Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ellenőriznétek a kórházi...

Ellenőriznétek a kórházi csomagomat?

Figyelt kérdés
Én a Szent István kórházban fogok szülni majdan június végén, július elején, de már a listát el akarom készíteni mire lesz szükségem! Arra gondoltam, hogy csak azt viszem magammal, amire a szülőszobán szükségem lesz, és a babát fel tudják öltöztetni a szülés után. A többi cuccot, apa fogja behozni utánunk, de természetesen azt is összekészítem, nehogy valami itthon maradjon. Kérlek írjátok meg mi az ami felesleges, mi az ami még szükséges. Annyit tudok, a babának mindent nekünk kell vinni, csak a köldök ápoláshoz van cucc ott. Köszi a segítséget!

2012. márc. 2. 12:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem meg legyen bent melltartó betét,meg szopis melltartó.nekem 2. nap úgy beindult a tejem,hogy folyt.sőt,én mellszívót is vittem be,illetve a férjem hozta utánam.hálóingből napi 1t kell számolni,kicsi törölközőt 2t vinnék.hajgumi,fésű kell.én párnát is vittem,szerencsére.babának nekem nem kellett semmit vinnem.
2012. márc. 2. 13:00
 12/14 anonim ***** válasza:

nekem ez a listám, 2.babánkat várjuk, hátha valamire nem gondoltál:

Szülőszobai csomag

Felvételnél

-terhes kiskönyv

-leletek

-TB kártya

-személyi, lakcímkártya

-házassági anyakönyvi kivonat

Szülőszobán

-Hálóing

-köntös

-2 papucs (1 vizes, 1 szobai)

-meleg zokni

-törülközők (kicsi, nagy)

-eldobható bugyi

-betét

-WC papír, papírzsepi

-szappan

-gátmasszázsolaj

-homeobogyók

-telefon, telefontöltő

-CD

-illóolaj, gyertya

-ásványvíz

-szőlőcukor, csoki, túró rudi

Apának

-papucs

-póló, gatya

-zsilip ruha

-fényképezőgép

-enni-, innivaló

Kórházi napokra

-3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama

-köntös

-2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)

-szoptatós melltartók

-4-5 eldobható/hálós bugyi

-2-3 pár zokni

-több törölköző (nagy, kicsi)

-rágcsa

-saláta

-mikrózható edény, tányér

-evőeszköz

-szalvéta v. konyharuha

-pohár/bögre

-mosogatószer

-aszalt szilva

-1 karton mentes ásványvíz

-szappan

-fogkefe

-fogrém

-testápoló

-sampon

-fésű

-hajgumi, hajpánt

-dezodor

-mosdószivacs – ha császárral szültél

-papír vécéülőke

-krém mellbimbóra

-1 csomag Tena Lady

-melltartóbetét

-mellszívó

-aranyér elleni krém

-papír zsebkendő

-Mobiltelefon és töltő,

-MP3 lejátszó

-Olvasnivaló

Babának

-2 textilpelenka

-1 csomag eldobható pelenka

-popsitörlő

A hazamenetelhez

-body, rugdalózó

-kardigán, kabát

-sapka

-takaró

-hidegben overall, kesztyű

-autósülés/hordozó

-boríték, pénz

2012. márc. 2. 13:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

- én a szülőszobai csomagba tettem kekszet (a szendvics jobb lenne, de azt induláskor tuti elfelejteném odakészíteni), hogy szülés után tudjak enni valamit (főleg, ha éjjel szülök, mert akkor reggelig nincs kórházi kaja), mert kelleni fog egy kis kalória, szőlőcukorral akkor már nem lehet jóllakni ;-)

- a babának tök felesleges babafürdetőt tenni, mert abban a 3 napban val.szeg nem fogod megfürdetni. Nem is tesz jót a bőrének. Az a jó, ha a bőre szépen beszívja a szüléskor rajtamaradt magzatmázat. És olyan jó (baba)illata van... ;-)

- a pénzt én sem vinném magammal

2012. márc. 2. 13:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Törölközőből én kettőt fogok vinni, mert nekem valahogy mindig sikerult összevéreznem :(

A férjednek pakolj el valami szendvicset, mert büfé nincs az épületben (István kórház), és szegény ne éhezzen (az enyém 12 orai vajudas alatt nem evett semmit, az én szőlőcukrommal "húzta ki" :()

én tennék be a vajúdócsomagba cauphiliumot és cimicifugát, az első "természetes oxitoxin", a második segít a vajúdási fájdalmakon

esetleg tehetsz be "női törlőkendőt", bár a popsitörlő is megteszi a célra, és PELENKÁT. napi kettőt adnak, ami édeskevés! Ne újszülöttöknek valót vegyél, liberó 2-st vegyél (3-6 kilóig), a kórházban is azt használják. Mi 1est vettunk, a fiamnak egy hétig volt jó (pedig nem született nagy súlyjal, es le is fogyott durván), úgyhogy a maradékot odaadtuk vkinek a koraszülött osztályon, és kettest vettünk.

nem tudom milyen messze laktok, én viszek szopipárnát (3 percre lakunk), vagy helyette vigyél úszógumit, hidd el, jó lesz rajta ülni.

(ja, látom, viszel pelust is pelusos rész törölve a kommentembol :))

hajszárítót én nem viszek (mondjuk én brutalisan rovidre nyírattam a hajam mindig szülés előtt, mert 3 hónapig tuti nem kavarodok fodrász közelbe, addig meg jól megnő)

2012. márc. 2. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!