Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pénteken császárom lesz....

Pénteken császárom lesz. Megnyugtatnátok?

Figyelt kérdés

40hétig természetes szülésre készültem és ma kiderült, hogy pénteken császárom lesz. Azért mert a baba nem tud lemenni. Annyira el vagyok keseredve. Hibásnak érzem magam. Majdnem sírva fakadtam, hogy én még erre sem vagyok képes:(

Akinek volt császára megnyugtatna? Annyira félek, olyan sok rémtörténetet olvastam ezzel kapcsolatban.

Már össze van pakolva teljesen a kh cuccom, de mondanátok 1-2 dolgot amire szükségem lehet császár után?

2012. jan. 17. 13:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is szülés / vajúdás közbeni komplikáció miatt lett császár, mert leesett 70-esre a szívhangja, mert a fejével nyomta a köldökzsinórt.

Ha érzéstelenítenek tényleg nem szabad emelgetni a fejed, viszont inni meg kell nagyon sokat. Ezért vigyél be kis fél literes üvegekben innivalót, meg szívószálat. Nekünk infúziós műanyag csőből csináltak szívószálat a nővérkék a Nyíregyházi kórházban.

Nem kell sírni, mert tényleg a bab és a te érdeked a császár. Mert én azt szoktam mondani a kedves ismerősöknek, akik vádlóan néznek, hogy na ezt se tudta, hogy inkább egy császár, minthogy fogyatékos vagy halott babám legyen.

2012. jan. 17. 14:06
 12/31 anonim ***** válasza:

Nekem sajnos csak a helyszínen derült ki, hogy császár lesz, így nem tudtam rá felkészülni. Nagyon féltem, de utólag nem bánom, hogy így alakult. Így legalább a pici teljesen egészséges lett, én pedig garantáltan elkerültem a gátszakadást (amitől nagyon féltem). Ráadásul műtét közben derült ki, hogy a köldökzsinór is kétszer rá van tekeredve a pici nyakára, szóval még szerencse, hogy így alakult...

Ami szerintem hasznos lehet a kórházban:

- Ha van a kórházban egyágyas szoba, érdemes kivenni! A műtét után kb. 7-8 óráig nem szabad felkelni (még a fejedet sem emelheted fel), és elég rossz ilyen magatehetetlen állapotban feküdni idegenek között. Egyágyas szoba esetén viszont egyes kórházakban meg lehet beszélni, hogy bent maradjon veled az apuka. Ez rengeteget számít!

- Vigyél szívószálat! Ennek segítségével akkor is tudsz majd inni, ha még nem ülhetsz fel az ágyban. (Persze kell valaki, aki megitat.)

- Vigyél mindenképpen Tena hálós bugyit (rögzítő bugyi). Ennek jó magas a dereka, így könnyű beletenni a steril mull lapot a varrat elé.

- Császár után az első székletig csak pépeset lehet enni, a kórházi kaja viszont rettenetes és a „pépes menü” minden nap ugyanaz. Ezért jó, ha valaki visz be neked pépesített főtt zöldséget és főtt húst.

- Mindenképpen vigyél glicerines kúpot, mert széklet nélkül elméletileg nem engednek haza a kórházból, akkor sem, ha már jól vagytok. A Laevolac nem biztos, hogy használ.

- Lehet, hogy jól jön a szoptatós párna, mert fekve a sebed miatt nem lesz kényelmes a szoptatás. A párnát viszont a derekadon körbe kötheted és ráfektetheted a picit. (Persze ez a párna nem mindenkinek válik be, de nekem hasznos volt.)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Biztosan minden rendben lesz! Ne izgulj! Lehet, hogy a picinek is jobb és biztonságosabb lesz így!

2012. jan. 17. 14:24
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Már nagyon sokan leírták de hogy minél többen legyünk: Nincs ezzel semmi gond. Amíg nem hallottam először ilyen mondatot, " hogy erre sem vagyok képes" meg sem fordult a fejemben...Több mint 12 órát vajúdtam, aztán császár lett. A férjem is rettenetesen megijedt és picit én is.(velem volt a műtét alatt) Amikor később elmondtam neki mit gondolok erről,(mert elhintették bennem a gondolatot) csak annyit mondott: Ő annak örül, hogy mind a ketten épségben vagyunk. 1%-ot sem kockáztatna. Egészséges a babánk, semmi gond nem lett. És a császár után tejem is volt! Ez is csak duma, hogy attól nincs. A kórteremben minden császárosnak beindult... Néhány hét múlva jön a második babánk. Megpróbálnám természetesen, de ha nem sikerül, nem érdekel. Egyikőnknek se legyen semmi baja. Csak erre kell gondolni. az egyik válaszoló nagyon bölcsen írta: az anyaság nem ezen múlik. Ez még csak nem is a kezdet... Vagy csak az... :-)))

Szóval nagyon sok örömöt, boldogságot kívánok nektek, gyors felépülést. Pénteken már a kezedben tarthatod a babádat!!! Ja és a hasszorító az tényleg nagyon jó. És vagy 3 liter folyadék, pohár é szívószál. Nekem sós pogit is javasoltak a nővérek. Azt a férjem hozta be. Isteni jól esett.

