Lehet hogy hülye kérdés de tudnátok segíteni?
Kérdezni sosem szégyen. ha nem tudsz valamit, az ott dolgozók azért vannak. Ne szégyelld magad, amiatt, hogy valamit nem tudsz, hiszen ha első gyerek, nem lehet könyvből megtanulni a helyes mellre tételt, öltöztetést, fürdetést. Ha kifogsz egy bunkó arcot, és visszakérdez, hogy miért maga nem tudja, akkor te is kérdezz vissza, abban amiben jó vagy. Vagy csak egyszerűen, mondd azt neki, hogy a nevét szeretném, mert holnap felkeresem a betegjogi képviselőt.... Igen, tudom, hogy az eü-ben dolgozók nincsenek megfizetve, de más sem, kivéve talán a politikusokat. Kérdezz bátran tőlük majd.
Hirtelen rengeteg kérdésed lesz, de ami a legfontosabb ott bent, hogy
- köldök ápolás
- pelenkázás
- fürdetés (ha a kórházban van rá lehetőség nézd meg)
- szoptatás
- gyermek fektetése
- gyermek felvétele és tartása
- mikor hozod haza, akkor megnézheted majd az öltöztetést
Ezek talán a legfontosabbak. A többi kérdésed pedig majd a gyerekorvoshoz és védőnőhöz legyen:
- etetés (hányszor, ha nincs tejcsi mivel (úgyis lesz ;)))
- öltöztetés
- szoba hőmérséklet
- kötelezően adandó dolgok
És ne izgulj minden majd ösztönösen fog jönni :)
Ja és persze ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol ;)
Én nagyon javaslom, hogy olvass sokat a szoptatásról, mert lehetnek kezdeti nehézségek. Én sajna nem voltam felkészülve, azt hittem, ez mindenkinek megy mint a karikacsapás... Érdemes bevinni egy mellszívót is, nekem amikor belövellt a tejem, azt hittem, meghalok, annyira fájt, és fogalmam sem volt, mit tegyek ellene, mindez éjszaka. Másnap egy állítólag hozzáértő kórházi ápolónő megmasszírozta a mellem, de szerintem többet ártott, mint használt. Szóval olvass, kérdezz, készülj fel minden lehetséges problémára!
Nekem nem sokat segítettek a kórházban, pedig rooming-in-ben voltam, ráadásul úgy alakult, hogy egyedül voltam a szobában 3 napig... Az volt a szerencsém, hogy volt már dolgom pici babával, tudtam, hogyan kell megfogni, pelenkát cserélni.
Nézd csak kedves kérdező. Itt regisztrálj, teljesen ingyenes, és nézz végig egy párszor a videókat. Mire odakerülsz be fognak ugrani a dolgok. Segítek szívesen privit is írhatsz. Van egy 6hós kisfiam.
Ha esetleg a kórházi dolgozók nem lennének készségesek- ami ki van zárva,mert el kell nekik mondani,meg kell mutatni,pl a pelenkázást,hogy hogy kell helyesen mellre tenni..stb,akkor a szobában fekvő többi anyukára számíthatsz! Biztos lesz köztük olyan,aki nem az első babájával lesz bent!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv:3 lányos
Bajcsy-ban szültem (2010, Bp), nem mondtak semmit. Éjszakára ott lehetett hagyni a csecsemősöknél a kisbabát, reggel 6-ra menni kellett érte, és ha nagyon szükséges volt (pl el akartam menni zuhanyozni), visszavették és vigyáztak rá. Ezen kívül csak akkor nem volt velem a baba, ha vitték fürdetni, vagy vmilyen vizsgálatra. Én kérdeztem meg, hogy meg tudják-e mutatni, hogy hogy kell bepelenkázni, hogy kell majd megfürdetni otthon. (Első baba, ismerősi körben sem volt kisbaba, hogy tudhattam volna.)
Az a tanácsom, hogy normálisan kérdezz rá a csecsemősöknél, ne lepődj meg, ha ahányan vannak, annyifélét fognak mondani. Ne legyél félénk, rengeteg dolguk van, nincsenek is túl jól megfizetve, így alapból elég mogorvák tudnak lenni (tisztelet a kivételnek). Majdnem biztos, hogy maguktól nem fognak semmit sem mondani. Merjél kérdezni, akár többször is, ha valamiben nem vagy biztos, és ne vedd magadra, ha morognak. Ha lesznek szobatársaid, tőlük is kérdezhetsz. (Nekem nem voltak, mert alapítványi szobában voltam egyedül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!