Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Atneznetek a babakelengyemet...

Atneznetek a babakelengyemet es korhazi csomagomat?

Figyelt kérdés

Korhazi csomag:

Iratok,

1haloing, gombos (szulni benne)es 1 gombos pizsoma szules utanra

papucs

1szoptatos melltarto

Melegitoalso es 2 polo

2 torolkozo(also es felsotajek)

5 db neccbugyi es 3 normal

Melltartobetet

2 zokni

1 csomag vastag ejszakai betet

Bimbokrem

Wc papir

Zsepi,

Torlokendo

Tusfurdo, fogkrem, fogkefe, fesu, sampon

Telefon, es feltolto

Fenykepezogep es tolto

Innivalo es keksz

I pad

Babanak

1 kis csomag pelenka

Popsitorlo

Textilpelus5 db

Polya

Sapka, kesztyu, zokni

Overal

3 rugi es 3 body hosszu

Bepanten

Hordozo

Kelengye:

Babakocsi tartozik hozza mozeskosar es hordozo

Babyhordozo kengurus

Pelenkazotaska

Bolcso es matrac

1 agynemugarnitura huzattal

3 vekony pled

Polya

Halozsak

Hinta

Furdotal

Furdokad

Pelnkazomatrac

2 csuklyas torolkozo es 1 nagy kifogo

2 csomag ujszulott pelenka

Pelenkaszemetes es zsak

Bepanten

Torlokendok

Wattagolyok, fulpucolo, alkohol, lazmero, vizhomero

Sampon, tusfurdo, hintopor, olaj es testapolo, ruhapelenka 10 db

Lazmero

Koromvago ollo babahajkefe

Cumisuveg 2 de szoptatni szeretnek

Szoptatos melltarto

Mellenyke, kardigany,sapkak meleg es vekony is , zoknik,

Kesztyu, overall, hosszu es rovid ujju body kb 7 db, rugdalozo 7 db kb

Elso baba , januar 14 szules idopontja

Irjatok meg ami felesleges v kesobb is megveheto v nem szukseges

Koszi

Bocsi h hosszu lett a lista

2011. dec. 6. 23:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A kórházi cuccod nekem kicsit kevésnek tűnik. Pl egy melltartó, 2 zokni, meg egy pizsi nem biztos, hogy elég, bár nem tudom meddig leszel a kórházban. Én vinnék legalább 3-4 melltartót, 4-5 zoknit és 4-5 hálóinget/pizsit. Elég sokféle baleset érheti a cuccaidat, nem árt, ha van utánpótlás.

A kelengyéhez nem tudok hozzászólni, 25 hetes terhes vagyok és még nem vagyok ebben kiművelt :)

2011. dec. 7. 00:00
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Korhazi csomag:

Én külön pakolnék egy szülészetes csomagot, meg külön a szülés utánra. Pl. a pizsama, szoptatós melltartó, melegítő mehet az szülés utánra, az lehet nagyobb, a férjed is ráérne felvinni, ha megkaptad már az ágyadat.

Szülni úgyis meztelen alsóval fogsz valószínűleg. :)

Köntöst, meg egy eldobhatós neccbugyit, Tena betéttel viszont mindenképp pakolj a szülős táskába is!

Amit nem láttam a listádban, és nagyon hasznos:

- villa-kés-kanál magadnak, meg egy pohár, esetleg pár műanyag tányér

A kórházba szerintem a pólya teljesen felesleges (meg amúgy is), nem lesz ott rá szükséged.

A hordozót a férjed is be tudja később vinni, felesleges szüléskor cipelni.

Ruhák: 3 rugi (h.ujjú), ehhez 3 body (r. ujjú legyen!). Vagy fordítva. Én raknék még +2-t mindkettőből, az első időszakban elég gyakoriak a balesetek. :)

Kelengye.. ami szerintem teljesen felesleges:

- Bolcso es matrac (felesleges, helyette viszont kiságy, vagy járóka.. a bölcsőt nem fogod túl sokáig használni, ahogy forog, veszélyessé válik)

- agynemugarnitura huzattal (szintén felesleges, én egy vastag pléddel takartam, fel volt öltöztetve, kicsinek nem rúgják még le magukról a plédet, viszont a takaró lecsúszhat, meg a baba is alákerülhet.. a párna szintén felesleges legalább 1,5 éves koráig, viszont a rácsvédő nagyon hasznos dolog!)

- Polya ahogy fentebb írtam szerintem felesleges

- Halozsak nem kell, ha takarót veszel.. vagy fordítva

- Hinta: gondolom a zenélős elektromosra gondoltál, nekünk kölcsönbe volt, 3 hónapos koráig bírt benne megmaradni az örökmozgóm

- Furdotal-Furdokad: nem tudom mi az a fürdőtál, de kiskádat javaslok állvánnyal,meg bele egy macis tartót, amit én is használtam, ami megtartja a babát a kádban, így szabad volt a kezem.

