Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ellenőriznétek a kórházi...

Ellenőriznétek a kórházi csomagomat?

Figyelt kérdés
Én a Szent István kórházban fogok szülni majdan június végén, július elején, de már a listát el akarom készíteni mire lesz szükségem! Arra gondoltam, hogy csak azt viszem magammal, amire a szülőszobán szükségem lesz, és a babát fel tudják öltöztetni a szülés után. A többi cuccot, apa fogja behozni utánunk, de természetesen azt is összekészítem, nehogy valami itthon maradjon. Kérlek írjátok meg mi az ami felesleges, mi az ami még szükséges. Annyit tudok, a babának mindent nekünk kell vinni, csak a köldök ápoláshoz van cucc ott. Köszi a segítséget!

2012. márc. 2. 12:18
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

K ó r h á z i c s o m a g !

Szülőszobára kell:

2db papucs

törölköző

2 db zokni

műanyagpohár

ásványvíz

köntös

2 db hálóing

szőlőcukor

fényképező

telefon

orvosi papírok

Kórházi tartózkodásra:

betétek

tena hálós bugyi 2 db

1 cs eldobható bugyi és 8 db bugyi

3- 4 pár zokni

evőeszköz, bögre, konzervbontó, tányér

szalvéta, WC papír, papírtörlő, papír zsepi, popsi törlő

tusfürdő, fogkrém, fogkefe, pamacs, sampon

hajszárító

1 nagy és egy kicsi törölköző

szoptatós melltartó + melltartó betét

manikűrkészlet

2 db szennyesnek való szatyor

telefontöltő, telefon

boríték, pénz

toll, papír

Személyi igazolvány, lakcímkártya (apucié fénymásolva)

házassági anyakönyvi kivonat (1 hónapnál nem régebbi)

Babának:

1 csomag eldobható pelus

5- 6 db body

5- 6 rugdalózó

1 db kispléd

2 db fürdő lepedő

5- 6 textil pelus

zoknicska

kesztyűcske

vékony sapka

babafürdető

popsi krém

popsi törlő

hőmérő

2012. márc. 2. 12:19
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

a szülőszobára is kell betét, bugyi onnan ha minden jól megy betéttel, bugyival elmész szülés után pisilni.

a pénzt nem vinném a szülésre, bőven lesz alakalom odaadni. nyugtával dicsérd a napot..

2012. márc. 2. 12:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálam még ezek voltak a csomagban:

hajgumik, hajpánt, haskötő, szívószál

2012. márc. 2. 12:25
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

Nem hónapokra mész, csak pár napra. Nem kell ennyi minden.

A szülőszobára 1 papucs, 1 törölköző, tusfürdő, wc papír, zsepi, fényképező, 1 hálóing.

A kórházi pakkod nagyjából rendben, de oda sem kell ennyi minden. Hajszárító pl egyáltalán nem, nem oda való. A szopis melltartó illetve a betét megint felesleges, mert nem tudni mennyi tejed lesz, meg az egyébként is majd csak a hazamenetel felé fog várhatóan belövellni, tehát az sem kell. Manikűrkészlet nem kell, nem azzal fogsz foglalkozni.

A babának sem kell ennyi minden, de ha neked így jobb, vidd. Hőmérőt viszont ne, mert azt ott reggelente mérik.

2012. márc. 2. 12:26
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

kérdezd meg a kórházat ahol szülsz, én ahol szültem nem lehetett bevinni saját ruhát , kórháziba vannak. nálunk a babának pelust meg popsitörlőt, krémet kellett vinni,

csak hazamenős ruci kellene, de azt meg ráérsz behozatni.

én sem értem a két papucsot, meg a manikűrkészletet,

2012. márc. 2. 12:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Kettő papucsra azért gondoltam, hogy 1 mászkáláshoz, 1 zuhanyzáshoz. A manikűr készletet azért írtam, mert abban a tartóban van a körömvágó ollóm, és elég törékeny a körmöm, és nem akarom megsérteni akár magam, akár a babát, de így belegondolva inkább kiveszem a csomagból. Ha minden rendben megy és időben jön a baba, előtte, úgy is rendbe teszem magam és akkor nem kell!
2012. márc. 2. 12:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kb.ugyan ezeket tartalmazza az én listám is.

Még szerintem fésűt meg hajgumit is vigyél.Én vettem még domestos fertőtlenítő kendőt a wc-t letörölni(nehogy elkapjak valamit).Ja meg melbimbóvédőt is hátha hagyják használni...

2012. márc. 2. 12:39
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves 4- es!

Mi az a mennyiségű ruha a babának, ami tuti elég lesz a bent létünk alatt? Itt az Istvánban tudom, hogy nem adnak ruhát a babának! Ja és milyen méretűt vigyek?

Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de első baba és eléggé izgulok!

2012. márc. 2. 12:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Hú te aztán nagyon be akarsz pakolni:) Babának én is sokmindent vittem de felesleges, amit idén vinni fogok az 3 db body 2 db rugdalozó egy kis sapka meg egy pléd. A többit mindent adnak. magamnak én vittem hajszárítót és nagyon jól esett hajatmosni tusolni a hosszú vajúdás, szülés után 3 napot voltam bennt ehez szükséges volt, 3 db hálóruha,rengeteg betét,egy sötét póló letakarni a neonlámpát mert nem engedik leoltani,bugyik, zokni ,papucs,fogkefe,telefontöltö,tisztálkodószerek,hajgumi. Melltartóbetét nem kellett kb akkor indult meg igazán a tejem mire hazmentünk örültem ha pár csepp jött ami a babának kellett.:)
2012. márc. 2. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:

7.válaszoló vagyok!

Együtt érzek veled kedves kérdező:). Nekem is első baba lesz és én is eléggé izgulok.Neked mekkora lesz a csomagod?Úgy értem, hogy hány táska?Nekem egy nagyobb utazó táska a gyerekágyra meg egy kisebb a szülőszobára.Párom meg anyukám azzal szekál, hogy úgy bepakolok, mint aki egy hónapra megy..:))

2012. márc. 2. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!