Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ma voltam dokinál és közölte,...

Ma voltam dokinál és közölte, hogy jövőhét pénteken szülök! Más is volt így?

Figyelt kérdés

36 hét 3 naposak vagyunk voltam nst-én és uh-on...

Az uh eredményét nézve azt mondta, hogy jövőhéten pénteken ügyel és akkor szülünk:):):)

Nagy a baba most több mint 3 kg, sok a magzatvizem. Amúgy is veszélyeztetett terhes vagyok a méhem miatt, csak félek egy kicsit a szülés megindításától...

Volt olyan köztetek akinek indították? Tovább tart a vajúdás, Fájdalmasabb???

2012. febr. 29. 12:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Első indított szülés volt, reggel tízkor megrepesztették a burkot, alám lökték az ágytálat abba folyt el a víz, aztán kaptam oxitocin infúziót és vártunk..éjjel tíztől lettek csak fájások fél tizenkettőkor szültem.Nem bírom az ilyen dokikat, hogy amikor ő ügyel akkor kell szülnöd...természet ellenes..én is veszélyeztetett voltam és most is az vagyok a másodikkal..már a 35.héten 3500 g volt a becsült súlya..még sincs azon a doki, hogy beindítsa..az elsőnél is becsülték a súlyát ,37. héten azt mondták 3900 g aztán a 38.héten indították és megszületett 3500-al, súlybecslésre nincs mit adni.
2012. febr. 29. 12:23
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj! :) Egyébként ez is mindenkinél más. Sokan félnek az indítástól és sokan panaszkodnak arra, hogy nagyon fájdalmas volt. Nekem az első szülésem indított volt, mert kitágultam, de fájásom nem volt és már 40+5 hetes voltam. Délben bekötötték az oxit, attól kezdődtek egyáltalán a fájások, aztán 1 körül burkot repesztettek és fél 5-re megszületett a babám! Nincs összehasonlítási alapom, fájt, persze, de kibírtam. Fájdalomcsillapítás is csak a gáz volt. Én nagyon örültem, hogy így alakult, jobban féltem attól, hogy otthon indul meg a szülés, számolgatni kell a fájásokat, vagy pl. az utcán folyik el a magzatvizem. De így szuper volt! :) Gyorsan meglett a babám is és a stressz sem volt, hogy jajj, vajon ez már az?! Most ismét kisbabát várok és remélem, hogy ezzel is indított lesz!

Gyors és könnyű szülést kívánok!

2012. febr. 29. 12:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon nem tetszene hogy a kiírt időpont előtt indítani akar, és el is beszélgetnék erről az orvosommal. Mi indokolja a kiírás előtti indítást? Mi alapján garantálja hogy a gyerekem kész megszületni? Semmi előjel, vagy tágulás vagy fájás nélkül indított szülés, valószínüleg császárral végződik. Én rákérdeznék ezekre. Persze ha a baba vagy a te állapotod indokolja akkor legyen. De csak azért mert ő akkor ügyel, és nem mennék bele.

Mondom ezt úgy hogy két indított szülésem volt, mert nem voltak spontán fájásaim, de az egyik két hét túlhordás után, a másik a kiírás napján. Előbb nem engedtem volna ha nem vagyunk életveszélyben. Én úgy gondolom tudja a gyerek mikor kell kijönnie, csak nekünk is tudni kell kivárni. Nekem azért indították, mert az elsőnél elfolyt a magzatvíz, a másodiknál meg 3 ujjnyira nyílottam szinte észrevétlenül, és nem mert hazaengedni a doki.

2012. febr. 29. 12:31
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat annyit hozzátennék, hogy nem jókedvéből indítja be hanem mert méhnyakrákom volt teherbeesés előtt pár hónappal műtött vele és nem szeretné ha baj lenne...kétszer már szültem én is nem kellett indítani egyszer sem remélem nem lesz rosszabb mint az első kettő szülésem...bár az elsőnél megszenvedtem rendesen...
2012. febr. 29. 12:33
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
MÉhnyakrák után pár hónappal teherbe estél? ANyám, ez jó döntés volt?
2012. febr. 29. 12:40
 6/17 anonim ***** válasza:

Bocs, de azért ez elég lényeges infó, amit kifelejtettél. Akkor nem csoda ha indítják. Én írtam hogy két indított szülésem volt. Nem voltak hosszúak. 3,5 óra mindkettő, ebből kb az utolsó fél óra volt nagyon rossz, mert nem volt szünet a fájások között. Ha az előző szüléseid nem voltak nagyon hosszúak, esélyes hogy ez sem lesz. Remélem most már minden rendben lesz veletek! Szép szülést!

Megkérdezhetem esetleg hogy derült ki a baj, és milyen kezelést kaptál?

2012. febr. 29. 12:41
 7/17 A kérdező kommentje:
Igen jól döntöttem mindenféle képen már meggyógyultam az első két babám az első házasságomból van, most a pocaklakóm a közös babánk lesz a férjemmel. Megbeszéltük a dokival is mit szeretnénk és folyamatos vizsgálatok és felügyelet mellett ki lehet hordani...csak a súlya miatt indítja...több babát már nem biztos, hogy elbír a méhem, de ennek nagyon örülünk!!
2012. febr. 29. 12:45
 8/17 A kérdező kommentje:

Persze válaszolok nekem nem mutatta ki a rákszűrés, hogy baj van. Nagyon sok folyásom volt nem csípett nem viszketett hanem egyszerűen csak volt...sűrű fehér színű és rettenetesen zavart. Bármilyen kúpot írt fel a dokim nem használt semmit, ez így ment másfél évig :(

Egyszer azt mondta, hogy elvégez egy konizációs műtétet ami annyit takart magában, hogy kivágott a méhemből egy kúp alakú darabot nem volt nagy azért mert azt hittük, hogy a méhszáj van begyulladva és az produkálja a folyást. Megvolt a műtét elküldte szövettanra mert kötelező minden ilyet elküldeni és ott jött az eredmény 2-3 hét múlva, hogy nekem méhnyakrákom van ráadásul ez egyik legrosszabb változata. Megvártuk a 6 hét sebgyógyulást és utána egy újabb műtét várt rám ahol teljes méhnyak amputációt kellett elvégezni...az is ment szövettanra és jött az eredmény, hogy a többi maradék méhem ép...hát ennyi...

2012. febr. 29. 12:53
 9/17 anonim ***** válasza:

Nagyon köszönöm a választ!

Én is hasonló problémával küzdök, ami a folyást illeti, illetve nagyon erős a menstruációm is az utóbbi időben. Remélem nem lesz gond. Örülök hogy nálatok már minden rendben.

2012. febr. 29. 13:34
 10/17 anonim ***** válasza:
reméljük a legjobbakat,uccsó mesélnél még magadról,hogy milyen más tüneteid vannak?hány naposak a ciklusaid stb?
2012. febr. 29. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!