Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pénteken császárom lesz....

Pénteken császárom lesz. Megnyugtatnátok?

Figyelt kérdés

40hétig természetes szülésre készültem és ma kiderült, hogy pénteken császárom lesz. Azért mert a baba nem tud lemenni. Annyira el vagyok keseredve. Hibásnak érzem magam. Majdnem sírva fakadtam, hogy én még erre sem vagyok képes:(

Akinek volt császára megnyugtatna? Annyira félek, olyan sok rémtörténetet olvastam ezzel kapcsolatban.

Már össze van pakolva teljesen a kh cuccom, de mondanátok 1-2 dolgot amire szükségem lehet császár után?

2012. jan. 17. 13:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Nekem is császár volt és én azt mondom ha mindegyik így lenne akkor simán bevállalnék még párat :D

A műtőbe apa nem jöhetett be de ő foghatta meg legelőször kettőnk közül a kisasszonyt :D

Amit én tanácsolhatok és azt nem nagyon olvastam a válaszokban eddig, az az , hogy mikor visznek műtét után az őrzőbe tegyél a retikülödbe egy külön kis neszeszerbe bugyit, vastag betétet, wc ülőke papírt zsepit! Mert gondolom az mindenhol úgy van hogy az őrzőben addig vagy míg nem pisilsz magadtól!

Ez a kis csomag megkönnyíti a konfort érzetedet (nem csupaszon visznek ide oda)

És nyugi, egy kis csodát tarthatsz Pénteken a kezedben! Én 6 hónapja vagyok anyuka de ez valami leírhatatlan érzés!

2012. jan. 17. 23:09
 22/31 anonim ***** válasza:

Nem vagy hibás, minden rendben lesz, nyugi! 2 császárom volt, engem abszolút nem viselt meg, talán szerencsés alkatom is van, de lehet, hogy neked is!

A legrosszabb a műtét utáni kb. 8-10 óra volt, de ki lehetett bírni.

A második terhességemnél picit drukkoltam titokban, hogy az is császár legyen, mert legalább tudom, hogy mire számíthatok :)

A kötődéssel kapcsolatban: én csak egy simire-puszira kaptam meg a babákat a műtét után (ami délelőtt volt), délután, amikor felkelhettem, behozták egy kis időre a császáros őrzőbe, majd másnap kerültem a csecsemőosztályra. Az első gyereknél még aggódtam, hogy hogyan fog kötődni, de így 5 és 3 év elteltével kijelenthetem, hogy mindkettőnek remekül sikerült! :)

A SOTE I. klinikára kellett fáslit is vinni, a trombózis elkerülése végett tekerték a lábamra a műtét előtt.

Minden jót!

2012. jan. 18. 10:02
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap 15.46-os vagyok.

Képzeld, ma azt mondta a dokim CTG-n (már minden nap járok túlhordás miatt),h. Pénteken menjek éhgypomorra és nem ígéri de ha nincs nagy bolondokháza akkor megcsináljuk. :) Én nagyon örülök neki!! :) Te hol szülsz?

2012. jan. 18. 11:18
 24/31 anonim ***** válasza:
Drága életem!!!Nyugodj meg,én 4 hónapja szültem császárral és ha még egyszer szülnék megint csak így tenném,hidd el nekem pedig én még egy tű szúrástól is féltem,nálam 4 napig voltak olyan fájásaim hogy azt hittem megőrülök és a 4 napon elvittek császárra mert fent volt nagyon a bébim,kaptam szurit a gerincbe nyugi nem fáj egy bolha csípés kb :) mindenki nagyon kedves kommentálják végig amit csinálnak és amikor kiveszik a bébit hááát egy csodálatos dolog hallani a sírását :) utána a 12 óra egy kicsit húzós addig feküdnöd kell,meg a méh összehúzót kapod majd infúzióban aztán elvisznek tusolni kiveszik a katétert és neked egyedül kell felkelni ha rám hallgatsz ne hagyd el magad mert sokkal hamarabb felgyógyulsz hidd el én 3 napra haza jöhettem és azóta is nagyon toppon vagyok,a lényeg ne hagyd el magad!!!sok puszi és a bébinek is :)
2012. jan. 18. 11:39
 25/31 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Már kezdek megnyugodni :)

Szolnokon fogok szülni.

2012. jan. 18. 13:11
 26/31 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező! Sajna bármikor előfordulhat olyan helyzet,hogy mi hiába akarunk mást,császár lesz. Van aki könnyebben vészeli át,van aki nehezebben,talán annyi nagyobb negatívum van a dologban,hogy a császáros babák nagy százaléka nem tud szopni,mert ez a reflex a vajúdás-szülés időszakában alakul ki náluk egy hormon termelődése hatására,de ugye ez a folyamat császárnál nincs meg.De a lényeg,hogy egészséges lesz a baba! Ne aggódj!
2012. jan. 18. 14:05
 27/31 anonim ***** válasza:
Jaj,ne mondj már ilyet,h. a csaszis babák nem tudnak szopni. Már az anyaméhben szopják a kezüket a babák mert ez ösztönös. Inkább az a tapasztalat,h. Az anyukának később lesz teje vagy sajnos valakinek meg sem indul de igazából azt nem tudhatjuk,h. ha rendesen szült volna akkor lenne-e tejcsi. Külíönben nekem nem volt gond a szoptatással bár előtte sokat vajudtam de a gyerekágyon mellettem fekvő anyuka progis császáros volt és a 2.napon fejnie kellett mert annyi teje volt. Lejött neki 30-40ml még szopi után és a baba is szopizott előtte szintén ennyit. A nők 90% tud szoptatni és a babák iss tudnak szopni akárhogyan is születnek.
2012. jan. 18. 14:17
 28/31 anonim ***** válasza:
Nekem ezt a kórházban mondták,és akiket császároztak míg ott voltam csak egy-két baba jött rá a technikára. Persze nem törvényszerű,csak nagyobb az esély!
2012. jan. 18. 14:31
 29/31 anonim ***** válasza:
Az hülyeség, hogy a császáros gyerekek nem tudnak szopni, nekem 3 született császárral, mindegyik sokáig szopott. De az összes ismerösnek a gyereke is, akik így születtek.
2012. jan. 18. 20:53
 30/31 anonim ***** válasza:
48%
9. hozzászóló vagyok, 2 császár után, a nagy 11 hónapig, a kicsi 13 hónapos koráig szopizott, 6 hónapig csak anyatejet kapott mindegyik, még forralt vizet sem. Már a kórházban nagyon ügyes volt kicsi, a nagyobbik inkább itthon jött rá a dolgokra. Szóval, aki szoptatni akar, az nagy általánosságabn tud is. Az nem tud szoptatni, akinek nincsenek tejmirigyei, a többi a babán rajtad, és a türelmeden múlik. Szia, szép napot holnapra! Hogy fogják hívni a kisbabádat?
2012. jan. 19. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!