Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülhetnék vaginálisan, de én...

Szülhetnék vaginálisan, de én császárral szeretnék! Lehetséges?

Figyelt kérdés

2012. febr. 16. 22:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

Barátnőm 2 normál szülés és 2 császár után azt mondta,csak császárral szült volna,ha tudja legelőször,h jobb...mindenki rémisztgette.Az első nap és az első felkelés a legnehezebb utána már belejössz.Egy másik barátnőm 1 baba császárral ő ugyanezt mondta először felkelni nehéz második nap semmi baja...lassabban járt ugyan,de nem látszott rajta,h fájna neki. Szerintem ez egyénfüggő,h ki hogy épül fel,ahogy az is,h egy másik barátnőm 1,5 hét után a gátsebétől alig tudott ülni!!! Másnak meg meg sem kottyan az sem...Egyéni dolog,ahogy az is kit hogy visel meg a terhesség is,nem? Én nem hánytam,szuperul vagyok...valaki végighányja a napokat(pont tegnap taliztam egy kismamával 9 hetes aki napi 6-7 szer hány! So luttri,ha ottvagy megtudod!

Egyébként pénz kérdése és megoldanak bármit!

2012. febr. 17. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok.

Nálam az még mindig a gond, hogy iszonyat módon fáj a gerincem ahová adták az injekciót. A lapockámhoz meg valószínű egy kis levegő szorult, emiatt alig bírtam felemelni a kezem. (Legalábbis a kórházban ezt mondták.)Így hónapokig fürdetni sem bírtam a lányunkat. De ahogy valamelyik válaszoló is írta, valakinek sokkal könnyebb a felépülés a császárból.

2012. febr. 17. 12:40
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
Én végigvajúdtam 19 órát és csak ezután döntött úgy a doki, hogy műtét, mert nem tágultam. Nekem a császár ezek után megváltás volt. Szeretnénk testvért, szintén császárral szülném, ha lehet...
2012. febr. 17. 14:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én tuti fizettem volna a császárért ha lett volna rá pénzem,de nem volt.Aztán megszültem vaginálisan,és komolyan el nem csrélném császárra azt az élményt,hogy én megszültem a babámat.Életem legnagyobb hibája lett volna...
2012. febr. 17. 21:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Még programozott császárnál is hagyják vajúdni a nőket, a fene sem tudja miért. (Olvastam erről némi féltudományos magyarázatot, de a védőnőm azt mondta, hogy ez baromság.) És az egész szülésben a vajúdás a legrosszabb. A kitolás ahhoz képest semmi, a gátmetszést én nem is éreztem.

2-szer szültem, az első után tényleg elég nehezen gyógyultam fel, dehát 4,12 kg volt a gyerek. 2 hétig nem tudtam ülni a gátseb miatt. Viszont a második gyereket gátvédelemmel szültem, 1 hét múlva már el is felejtettem az egészet. Azért nem hiszem, hogy a császárból is ilyen hamar felépültem volna. Arról nem beszélve, hogy ez egy komoly hasi műtét, és sokkal több a komplikáció lehetősége, mint a sima szülésnél. Én nem értem azokat, akik azt hiszik jobb, mert kevésbé fáj.

2012. febr. 17. 22:50
 16/19 anonim ***** válasza:
62%

mintha ez kívánságműsor lenne...

nem jobb császárral szülni mint hüvelyi úton,,

2012. febr. 18. 15:53
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítő válaszokat!:) Még van rá pár évem, hogy eldöntsem ezt. De akárhogy is döntök, az biztos, hogy egy nagyon jó dokinál szeretnék. Erre képes lennék akármennyi összeget adni, hogy normális körülmények között hozzam világra a kicsit, a legjobb kezek között! :))

Tiszta szívből hálás vagyok a válaszadóknak! :)

Még tapasztalatokat, észrevételeket, kommenteket várok! :)

2012. febr. 18. 17:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Pénz kérdése miden, de törvények szerint nem választhatod meg.

Császárral szültem. ÉS igen én is átéltem, hogy gyereket szültem, nem vagyok kevesebb, mert nem vaginálisan jött a baba. Azok az anyukák akik nem így gondolják, hogy a császárosok nem tudják milyen fájdalmas és élmény és nem is szültek igazán- mondják, azoknak javaslom, hogy talán gondolkozzanak el, hogy ettől ők jobban anyák-e......

Kedves kérdező!

Császárnál azért van bőven kockázat, mégis csak egy műtét.

Elrontanak valamit és pl. nem lehet több gyereked, vagy a következő terhességnél a heg kérdése elég jelentős.

Én sírtam és fájó szívvel néztem, ahogy más anyukák kint sétálnak a csecsemőikkel. Örültem, hogy oldalra bírok fordulni és valahogy odatartani a cicim felé, hogy szopizhasson kislányom, nemhogy ringassam sétálva.

Arról nem is beszélve, hogy mi a 4.en lakunk lift nélkül és mivel az apukája dolgozik, így nekem kellett levinni a gyereket sétálni/levegőzni. Az orvos pedig úgy engedett el, hogy kímélő életmód nincs cipekedés és lépcsőzés.

De igen egy élmény volt, mikor a műtő asztalon kivették és hallottam sírni, utána pedig odatették az arcom mellé és nézhettem. Ha pedig még babát sem vársz, akkor nem tudhatod szülhetnél-e vaginálisan vagy sem. :) Nálam a baba döntötte el: nem fordult be.

2012. febr. 19. 20:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Simán szültem mindkettőt.Elsőnél se volt semmi bajom simán ültem még aznap.2.nál a fiamat nem engedték fel az osztályra mert 2.5 éves volt így én sétáltam le hozzá szülés után 5 órával 174 lépcsőfokot....Egyébként az ilyen hogy a barátnőm ezt meg azt mondta az semmit nem jelent!!Nem te érezted!2 császárossal vtam egy szobában és látni azt amit ők 2.3.napokon átmentek!!!!
2012. febr. 21. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!