Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Előre is bocsi a buta kérdésér...

Előre is bocsi a buta kérdésért, de a szülés után milyen volt az első pár nagyvécézés?

Figyelt kérdés

Akik természetes úton szültek, persze azoktól kérdezném. Nagyon félek tőle, mert pár éve volt pár hónapos szünettel 3 műtétem is "odalent". Apró szemölcsöket égetett le a doki rólam, és emlékszem, hogy volt olyan, hogy sírva zuhanyoztam, és sírva jöttem ki a WC-ből, annyira fájt a műtét miatt "kiégetett" rész. Volt belőle a hüvelyemnél, az nem volt annyira vészes, és volt a végbélnyílásomnál, na az... :-(

Természetesen már azok nem fájnak, csak félek mi lesz, amikor összevarnak, az még nagyobb fájdalmat fog-e okozni, és ezáltal milyen lesz majd nagyvécézni.... :-(

32 hkm

2012. ápr. 4. 11:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem sikerült megúsznom a gátmetszést, mert nagyon nagy buksival született a babám. Másnap nagyvécéztem először, picit húzódott, de egyáltalán nem volt vészes. Inkább olyan fura volt, mert újra azt éreztem, hogy szülök... Nekem ugyanis úgy mondta a szülésznő végig, hogy úgy nyomjak, mintha kakilnék. 2 órás kitolási szakaszt csináltam így végig, így azt hiszem érthető, hogy még 2 hét múlva is szülés-érzésem volt a vécén. De ez egyáltalán nem fájt, nem volt vészes.
2012. ápr. 4. 11:53
 12/22 porcukormókus ***** válasza:
88%

Hát én azért nem röhögtem hangosan az első néhány alkalommal, de szerencsére hamar elmúlt! :)

Volt gátmetszésem, de nem az fájt, hanem belül a végbelemnél, de pontosan nem tudnám elmondani, hogy mi. De mondom, kb. másfél hét alatt elmúlt.

2012. ápr. 4. 12:00
 13/22 anonim ***** válasza:
94%

Vákuummal született a kisfiam, a gátam teljesen átszakadt (záróizmot is varrtak), és végigvarrták a hüvelyemet méhszájig. Az extrém helyzetre tekintettel én paraffinolajat kaptam. Már nem emlékszem, hogy mennyit kellett enni belőle, de nagyon hatásos volt. Nem csinált hasmenést, így nem kellett rohanni a vécére, szerencsére:) Viszont olajossá tette a székletet, és felpuhította, így egyszerűen kicsusszant, picit sem fájt.

Ha gondolod, kérdezd meg, hogy szabad-e enned. Ártani nem fog, az biztos. Nagyon sokat segít.

2012. ápr. 4. 13:13
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Én beöntést kaptam, nem mertem kakilni, belém szorult. Alig akarták beadni, mert nem szabad, de végül beöntöttek. Utána már jól voltam.
2012. ápr. 4. 13:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem valami jó az anyagcserém, így a szülés utáni 3. napon mikor még mindíg nem volt semmi (pedig már éreztem, hogy időszerű), kértem a nővérkéktől glicerines kúpot, ez segített. Előtte próbáltam erőlködni, de akkor feszített a gátsebem, ez megkönnyítette a dolgot.. :)
2012. ápr. 4. 14:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Gátmetszéssel szültem az első babát, a másodakat védelemmel, de akkor repedtem, így mindkét esetben volt varrat.

Nagyon féltem, ezért folyamatosan visszatartottam, és nem mertem nyomni... A 3. napon kértem kúpot,na, attól sikerült :) És nem is fájt. Pszichésen még 2-3 hét múlva is rossz volt, pedig a varrat addigra fel is szívódott.

A második babánál már másnap mentem wc-re (este szültem, és másnap reggel, a kávé után tudta is).

Szóval nem kell félni, mert a varrat miatt semmi gáz nem lesz.

Ja, és kamillás nedves wcpapírt használtam, meg lezuhiztam, mert megtörölni nagyon féltem.

2012. ápr. 4. 15:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A masodik babamat huvelyi uton szultem 2 hete, nem volt gatmetszes, de vegul nagyon csunyan repedtem, igy vagy fel oran keresztul varrtak. A repedest mar nem is ereztem, a varras kellemetlen volt, de nem igazan fajdalmas. Inkabb csak azt ereztem, hogy idegesit a szuleszno, es hagyjanak mar beken a babammal! En is feltem az elso WC-re meneteltol, de azt mondta a nover, ne tartsam vissza, minel hamarabb atesek rajta, annal konnyebb lesz. Masnap kerult ra sor, nyomni is alig mertem, de vegulis az ules maga kellemetlenebb volt. Meg ma is feszul kicsit, ahogy a WC-re ulok, de igazabol nem volt fajdalmas. Itt a szuleszeten fugeszirupot adnak, ha ugy erzed, nehezen tudsz WC-re menni, vagy kemeny a szeklet, ez segithet. Oszinten szolva a csaszar utan sokkal nehezebb ugy volt a WC kerdes, de azt is tul lehetett elni, pedig en nagyon nem birom a fajdalmat. Kitartas, minden rendben lesz! Szep babavarast es konnyu szulest kivanok!
2012. ápr. 4. 16:12
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én is igazából attól tartok, hogy "merem" majd kitörölni, de ha anno azt kibírtam, akkor talán ez is menni fog! :-)

Köszönöm a jókívánságokat! Már csak pár hét és kiderül mekkora a fájdalomküszöböm! :-)

2012. ápr. 4. 16:16
 19/22 boer beata ***** válasza:
100%
En rettegtem tolle a vegen mar ereztem hogy kell menjek de ugyse mentem ugy feltem hogy fajni fog foleg hogy akkora aranyerem is lett mint a huvelykujjam.Egyszer megprobaltam de ahogy elkezdtem nyomni ereztem hogy nagyon feszul a varra9(gatmetszes varrasa)es feladtam.Kb 4 nap utan mentem de abszolut semmi gond nem volt szinte olyan volt mint azelott:)))
2012. ápr. 5. 07:44
 20/22 Atroposz ***** válasza:
A második napon sikerült, de már akkor mentem amikor már iszonyatosan kellett már, addig nem mertem ráülni a wc-re de a végén kellemesen csalódtam. A második wc-zés már nem ment olyan könnyen attól féltem szétszakadok.
2012. ápr. 11. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!