Pénteken császárom lesz. Megnyugtatnátok?
40hétig természetes szülésre készültem és ma kiderült, hogy pénteken császárom lesz. Azért mert a baba nem tud lemenni. Annyira el vagyok keseredve. Hibásnak érzem magam. Majdnem sírva fakadtam, hogy én még erre sem vagyok képes:(
Akinek volt császára megnyugtatna? Annyira félek, olyan sok rémtörténetet olvastam ezzel kapcsolatban.
Már össze van pakolva teljesen a kh cuccom, de mondanátok 1-2 dolgot amire szükségem lehet császár után?
Én ezt nem értem. Miért nem tud lemenni a baba? Talán útban van a köldökzsinór? Akkor miért vártok péntekig?
Péntek még messze van, lehet hogy még beindul addig magától és nem lesz szükség császárra.
3 császárom volt.
Ne sírj, hát mire nem vagy képes? Lesz egy szép babád. Én a "nem tudtam szülni jaj jaj" sopánkodásokat soha nem értettem. Fel a fejjel, meglesz a műtét, ott lesz a baba, szép lesz és egészséges! A műtétet meg túl lehet élni, bár a felépülés nem fáklyásmenet, de a szülés előtt a vajúdás se lett volna az, szóval a fájdalmat nem tudtad volna így se meg úgy se megúszni. És a szülésről is van elég rémtörténet szerintem, ezekkel nem kell foglalkozni.
Ha meg szükséged lesz valamire amit nem pakoltál be, azt apuka be tudja neked vinni.
Egyrészt ezzel semmi baj, a császár csak a baba egészsége érdekében szüksége, se neked se a babának nem lesz semmi baja. (Nekem két császárom is volt, ezért tudom, miröl beszélek)
Másrészt ilyeneket ne is gondolj, hogy ez a te hibád, ettöl még ugyanúgy megszülöd a gyerekedet.
Ne idegeskedj, semmi baj nem lesz, inkább örülj a babádnak.
Nekem komplikáció miatt lett császár, tök váratlanul ért, és nagyon rosszul érintett a dolog. Megannyi történetet olvastam én is utána, hogy megnyugtassam magam. Egy császáros kismama mondatai nyugtattak meg igazán: "Nehéz terhességem volt, sokat voltam kórházban, babával bajok voltak, nem fejlődött jól. Mikor azt mondták császár lett, nem érdekelt. Tőlem az orromon is kivehették volna, csak éljük túl mindketten."
Az enyém nem volt rémtörténet, bár előtte én is azt hittem, hogy egy császár a világvége. De nem az. Nem mondom, hogy hú de jó és hú de kellemes, ugyanakkor ki lehet bírni.
Reggel 8-kor indult meg a szülés, délután 4-kor azt mondta a dokim, hogy hoppá...irány a császárműtő. Érzéstelenítésben végezték, nem éreztem fájdalmat, csak azt hogy ide-oda pakolnak a pocakomban. Aztán megláttam a lányomat, és már nem is érdekelt mit csinálnak velem.
Nekem császár után erős fejfájásom lett (hányingerig fájt...), azt mondták azért, mert műtét után sokat emelgettem a fejem és ezt nem szabad. Tudom nem mindenkinek lesz ettől fejfájása, viszont biztos, ami biztos, műtét után feküdj vízszintesbe, és ne emelgesd a fejed.
1-2 napig volt rossz, nehezen tudtam felkelni (6 óra után keltettek fel az ágyból), de sikerült. Utána napról napra jobb lett, mire kiengedtek minket (5 nap után), már nagyon ügyesen jártam, nem fájt már, nem húzódott a sebem (utolsó nap kiszedték a varratokat és ez könnyített a helyzeten).
Ami jól jöhet császár után: hasszorító (nekem rossz volt, hogy asebemre zuhant felálláskor a hasam, így jól jön egy hasszorító), szivacs a zuhanyzáshoz (hogy ne érjen a sebhez a víz).
S sétálj műtét után, amikortól csak engedik. Segít a felépülésben.
S fel a fejjel! Nem számít, hogy miként jön ki a baba, hanem, hogy mennyire fogod őt szeretni.
Ha császár után úgy érzed, nem tudsz valamit feldolgozni, akkor bátran írj nekem privit. Szívesen segítek és adok lelki támaszt. Tudom, hogy ez sokat jelenthet.
Köszönöm a válaszokat.
Péntekre vagyok kiírva. Nagyon fent van a baba, túl keskeny a csípőm, így a doki nem sok esélyt lát arra, hogy lejöjjön a baba.
Hagyjuk már, hogy a császáros szülés nem szülés, meg az nem "igazi" anyuka, aki így szül!
Tudjátok hol mutatkozik meg az anyaság? Születés/szülés után. Akkor. Hogy milyen erők meg ösztönök dolgoznak egy nőben! (gondolok itt pl. éjszakázásokra, eleinte nem könnyű etetésekre,helytállásra..stb)
Egészséges kisbabád legyen, ez a lényeg.
Mindegy, milyen úton jön ki a baba, lényeg, h egészséges legyen.
A császár sem fáklyásmenet, megdolgozol Te is azért a babáért. Mással ne foglalkozz, igyekezz, hogy Te a császáros szülésből hozd ki a legtöbbet, találd meg ennek is a szép pillanatait! Nem vagy Te kevesebb semmivel a hüvelyi úton szülőknél.
A fejedet csak oldalra szabad forgatni, felemelni nem. Sportkupakos, fél literes szénsavmentes ásványvizek legyenek veled. Az első felkelés igen rossz, ezen nincs mit szépíteni, de minden felkelés jobb. Van a hasadon egy kb 20 cm-es vágás, hát ez bizony fáj, de már többen túléltük.... Kicsi törölköző, nedves törlőkendő, fürdőrózsa,eldobható bugyi, szoptatósmelltartó, nekem ezek hasznos dolgok voltak.
Fel a fejjel, bízz magadban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!