Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg csak császárral...

Tényleg csak császárral szülhet az, akinek lézeres szemműtétje volt?

Figyelt kérdés
van még pár évem gyermekvállalásig,de előtte mindenképp tervben van a lézeres látásjavító műtét. Ma hallottam a tv-ben ,hogy akinek lézeres szemműtétje volt az csak császárral szülhet?Ez tényleg igaz lenne,vagy csak a nagyon rosszul látókra vonatkozna? Én természetes úton szeretnék szülni
2012. jan. 24. 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:
hát, kb 2-3 évvel utána lehet. a császár addig teljesen indokolt, illetve talán 5 dioptria fölött kontraindikált a hüvelyi szülés. de erről majd akkor beszéltek az orvossal. :)
2012. jan. 24. 20:09
 2/6 anonim ***** válasza:
De természetesen ha -5nél rosszabb a szemed, akkor műtét után is indokolt a császár!
2012. jan. 24. 20:11
 3/6 anonim ***** válasza:
2005-ben volt a műtét, 2009-ben teljesen természetes úton szültem.
2012. jan. 24. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
2 hónapja műtőttek, előtte rákérdeztem, nem kell császár.
2012. jan. 25. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem 11 dioptriás volt mindkét szemem. Egy szíriai származású nagyon profi doki műtötte. Simán szültem. 7 hónaposan mentem el hozzá, hogy jobban szeretném a császárt a szemem miatt, és azt mondta szó nem lehet róla. Nem a 18.sz.-ban vagyunk, ilyen műtét után akár már másnap is lehetne szülni. Még majdnem lecsesztek. Úgy hogy kiadta a javaslatot hogy szülhetek. Azóta is sokat gondolok rá, hogy de jó hogy nem javasolta a császárt. A szemem ugyan olyan mint előtte. Ha valakinek nem a lézeres műtétje volt, annak nem javasolják.
2012. jan. 25. 10:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó, örülök, hogy minden jól ment! :)Nálunk a retinaleválás potenciális veszélye miatt mindenképp kontraindikált a hüvelyi szülés ilyenkor, abszolút nem vállalja semelyik orvos. De ezt tényleg orvosa válogatja, itt egy műhibapert nem vállalunk emiatt.
2012. jan. 25. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!