyásolhatja, előtte érdemes szemorvossal konzultálni! -de ezt úgyis mondja a dokid (legalábbis illene neki)

2012. ápr. 8. 02:48
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!Még nem vagyok terhes,de tervezzük a babát és minden terhességgel,szüléssel kapcsolatos téma érdekel...=)

Kedves 1.!Jó egészséget és jó babázást kívánok Nektek!Szorítok,hogy minden rendben és úgy menjen,ahogy szeretnéd/elképzelted!=)

00:27-nek is köszönöm...elég "hivatalosnak" tűnik a válaszod! =)

2012. ápr. 8. 08:50
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Juj, én szemüveges vagyok, de nem horodom mert elferdült a keret, azóta meg már romlott is a látásom, így majd újra megyek szemészetre hogy milyen kell nekem, de ez eszembe se jutott hogy nézessem meg szülés előtt hogy szülhetek-e.

Pedig most szültem decemberben. Így utólag belegondoltam hogy ú!

2012. ápr. 8. 11:36
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

Nekem sem mondta előtte senki (nem volt fogaodott dokim, a védőnőm meg nem mondta). Anyukám annyit mondott, hogy kitoláskor csukjam be a szemem feltétlenül (de ezt akkor mondják is).

Aztán szülés előtt mikor az adataimat vették fel, a szülésznő megkérdezte, hogy hányas szemüveget hordok, de nem tudtam pontosan, olyan 5-6-os körüli. Erre odaszólt a dokinak (nagyon jó orvos, szerencsére pont ő volt ügyeletben, mindenki csak dícséri), hogy ezzel lehet-e szülni. Ő annyit mondott, hogy 10 fölött lenne gond (ha jól hallottam). Annyi biztos nincs. Így simán szültem, és nincs gondom.

3 hetes Kisfiú anyukája

2012. ápr. 8. 12:02
 9/13 A kérdező kommentje:

11:36!Akkor szerencsére nem lett gond!=)

12:02!Gratulálok a picihez,jó egészséget Nektek is jó babázást!=)

Akkor ha 10-nél,vagy fölött nem engednek szülni,akkor nincs gond...vagyis nem lesz!Nekem az egyik 2,a másik 2.25-ös!

2012. ápr. 8. 12:34
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Nekem 9,5-ős mindkét szemem és még csak szemészeti vizsgálatra sem küldtek emiatt, élből a császár mellett döntött a dokim.
2012. ápr. 8. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!