Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárnál altatnak?

Császárnál altatnak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes,de szeretnénk a férjemmel babát és érdekelne, hogy altatnak-e és mennyire fájdalmas.
2012. márc. 15. 20:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Engem nem altattak, a műtét alatt nem éreztem semmit, nekem utána még hosszú hónapokig fájt baromira. De persze mindig van kivétel. :)
2012. márc. 15. 20:50
 2/20 anonim ***** válasza:

Még nem volt császárom, de most nagyon gyanús. Első szülőknél erőltetik a természetes szülést, bár vannak olyan helyzetek, amikor egyértelmű, h császár lesz és ezt már előre közli a doki.

Ha sürgősségi császár, akkor altatnak, úgy tudom. Ha programozott, akkor adnak érzéstelenítőt a gerincbe és akkor lent nem érezni semmit. Csak amikor kimegy a hatása. Aztán felkelni nagyon nehéz és fájdalmas. Barátnőmnek 3ból 3 császár, ő azt mondja, minden nappal könnyebb. Az első a legnehezebb, a második már fele annyira rossz.

20hkm

2012. márc. 15. 20:52
 3/20 anonim ***** válasza:

Ha nincs orvosi ellenjavallat, akkor az sem biztos, hogy császároznak.

Egyébként nem szoktak altatni /csak kivételes esetekben/ amúgy epidurális érzéstelenítés után császároznak, amit abszolút nem érzel. Viszont ha kimegy a hatása, akkor fáj a varrás.

2012. márc. 15. 20:53
 4/20 anonim ***** válasza:

20.53-as vagyok.

A varrás helye fáj-bocs:)

2012. márc. 15. 20:54
 5/20 anonim ***** válasza:
A normál szülés jobb. A császárnál utána fáj és sokkal tovább, mint amikor rendesen szül a nő.
2012. márc. 15. 20:57
 6/20 A kérdező kommentje:

Értem :)

Nem biztos hogy ha teherbe esnék, császár lenne, csak érdekel mert majd fenn álhat rá az esély. És lehet kérni azt hogy altassanak ha úgy történne?

Nem bírom a tűket ezért gerinc érzéstelenítőt semmi képpen nem szeretnék.

2012. márc. 15. 20:58
 7/20 anonim ***** válasza:

Nekem vajúdás során relatív téraránytalanság merült fel emiatt császároztak,nem altattak gerincbe kaptam érzéstelenítőt.

Aznap császároztak egy másik kismamát is,neki meconiumos volt a magzatvíz és baba nyelt is belőle,őt altatták.

Szóval helyzetfüggő.

A műtét közben nem érzel semmit,de amikor kimegy az érzéstelenítő akkor baromira fáj,de napról napra könnyebb.

2012. márc. 15. 21:00
 8/20 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császárom volt autóbaleset miatt. Először a mentőautóban mondták (már amennyire képben voltam, nem igazán magamra koncentráltam, hanem a lányunkra), hogy valószínűleg altatni fognak és a császár közben fogják begipszelni a kezem és a lábamat is, valamint közben ápolnak majd le.

Ahogy beértünk a kórházba kaptam egy "lórúgást", kissé bekábultam. Félig felültettek és megkaptam az érzéstelenítőt. 4 ember fogott le, nem igazán esett jól, de túl lehet egyébként élni (még így is!).

Az igaz, hogy császárnál utána fáj, simánál meg közben.. de nekem egyébként is minden porcikám fájt..

3 hét után járógipsszel mentem haza a kórházból és szinte "futottam". Én hamar regenerálódtam, legalábbis a vágásomnál. Azóta sincs vele bajom. Nem is fáj, viszont a törött lábam, annál inkább ..

A legfontosabb az, hogy ne hagyd el magad szülés után. Nyilván nem kell súlyokat emelgetned és maratont lefutnod, de 0 - 24 órán keresztül ne is tespedj. Kell pihenni, de azért erőltetni is magad valamennyire.

2012. márc. 15. 21:02
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki akkor én sem bírom sem a fájdalmat sem a tűket.Amikor a fiammal terhes voltam,én fogadtam egy orvost,hogy császárral szülhessek,és altasson.Azzal kezdte,hogy a császár nem kívánság műsor.Akkor császároznak ha feltétlenül muszáj.Altatni akkor sem fognak,mert maga az altatás veszélyes is lehet.Végig paráztam a fájdalom érzése miatt.Végül váratlanul megindult a szülésem,és amint beértem a kórházba 10 perc után a karjaimban volt a fiam.Még jajgatni sem volt időm,olyan gyorsan megszületett sima szüléssel.Fájdalmat alig éreztem.

Erre felbátorodva bevállaltam a lányomat is.Nyugisabb voltam mint az előző terhességemnél.Szülés előtt 4 héttel balesetet szenvedtem így gyorsan a műtőbe vittek,és császárral született meg a lányom.Nem altattak,mert az orvos tudni akarta,hogy végig magamnál vagyok-e.Semmit nem éreztem.Igaz az injekció az nekem fájt,de csak pár percig tartott.Viszont utána sokkal jobban fáj a császár vágáshelye mint maga az injekció..Hetekig csak tipegtem,és volt hogy esténként elpityeregtem magam,mert fájt a hasam..A sima szülésnél nem volt utána fájdalom(csak a gátvágásnál varrt cérna szúrt amíg ki nem vették)

2012. márc. 15. 21:07
 10/20 anonim ***** válasza:
Ahogyan írták, csak sürgősségi császárnál altatnak, vagy akkor, ha allergáis vagy az érzéstelenítő valamely összetevőjére. Egyébként nekem nem fájt baromira, a második császár pedig még annyira sem, még az első felkelés sem.
2012. márc. 15. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!