Atneznetek a babakelengyemet es korhazi csomagomat?
Korhazi csomag:
Iratok,
1haloing, gombos (szulni benne)es 1 gombos pizsoma szules utanra
papucs
1szoptatos melltarto
Melegitoalso es 2 polo
2 torolkozo(also es felsotajek)
5 db neccbugyi es 3 normal
Melltartobetet
2 zokni
1 csomag vastag ejszakai betet
Bimbokrem
Wc papir
Zsepi,
Torlokendo
Tusfurdo, fogkrem, fogkefe, fesu, sampon
Telefon, es feltolto
Fenykepezogep es tolto
Innivalo es keksz
I pad
Babanak
1 kis csomag pelenka
Popsitorlo
Textilpelus5 db
Polya
Sapka, kesztyu, zokni
Overal
3 rugi es 3 body hosszu
Bepanten
Hordozo
Kelengye:
Babakocsi tartozik hozza mozeskosar es hordozo
Babyhordozo kengurus
Pelenkazotaska
Bolcso es matrac
1 agynemugarnitura huzattal
3 vekony pled
Polya
Halozsak
Hinta
Furdotal
Furdokad
Pelnkazomatrac
2 csuklyas torolkozo es 1 nagy kifogo
2 csomag ujszulott pelenka
Pelenkaszemetes es zsak
Bepanten
Torlokendok
Wattagolyok, fulpucolo, alkohol, lazmero, vizhomero
Sampon, tusfurdo, hintopor, olaj es testapolo, ruhapelenka 10 db
Lazmero
Koromvago ollo babahajkefe
Cumisuveg 2 de szoptatni szeretnek
Szoptatos melltarto
Mellenyke, kardigany,sapkak meleg es vekony is , zoknik,
Kesztyu, overall, hosszu es rovid ujju body kb 7 db, rugdalozo 7 db kb
Elso baba , januar 14 szules idopontja
Irjatok meg ami felesleges v kesobb is megveheto v nem szukseges
Koszi
Bocsi h hosszu lett a lista
A kórházi cuccod nekem kicsit kevésnek tűnik. Pl egy melltartó, 2 zokni, meg egy pizsi nem biztos, hogy elég, bár nem tudom meddig leszel a kórházban. Én vinnék legalább 3-4 melltartót, 4-5 zoknit és 4-5 hálóinget/pizsit. Elég sokféle baleset érheti a cuccaidat, nem árt, ha van utánpótlás.
A kelengyéhez nem tudok hozzászólni, 25 hetes terhes vagyok és még nem vagyok ebben kiművelt :)
Korhazi csomag:
Én külön pakolnék egy szülészetes csomagot, meg külön a szülés utánra. Pl. a pizsama, szoptatós melltartó, melegítő mehet az szülés utánra, az lehet nagyobb, a férjed is ráérne felvinni, ha megkaptad már az ágyadat.
Szülni úgyis meztelen alsóval fogsz valószínűleg. :)
Köntöst, meg egy eldobhatós neccbugyit, Tena betéttel viszont mindenképp pakolj a szülős táskába is!
Amit nem láttam a listádban, és nagyon hasznos:
- villa-kés-kanál magadnak, meg egy pohár, esetleg pár műanyag tányér
A kórházba szerintem a pólya teljesen felesleges (meg amúgy is), nem lesz ott rá szükséged.
A hordozót a férjed is be tudja később vinni, felesleges szüléskor cipelni.
Ruhák: 3 rugi (h.ujjú), ehhez 3 body (r. ujjú legyen!). Vagy fordítva. Én raknék még +2-t mindkettőből, az első időszakban elég gyakoriak a balesetek. :)
Kelengye.. ami szerintem teljesen felesleges:
- Bolcso es matrac (felesleges, helyette viszont kiságy, vagy járóka.. a bölcsőt nem fogod túl sokáig használni, ahogy forog, veszélyessé válik)
- agynemugarnitura huzattal (szintén felesleges, én egy vastag pléddel takartam, fel volt öltöztetve, kicsinek nem rúgják még le magukról a plédet, viszont a takaró lecsúszhat, meg a baba is alákerülhet.. a párna szintén felesleges legalább 1,5 éves koráig, viszont a rácsvédő nagyon hasznos dolog!)
