Előre is bocsi a buta kérdésért, de a szülés után milyen volt az első pár nagyvécézés?
Akik természetes úton szültek, persze azoktól kérdezném. Nagyon félek tőle, mert pár éve volt pár hónapos szünettel 3 műtétem is "odalent". Apró szemölcsöket égetett le a doki rólam, és emlékszem, hogy volt olyan, hogy sírva zuhanyoztam, és sírva jöttem ki a WC-ből, annyira fájt a műtét miatt "kiégetett" rész. Volt belőle a hüvelyemnél, az nem volt annyira vészes, és volt a végbélnyílásomnál, na az... :-(
Természetesen már azok nem fájnak, csak félek mi lesz, amikor összevarnak, az még nagyobb fájdalmat fog-e okozni, és ezáltal milyen lesz majd nagyvécézni.... :-(
32 hkm
Hát én azért nem röhögtem hangosan az első néhány alkalommal, de szerencsére hamar elmúlt! :)
Volt gátmetszésem, de nem az fájt, hanem belül a végbelemnél, de pontosan nem tudnám elmondani, hogy mi. De mondom, kb. másfél hét alatt elmúlt.
Vákuummal született a kisfiam, a gátam teljesen átszakadt (záróizmot is varrtak), és végigvarrták a hüvelyemet méhszájig. Az extrém helyzetre tekintettel én paraffinolajat kaptam. Már nem emlékszem, hogy mennyit kellett enni belőle, de nagyon hatásos volt. Nem csinált hasmenést, így nem kellett rohanni a vécére, szerencsére:) Viszont olajossá tette a székletet, és felpuhította, így egyszerűen kicsusszant, picit sem fájt.
Ha gondolod, kérdezd meg, hogy szabad-e enned. Ártani nem fog, az biztos. Nagyon sokat segít.
Gátmetszéssel szültem az első babát, a másodakat védelemmel, de akkor repedtem, így mindkét esetben volt varrat.
Nagyon féltem, ezért folyamatosan visszatartottam, és nem mertem nyomni... A 3. napon kértem kúpot,na, attól sikerült :) És nem is fájt. Pszichésen még 2-3 hét múlva is rossz volt, pedig a varrat addigra fel is szívódott.
A második babánál már másnap mentem wc-re (este szültem, és másnap reggel, a kávé után tudta is).
Szóval nem kell félni, mert a varrat miatt semmi gáz nem lesz.
Ja, és kamillás nedves wcpapírt használtam, meg lezuhiztam, mert megtörölni nagyon féltem.
Köszi a válaszokat, én is igazából attól tartok, hogy "merem" majd kitörölni, de ha anno azt kibírtam, akkor talán ez is menni fog! :-)
Köszönöm a jókívánságokat! Már csak pár hét és kiderül mekkora a fájdalomküszöböm! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!