Milyen érzés a jóslófájás? (tudom hülye kérdés)
Mensi szerű görcs,derék fájás ami kisugárzik,vagy betonosra keményedett has?Vagy mi mégis?Szülésnél felerősödnek ezek egyszerre?
37 km
Szia!
2. babámat várom.
Nekem az elsőnél is, és most is olyan volt a jóslófájás, mintha az alhasamban, a felső bugyivonalnál valami húzna lefelé nagy erővel. Se görcs, se mensiérzés, se derékfájás.
Szülés előtt, vajúdáskor meg megint mást éreztem. Se görcs, se keményedés, se ez a húzóérzés. Azt is lent éreztem, de belül. Mintha a csontjaim távolodtak volna, olyan feszítőérzés volt. NST lapos volt, tolófájásokat sem éreztem.
19hós
38 hetes
Amúgy mindenkinél más érzés, van akinek jóslója nincs is:) És van aki szüléskor sem érzi a fájásokat.
Idézek neked a www.maternet.hu szülésfelkészítő tanfolyamból: "Arra utaló jelek, hogy a vajúdás elkezdődött és a méhszáj tágul:
- A fájások nem enyhülnek, és ne múlnak el, ha tevékenységet váltasz, sőt járkálás alatt erősebbnek érzed.
- A fájások hossza mérhető és rendszerint nem egypontú, hanem sugárzó. Sugározhat a hát alsó része felöl előre a has alsó része felé, vagy sugározhat lentről felfele. Végül körben érezhető.
- Folyamatosan fejlődő fájások, ami azt jelenti, hogy legalább két szempont megfelel a következő leírásnak: egyre hosszabbak, egyre erősebbek és egyre gyorsabban követik egymást.
Társulhat hozzá erős derékfájás.
- Járkálás közben erősebben érzed a fájást."
Magad is tovább olvashatod (érdemes) a
és a
oldalakon
Szia!
Nekem voltak jóslóim, de nem mensi görcsök hanem inkább ilyen szurkálások odalent, mintha vki egy tűvel szurkálna alulról. Erre azt mondták, hogy már biztos nyílik a méhszáj, hát nem nyílt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!