Ikres anyukák, kinek mennyi idő után vagy mennyire jött vagy nem jött helyre az alakja az extrém igénybevételt jelentő terhesség után?
Nekem ugyan nincsenek ikreim, de a barátnőmnek igen. Állati szerencsés alkat, a gyerekek szeptember közepén születtek, és a szilveszteri bálon már a tavalyi szűk ruha volt rajta.
Ez persze nem jelent semmit, van, aki egy gyerekkel is nehezen alakul vissza, van, akinek meg kettővel is könnyedén megy.
A kilók tekintetében nekem sem volt semmi gondom. Összesen 17 kilót híztam (a terhesség elejétől kezdve, mert nem volt hányingerem, rosszullétem az első trimeszterben sem), és a szülés után 2 héttel már csak +2 kiló volt rajtam.
A szoptatás alatt csak tovább fogytam (bár sajnos csak 3 hónapig volt tejem), és azóta is kevesebb kiló vagyok, mint a terhesség előtt. Szülés után 5 héttel kezdtem el újra mozogni, heti 1x2-3 óra jóga, szinte minden nap 1-2-3 óra séta... A napi 80-90 "gyereksúlyzós" emelést, hajlongást, gyerekek után jövés-menést már nem is említve. Az is hozzátartozik, hogy a gyerekek mellett alig van időm magamra, így kevesebbet eszem, mint régen (előfordul, hogy naponta csak 2x eszem, akkor sem nagy mennyiségeket).
Császárral szültem, így "odalenn" a helyzet nem változott, a heg alig látszik.
Ami a legrosszabb lett nekem: a hasamon a bőr megnyúlt, az elég csúnya lett, és ezzel nem is tudok mit kezdeni. Max. palsztikai sebész, de igazából azzal sem lenne már a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!