Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárnál altatnak?

Császárnál altatnak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes,de szeretnénk a férjemmel babát és érdekelne, hogy altatnak-e és mennyire fájdalmas.
2012. márc. 15. 20:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem altatnak, mert az veszélyes.

Kikérdeztem én is egy rakás kismamát, parásokat is, hogy milyen a gerinces szúrás és mind azt mondta, hogy nem fáj, csak kicsit kellemetlen. Hiszek nekik, mert miért hazudna mind? :)

Viszont sima szülésnél remekül lehet káromkodni.

2012. márc. 15. 21:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Általában sürgősségi császárnál szoktak altatni, amúgy epidurálisan vagy spinálisan érzéstelenítenek, amikor magadnál vagy. De kórháza válogatja ezt is.

Ha jól adják az érzéstelenítést, akkor nem érzel semmit melltől lefele a műtét alatt. Maximum azt, ahogy rángatják ki belőled a gyereket, de az nem fájdalmas, inkább furcsa, kellemetlen érzés. Aztán folyamatosan megy ki az érzéstelenítés műtét után, így egyre jobban érzed a fájdalmat. Illetve kapsz méhösszehúzó infúziót, na az nagyon nem kellemes. De kérhetsz műtét után fájdalomcsillapítót (mondjuk nekem semmit nem ért).

A legfájdalmasabb az első felállás az ágyból. Én azt éreztem napokig amikor fel kellett állnom, hogy nem kapok levegőt és mintha egy nehezék lenne a hasam alján. Aztán ahogy egyre többet mozogsz vele, és amint kiszedik a varratokat sokkal jobb, de azért érezhető még hetekig. Csak több rétegben összevarrnak.

2012. márc. 15. 21:15
 13/20 A kérdező kommentje:
És ha természetes úton szülök, és nem kérek gerincbe érzéstelenítőt hanem valami "egyszerűt" ?
2012. márc. 15. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Faros, első és nagy babám volt ezért tudtam, hogy császár lesz. Aztán amikor megindult a szülés és beértem a kórházba, mondták, hogy bocsi, de elfogyott a gerinc érzéstelenítő és ezért altatnak :( Nekem nagyon hiányzik az ahogy hallom felsírni, illetve, ahogy odarakják a mellkasomra. Remélem a következő babánál átélhetem.

2012. márc. 15. 21:19
 15/20 anonim ***** válasza:
Én simán szültem,érzéstelenítés nélkül.Nekem nem volt vészes.Amikor bekerültem a kórházba már 4.5 ujjnyi tágulásom volt,menstruációs görcseim voltak.(amik néha most is vannak( Az orvos megvizsgált,majd pár perc után odajöttek többen,és csak ennyit hallottam:Nyomjon,nyomjon,nyomjon...jóóó van..most pihenjen egy kicsit..nyomjon nyomjon nyomjon...oké,most megint pihenünk egy kicsit.És most nyomjon..Gratulálok,kisfia született."Még a gát vágást sem éreztem,mert a doki akkor vágott amikor éppen görcsöm volt.Nekem az orvosom szerint szupergyors,és könnyű szülésem volt.Mindenesetre másodjára már nem mertem megpróbálni így csak 1 gyerekem van.
2012. márc. 15. 21:21
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy nem lesz gyors a szülésed, olyankor meg nem adnak semmit, csak elkapják a babát. :)

Én háromszor szültem már és alig pár óra az egész. Kibírható, hisz nem folyamatos, nagy fájdalom az egész! Ami rossz benne, az maximum fél óra, nem több.

A legvége viszont annyira szép, amikor kibújik, hogy érdemes átélni.

2012. márc. 15. 21:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekem is császárom volt és epidurális érzéstelenítéssel csinálták. Ez volt az első alkalom, hogy így műtöttek. Korábban volt már egy pár más műtétem, de azoknál mindig altattak, ezért féltem is tőle.

Az orvosom azt mondta, azért nem altatnak, mert az altató hatása átmegy a babákba is, és ezt ha lehet, jobb elkerülni. A császár tényleg pár perc alatt megvolt, nem éreztem semmit, nem láttam semmit az egészből, viszont mindent hallottam, és láthattam is egyből a babát.

Utána az a néhány óra, amikor ment ki az érzéstelenítő hatása, az nekem nagyon rossz volt, remegtem a min. 25 fokos szobában, mint a kocsonya.

A vágás helye pár napig fájt, de elég gyorsan rendbejött.

2012. márc. 15. 22:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Engem nem altattak, de nem éreztem semmit.
2012. márc. 17. 12:05
 19/20 anonim ***** válasza:
Sürgősségi császárom volt, de nem altattak! Az injekciót egy kicsit éreztem, de nem mondanám fájdalmasnak inkább egy feszítő kellemetlen érzésnek. Végig a műtét alatt remegtem én is és még a szobámban is bőven a műtét után. (engem ez a remegés annyira idegesített, hiába próbáltam magam "leállítani" nem ment. :)Amúgy semmit sem éreztem akkor, két rossz élményem volt a katéter felhelyezése és a kanül (nem tudom jól írom-e) beszúrása. Viszont a lábadozás az kegyetlen volt nekem. 14 hónapja volt a műtétem, de néha, ha hirtelen mozdulok még most is belehasít. Remélem ha lesz második baba simán szülhetek. :)
2012. márc. 17. 21:31
 20/20 Atroposz ***** válasza:
Van ahol lehet választani ez is doki és kórház függő,szobatársam választhatott.
2012. márc. 18. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!