Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megváltoztatok a szülés után?...

Megváltoztatok a szülés után? Ha igen, miben? Nem átmeneti, hanem végleges lelki változásra gondolok. Nagyon érdekel.

Figyelt kérdés
2009. jún. 13. 19:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Igen változtam.Eddig mikor valaki azt mondta,hogy ölni tudnék a gyerekemért,mindig jókat mosolyogtam,ugyan már,gondoltam,enyhe túlzás,nos nem,tényleg ölni tudnék érte.olyan mélységes szeretetet érzek,hogy fogalmam se volt,hogy ilyen létezik,pedig szerelmes vagyok a férjembe még mindig.Őszintén remélem,hogy ezek az érzések sose múlnal el.Ja és mások szerint is folyamason vogyorgok,feldobott az anyaság,még sok nehézség ellenére is.ugyérzem nagyon kerek az életem,és jol érezzük magunkat benne.Remélem ilyenre gondoltál.

5 hós anyuka

2009. jún. 13. 20:37
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen! Remélem ez történik majd velem is, ha megszületik a picim (32 hetes). Az a baj, hogy nem tudom elképzelni milyen lesz az életem a kislányommal kiegészülve:(
2009. jún. 13. 20:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
csak ismételni tudom az elsö válaszadót!én is igy érzek!nincs fontosabb,gyönyörübb az életemben mint a kisfiam!elöször nehéz lessz amjd,de pár hét,amig megszokjátok egymást,és onnantól gyönyörü!
2009. jún. 13. 20:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok.Ne is képzeld el,mert ugy se tudod.amit elképzelsz annak többszöröse lesz majd.Imádok anya lenni.és minden percét élvezem.sosem görcsölö,nem idegeskedem.Próbáld te is természetesen megélni az anyaságot,és ne hagyd hogy a sok aggódás,miért sír,mit csinálok jol,van e tejem stb,elterelje a figyelmedet.Lesz tejed,azért sír mert éhes,és te ügyes anyuka vagy.Sok boldogságot neked.
2009. jún. 13. 20:57
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2009. jún. 13. 21:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Hát én nem tudok ilyen pozitívat írni.Én mindig úgy gondoltam,hogy kiteljesedik az életünk ha megszületik a babánk.Eszembe sem jutott,hogy nehéz lehet vagy hogy én nem tudok megbirkózni a feladattal.De nem így lett.Már a legelején féltem vele itthon maradni kettesben,mert mindig attól féltem hogy történik vele valami.Próbáltam helytállni de nem sikerült.Hasfájós volt és egész nap, egész éjszaka ordított.Teljesen kész voltam,na meg a párom is aki szegény alig aludt és úgy kellett bemennie dolgozni minden nap.Mikor elment dolgozni mindig sírva fakadtam,hogy az én hibám mert ilyen szerencsétlen vagyok,hogy miért nem tudom elaltatni,biztos kevés a tejem,miért nem tudok megnyugodni mert lehet hogy attól ordít egész nap mert érzi rajtam hogy feszült vagyok,miért nem jön és segít valaki és még sorolhatnám.....Így én állandóan sírtam.Este alig vártam hogy elaludjon,hogy végre túl legyünk az esti tortúrán és hogy végre az ágyában legyen ahol alatta van a légzésfigyelő és végre legyen egy kis nyugalom.Ez ment kb 3-4 hónapig mire megszoktam és belejöttem az anyaságba.Azóta meg egy sárkány lett belőlem.Ha itthon van a párom csak kiabálok vele,csapkodok,de ezek is csak akkor amikor itthon vagyunk.Ha elmegyünk valahova akkor meg mintha kicseréltek volna.De nehogy félreérts,imádom a kisfiamat és a páromat is csak nekem ez ilyen nehezen megy ez az egész.Most 8 hónapos a kicsi,egy igazi mosolyalbum és minden este hálát adok a jó istennek hogy megajándékozott engem ezzel a csodával.
2009. jún. 13. 21:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

szia! az előttem írók mindent leírtak, a csodát, az előtte elképzelhetetlent és a nehézséget is.

én abban is változtam, hogy pl. óvatosabban közlekedem, jobban vigyázok az egészségemre. mert sokáig a fiam mellett akarok lenni.

nagyon érzelmes is lettem, ami sosem voltam. minden este ölben altatom el, mert nekem ez így jó. ő magától is tud aludni a kutyusával, de én imádom szeretgetni. és csak nézem ahogy alszik és csodálom...

hálát érzek a férjem iránt, mert családot adott és velünk van. nem vagyok vele olyan kritikus. nem érdekel, hogy széthagyja a szennyest, csak szeressen minket. mert ma már látom, milyen sok anya marad egyedül a gyerekével.

nekem is kijutott a nehezéből az elején, nem volt segítségem, hasfájós volt a kicsi, alig volt tej stb. de szerencsére tudtam a szépségekre koncentrálni (nem volt könnyű). és most is igyekszem, mert a másodikat várom :)

2009. jún. 13. 21:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, megváltoztam szülés után. A lányom születésével egy új élet kezdődött számomra. Megváltozott az értékrendem, a vágyaim. Kaptam egy új életcélt, ami mellett minden csak másodlagos.

Az anyai szeretet pedig leírhatatlan, és elképzelhetetlen. Nem tudtam, hogy létezik ilyen érzés, hogy lehet ennyire szeretni valakit!

2009. jún. 13. 22:25
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

igen, a babával való, szoros lelki kötődéssel.

ez kiegészül azzal, hogy valóban ölni tudnék érte, és ha beteg, megöl az aggodalom, ha pl. vért vesznek tőle, én is sírok, de néha akkor is sírok, ha pl. csak rágondolok, hogy van nekem ő :)

nagyon furcsa érzés :)))))

2009. jún. 14. 09:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Felelősségteljesebb lettem, illetve az próbálok lenni. az első napok itthon engem is teljesen padlóravágtak...Első baba. Sír. Miért sír? Eszik rendesen? Miért nem kakil? miért kakil?....sorolhatnám folyamatosan a kavargó gondolatokat. volt hogy éjjek kettőkor még a férjemmel sétálgattunk vele, mert annyira sírt és nem tudtuk miért? Aztán kiderült, hogy bekakilt, és nagyot mosolyogtunk rajta, hogy mindent kipróbáltunk már, és ez volt a "gond"...:) Az elején meg nagyon rossz, hogy egyedül vagytok. Olyan,, mintha lebegnél egy picike zsinóron tartva , és bármikor"szakadhat". Aztán ez a zsinór erősödik napról napra , ahogy a kötödés is. Amikor pedig beáll a baba "napirendje" , az nagyon jó érzés, mert tudod, hogy igazodtok egymáshoz!:)Uúgyhogy nyugi, a z elején természetes lesz az "én mindjárt sírva fakadok" érzés, de utána tényleg egyre jobb és jobb lelkileg a dolog!:)Ha lehet vond be a nagymamákat a gyerek körüli teendőkbe. Hatalmas segítségek, kincset érnek. Nagyon szeretik az unokát "istápolni", és mellesleg a Te válladról is levesznek jópár terhet.

2009. jún. 14. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!