- lazmero (digitális, de hónaljban mérős, a homlok-fülmérős nem pontosan mér!)

- vizhomero felesleges, a könyöködre engedd a vizet, és ha neked jó, jó lesz a babának is

- Sampon (Babé koszmó elleni, patikában lehet kapni, drága, de sokáig elég lesz)

- tusfurdőt semmiképp ne! a patikai fürdetőt használd majd, az orvos írja fel, szüléskor ráér kiváltani a férjed

- testápoló szintén nem kell az elején

Ruhák:

Mellenyke szerintem felesleges, az elején úgyis nagyjából mindig rugiban+bodyban fog aludni betakarva, kint meg pulcsi+overál.

Sapiból elég a vékonyabb is, mert úgyis ráhúzod az overál kapucniját.

Sokat ne vegyél az 56-os méretből, mert 2-3 hét alatt kinövi! Legjobb, ha tudsz kölcsönkérni.

Amit nem láttam:

Légzésfigyelő, bébiőrző. Én ezeket is sokat használtam.

A bébiőrzőt még 3 év után is, fülhallgatóval nézek tévét, és sokszor jól jön, hogy látom is a kijelződ, ha felébredt a tökmag.

2011. dec. 7. 00:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 2. válaszolóval, de a babakelengyénél még én is javítanék. A kiságyba(bölcsőbe) több lepedő legyen, min 2, mert tényleg sok a "baleset" a piciknél. Meg én több textilpelust vennék. Mert az ágyba, babakocsiba, büfizésnél is azt raktam a babám feje alá és az gyorsan fogyott. Készülj fel arra is, hogy ha nem lesz pici a babád, akkor legyen ruhából is és pelenkából is eggyel nagyobb méret. (Az én pici lányom 60 centivel és 4 kilóval született, 2-es pelust használtunk és sok pici ruhát egyszersem tudtam ráadni)

A kórházi csomagba raknék még nagyon puha wc papírt is.

2011. dec. 7. 00:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A kórházi csomagban nekem volt hajgumi és hajcsat is, a hálóinggel úgy voltam, hogy volt amit használtam és 1 váltó, és a párom hozott be tisztát ha szóltam, 2 papucs, 1 tusolni és 1 futkozós, evőeszköz és pohár, 1 tekercs kéztörlő, mindenre jó volt.

Babakelengye: ágynemű garnitúra szerintem felesleges, én legalábbis nem használtam egyik gyereknél sem. Orrszívó porszívóhoz, ne legyen rá szükséged, de ha kell akkor legyen. Pelenkázó alátét bárhová mentek a baba alá tenni.

Ruhák: nekünk sokkal több rugi és body volt. Rengeteg baleset történt, és volt olyan nap, hogy 3-4 alkalommal öltöztettem át őket.

2011. dec. 7. 06:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy kérdezek, de milyen az a neccbugyi?

És az orrszívót nem mindig kell használni a kicsiknél? Csak ha megfáznak vagy ilyesmi?

Köszi a választ :)

És sok sikert a szüléshez!

2011. dec. 7. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Vigyél saját evőeszközt, és poharat. :)

Domestos tőrlőkendőt, még most ezek ugrottak be.

Üdv: 30 hkm

2011. dec. 7. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, csak az elejébe olvastam egyelőre bele, de én biztos, hogy a helyedben vinnék vagy 10 bugyit, 4 törölközőt, több melltartót, mert ha ömlik a tejed, az baromi büdös tud lenni, pizsiből is többet vinnék, olyat, aminek nem baj, ha vérfoltos marad. Ez amúgy mindenre vonatkozik. Én ugyan császáros voltam, de nem véreztem jobban az átlagnál, mégis nagyon-nagyon sok fehérneműt elhasználtam és a törölközőim is rendre véresek lettek, hálóingek szintúgy. Tényleg inkább több legyen, mint kevés. Ja, és a wc papír. Nekem napi minimum 1 tekercs elfogyott! :) Sok boldogságot a kisbabátokhoz! :) Aztán csak ügyesen.
2011. dec. 7. 15:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Még annyi, hogy ha mozgékony lesz a babád, én nagyon javaslom a hálózsákot alvásra. A miénk az elején takaróban aludt, és volt, hogy éjjel a fején találtuk, vagy elvándorolt álmában az ágy másik végébe és takaró nélkül találtuk éjjel... :)

Ja, és kell kintre a vastag sapi. Nekünk a két tél alatt eddig már 3 overálunk volt, és egyiknek sem passzolt a kapucni feje a babánkéhoz. Kb 5ször akkora a kapucni, mint a gyerek feje.. :)

2011. dec. 7. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a kórházba kérd az ottani hálóinget, inkább azt vérezd össze, vagy tejezd, mert az cserélik minden nap. Én biztos nem a sajátomat fogom felvenni a szülés után a kórházban.
2011. dec. 7. 16:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, hasznosak voltak.
2011. dec. 8. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!