Akiknek hosszabbak a ciklusai (30-32 naposak) egyértelmű, hogy túl hordja a babáját?
Semmi összefüggés.
Nekem hosszúak, és előbb születtek a gyerekeim a 38 héten.
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, másodiknál 35 napos ciklusaim voltak és túl is hordtam egy héttel. Bár mindenképpen túlhordtam, tehát a fogantatástól számítva is, szóval inkább nincs összefüggés mint van.
Inkább az van, ha az elsőt túlhordtad, akkor valószínű, hogy a másodikat is.
Az ilyen "túlhordás", ami inkább csak terminustúllépés általában, abból adódik, hogy mivel hosszabb a ciklus, nem a 14. napon van a peteérés. E miatt csúszik a számolás, vagyis legtöbbször a baba nem túlhordott( a túlhordásnak egyértelmű testi jeli vannak az újszülöttön), csak 1- 2 héttel előbbre kalibrálják a terminust:(. Az a baj, hogy sok orvos nem veszi figyelembe a ciklus hosszát, e miatt sokkal több az indított szülés(és az indításból adódó komplikációk:( )mint kellene.
Egyébként pár helyen már nem is 40 hetet tartják a terhesség hosszának, hanem 41- 42- t. Ez "evolúciós" dolog is, hosszabbodnak a terhességek, ahogy pl. az átlagmagasság is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!