- Polya ahogy fentebb írtam szerintem felesleges
- Halozsak nem kell, ha takarót veszel.. vagy fordítva
- Hinta: gondolom a zenélős elektromosra gondoltál, nekünk kölcsönbe volt, 3 hónapos koráig bírt benne megmaradni az örökmozgóm
- Furdotal-Furdokad: nem tudom mi az a fürdőtál, de kiskádat javaslok állvánnyal,meg bele egy macis tartót, amit én is használtam, ami megtartja a babát a kádban, így szabad volt a kezem.
- lazmero (digitális, de hónaljban mérős, a homlok-fülmérős nem pontosan mér!)
- vizhomero felesleges, a könyöködre engedd a vizet, és ha neked jó, jó lesz a babának is
- Sampon (Babé koszmó elleni, patikában lehet kapni, drága, de sokáig elég lesz)
- tusfurdőt semmiképp ne! a patikai fürdetőt használd majd, az orvos írja fel, szüléskor ráér kiváltani a férjed
- testápoló szintén nem kell az elején
Ruhák:
Mellenyke szerintem felesleges, az elején úgyis nagyjából mindig rugiban+bodyban fog aludni betakarva, kint meg pulcsi+overál.
Sapiból elég a vékonyabb is, mert úgyis ráhúzod az overál kapucniját.
Sokat ne vegyél az 56-os méretből, mert 2-3 hét alatt kinövi! Legjobb, ha tudsz kölcsönkérni.
Amit nem láttam:
Légzésfigyelő, bébiőrző. Én ezeket is sokat használtam.
A bébiőrzőt még 3 év után is, fülhallgatóval nézek tévét, és sokszor jól jön, hogy látom is a kijelződ, ha felébredt a tökmag.
Egyetértek a 2. válaszolóval, de a babakelengyénél még én is javítanék. A kiságyba(bölcsőbe) több lepedő legyen, min 2, mert tényleg sok a "baleset" a piciknél. Meg én több textilpelust vennék. Mert az ágyba, babakocsiba, büfizésnél is azt raktam a babám feje alá és az gyorsan fogyott. Készülj fel arra is, hogy ha nem lesz pici a babád, akkor legyen ruhából is és pelenkából is eggyel nagyobb méret. (Az én pici lányom 60 centivel és 4 kilóval született, 2-es pelust használtunk és sok pici ruhát egyszersem tudtam ráadni)
A kórházi csomagba raknék még nagyon puha wc papírt is.
Szia!
A kórházi csomagban nekem volt hajgumi és hajcsat is, a hálóinggel úgy voltam, hogy volt amit használtam és 1 váltó, és a párom hozott be tisztát ha szóltam, 2 papucs, 1 tusolni és 1 futkozós, evőeszköz és pohár, 1 tekercs kéztörlő, mindenre jó volt.
Babakelengye: ágynemű garnitúra szerintem felesleges, én legalábbis nem használtam egyik gyereknél sem. Orrszívó porszívóhoz, ne legyen rá szükséged, de ha kell akkor legyen. Pelenkázó alátét bárhová mentek a baba alá tenni.
Ruhák: nekünk sokkal több rugi és body volt. Rengeteg baleset történt, és volt olyan nap, hogy 3-4 alkalommal öltöztettem át őket.
Bocsánat, hogy kérdezek, de milyen az a neccbugyi?
És az orrszívót nem mindig kell használni a kicsiknél? Csak ha megfáznak vagy ilyesmi?
Köszi a választ :)
És sok sikert a szüléshez!
Vigyél saját evőeszközt, és poharat. :)
Domestos tőrlőkendőt, még most ezek ugrottak be.
Üdv: 30 hkm
Előző vagyok. Még annyi, hogy ha mozgékony lesz a babád, én nagyon javaslom a hálózsákot alvásra. A miénk az elején takaróban aludt, és volt, hogy éjjel a fején találtuk, vagy elvándorolt álmában az ágy másik végébe és takaró nélkül találtuk éjjel... :)
Ja, és kell kintre a vastag sapi. Nekünk a két tél alatt eddig már 3 overálunk volt, és egyiknek sem passzolt a kapucni feje a babánkéhoz. Kb 5ször akkora a kapucni, mint a gyerek feje.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!