2012. jan. 17. 14:28
 14/31 anonim ***** válasza:

19 órát vajúdtam a szülőágyon, mert nem tágultam. Ez már az első 6-7 órában nyilvánvalóvá vált. Iszonyúan megszenvedtem, a férjem már könyörgött az orvosnak, hogy császározzon meg, mert már a világomat nem tudtam. 19 óra szenvedtetés után döntött aztán úgy, hogy műtét. Nekem az egy megváltás volt. Szerettem volna természetes úton a világra hozni a gyermekemet, de nem tudtam. Bennem is megfordult aztán, ami benned, hogy még erre sem vagyok képes, stb. Viszont ezt sürgősen felejtsd el.

A szülésznő azt mondta, hogy kétszer szenvedtem, mert 19 órán át vajúdtam és aztán a műtétet és az azzal járó dolgokat is megszenvedtem. Tervezzük a második babát, de még mindig olyan élesen élnek bennem ezek a fájdalmak, hogy örülnék, ha az is császár lenne...

A kórházban nálam volt eldobható bugyi, vastag betét, Lactoherb tea, hasszorító (de ezt nem tudtam használni, fájt a sebem). Ne aggódj, minden rendben lesz!

2012. jan. 17. 15:03
 15/31 A kérdező kommentje:
Császár után egyből rámrakják a babát mint rendes szülésnél? Meg az is aggaszt, hogy párom így nem lehet bent velem, pedig már nagyon készültünk az apás szülésre.
2012. jan. 17. 15:23
 16/31 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam: a műtőbe nem jöhetett be a férjem, előtte és utána, ahogy kitoltak, ott természetesen lehetett. Miután kiemelték a babát, megmutatták (engem nem altattak, epydurálist kaptam), aztán kivitték egy helyiségbe lemérni. Ott az apa az ölébe vehette, ha akarta. Engem "elrendeztek" még a műtőben, aztán kitoltak és csak egy kis idő múlva láthattam újra a babát, nem azonnal. Viszont már akkor a mellre tették, de még nem indult be a tej, csak a 4.napon (hétfőn született és csüt.re indult be).
2012. jan. 17. 15:32
 17/31 anonim ***** válasza:
Nekem a férjem az üvegajtón keresztül nézte végig az egész műtétet. Utána rendesen ki volt akadva, nem igazán volt erre felkészülve szegénykém. A babát nekem csak megmutatták, utána kivitték és rögtön apuka kezébe adták.
2012. jan. 17. 15:35
 18/31 anonim ***** válasza:

Párom nem volt bent velem műtétkor, de ő foghatta meg először a babát, és erre nagyon büszke. Kicsit zavart, hogy nem tették rám a babát, mint rendes szüléskor, de végül is megmutatták nekem, majd kivitték a férjemnek, aki megfoghatta, majd behozták hozzám, és amíg összevarrtak, addig a fejemhez tették a kislányomat. Ez is élmény volt. Más mint vártam, de akkor is jó volt.

Bárhogy is történik, azt fog fel igazinak és egyetlennek. :)

2012. jan. 17. 15:43
 19/31 anonim ***** válasza:
Jaj de irigyellek!! Nekem 16 óra vajúdás után lett császár az első mert ó sem jött le, aztán kiderült azért nem mert a kezét a homlokához tartotta és annyira már beszorult,h. Onnan se ki se szegénykém. Mosz ott tartok,h. 40+2 és ha nem indul meg addig magától akkor vasárnap műtét. ÉN ezért szorítok magamnak. :p Már alig várom! Csak meg ne induljon előtte. Szóval nekem megváltás volt a csaazi és irigylem azóta is azokat akik vajúdás nélkül szülhettek és nem tudják mi az.
2012. jan. 17. 15:46
 20/31 anonim ***** válasza:
Ja és kórházanként változó amit kérdezel. Nálunk csak egy puszira hozzák oda a babát az anyukának, apuka babázhat meg ott teszik rendbe mellette és ő egy üvegfal mögött mindent lát, én is látom őt. Persze a hasamat nem látja mert azt eltakarják egy paravánnal,h. Te se lásd meg apuka se. Ami pluszban kellhet a csaszi miatt az a szívószál,h. Tudj inni amíg feküdnöd kell. Nálunk ez 6 órát jelent.
2012. jan. 17. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!