Kismamák, Anyúkák! Tényleg annyira nehéz és fájdalmas megszülni az első babát?

Nem akarlak elrettenteni, de nekem az első szörnyű volt. Azt hittem meghalok a szülőágyon Kb:18 órát vajúdtam, mire beadták az érzéstelenítőt ami persze nem is hatott. A varrás ha lehet nekem még rosszabb volt. Bár ezt sokan nem is érzik.
A második baba nagyon könnyen megvolt, kevés fájdalommal, ami nem is volt akkora, mint az első szülésnél. A varrás ugyanolyan borzalmas volt.
De ne ijedj meg ettől mert én nagyon nehezen szültem, sztem más nem szenvedett ennyit mint én...
Könnyű szülést kívánok

Sztem pont ez a baj hogy elég sokat olvasunk a szülésről, és miután nem könnyű és igen, fájdalmas ezért kialakul benned egy kép és ráparázol.Pedig, lehet nem is lesz nehéz és pár óra alatt túl vagy rajta.Nálam is ugyanez volt de a végén már tele volt a fejem különböző infókkal, igy inkább hagytam és magamban készültem rá.
Ne félj tőle az a lényeg!
üdv 9hós anyuka

Szia!
Fájni fog, nem mondom, hogy nem, de nem annyira nagyon vészes. Ki lehet bírni.
Javaslom, hogy kérj EDÁ-t (érzéstelenítést), nem csak a fájdalom miatt, hanem azért is, hogy ne fáradj el a végére.
Én nagyon-nagyon elfáradtam, és nehéz volt már a nyomáshoz erőt gyűjteni.
Ne aggódj, annyi szenvedést megér, hogy végre a karodban tarthatod a babád!
Jó egészséget!

Szia!
Nekem az első szülésem abszolút kibírható volt, a második meg egyszerűen szuper!!A másodiknál edával szültem, szívből ajánlom, nagyon jó dolog. Ami tévhit ezzel kapcsolatbna, hogy ez nem érzéstelenítő, hanem fájdlomcsillapító szószerint. Sokkal jobban észnél voltam vele.
Nyugi, túl leszel rajta, amint megindul már hamar meglesz a babyd!

Egy élmény. Ezt csak így tudnám jellemezni. Nem kellemes fizikailag, de nem is iszonyú fájdalom. Egy külön élmény.
Összességében jó szülni!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!