Ha a szülés magzatvízszivárgással/foláyssal indul egyértelmű, hogy nehéz és hosszú szülés lesz?
A lányommal volt 2 db 10 perces fájásom, és utána elkezdett szivárogni a magzatvíz, 17 órát vajúdtam,kaptam oxit.....hát keméyn volt,mit modnjak.
Most 18 hetes kismama vagyok,és már pánikolok,hogy vajon ugyanolyan lesz-e??
A papíroma azt írták idő előtti burokrepedés és fájásgyengeség.
Nálam detto ez volt!
Elfolyt a víz, fájásgyengeség volt, nem tágultam, 2 oxytocinra indult csak be, na akkor aztán...!!!!
És még így is 16 óra volt. :(
Ne izgulj, minden szülés más és más!!!!!
Boldog babavárást!
Szia!
Szerintem se egyértelmű! Nekem 20:30kor folyt el a magzatvíz és 01:15kor már a kezemben volt a lányom! Se oxit, se semmit nem kaptam! Szóval nyugi! Ráadásul azt mondják, h a második szülés könnyebb! Meg saját tapasztalatként azt tudom mondani, h nagyon sokat számít, h mennyire engeded el magad és nem görcsölsz rá a szülésre! Én nagyon laza voltam végig, szerintem ezért is ment ilyen gyorsan!
Ne pánikolj!!!!
Jó babavárást és könnyű szülést kívánok!
Én még nem is hallottam ezt az összefüggést! A második babával hajnali fél kettőkor folyt el a magzatvíz, de fájás nem volt semmi, fél három körül kezdtem érezni, gyenge mensi-szerű fájdalmat, de egyből kb. 3 percenként. Aztán egyre erősödött a fájdalom, 5 előtt ért be a dokim, addigra már kb. percesek voltak és elég durvák a fájdalmak, az epidurálhoz már túl késő volt, 6:15-re megszületett a több, mint 4 kilós baba.
Kívánom, hogy neked is ilyen gyorsan menjen majd! :)
Ez attól is függ, hogy mennyire jól reagálsz az oxitocinra.
Nekem elfolyt a magzatvíz, de nem voltak fájásaim, szóval én is kaptam oxitocint. Én 2 órát vajúdtam, de igen durva volt. Szerintem ezt már nem lehet fokozni. Nem tudom, hogy 17 óráig hogy bírtam volna, a végén már így sem nagyon voltam magamnál.
De ne aggódj, nem törvényszerű, hogy a második szülésed is így indul. Nekem simán indult magától, és az elsőhöz képest szinte fájdalommentes volt.
Nekem sajnos mind a 4 szülésem (az ikerszülés is) így zajlott. Magzatvízelfolyás vagy szivárgás, kórházban várakozás a fájások beindulására ---majd több óra eredménytelen fetrengés után oxí bekötése (3 vagy 4 dag infúzió mindig kellett...)
Nsgyon erős fájások szinte azonnal, de lassú tágulás (betonkemény méhszáj)
15 óra, 12 óra, 10 óra, 16 óra a magzatvíz elfolyástól számítva (első volt az ikerszülés)
Én mindegyiket sikernek éltem meg, mert egyedül császárt nem akartam és az végülis összejött....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!