Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg "szebbek" a császárral...

Tényleg "szebbek" a császárral született gyerekek?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm mondta, hogy XY- nak született gyermeke,és nagyon szép kisfiú, hiszen amúgy is szebbek a császárral született újszülött csecsemők..

2012. febr. 1. 21:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát a fejük nem deformálódik el picit sem, de az nem törvényszerű hüvelyi szülésnél sem.
2012. febr. 1. 21:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Általában igen, mert nem viseli meg őket a szülőcsatornán való áthaladás. Sok természetes úton született babán sérülések vannak és a fejformájuk sem szabályos. Ez pár nap alatt visszaáll, a sérülések elmúlnak, szóval később szerintem nemigen van már köztük különbség.
2012. febr. 1. 21:17
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én császárral szültem. Nem nyomódott meg a lányom feje, így elég szép, kerek baba lett belőle.

Sok nővérke és orvos mondta, hogy gyönyörű lányom van, de igazából a köszönőmön kívül nem tudtam ezt hova tenni.

Tény, hogy szép! De kinek nem szép a saját gyermeke?! Én anyai elfogultsággal nézek rá! Akkor is szép lenne, ha természetes úton született volna.

2012. febr. 1. 21:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam ilyet, és logikus is , mert nem kell magukat átpréselni, de én hüvelyi úton szültem egy 4 kg-os fiút, és olyan volt mint egy porcelán baba! Aki látta, el sem hitte, hogy akkor született, olyan szép volt! Bőr, fejforma, összkép:) tehát nem csak ezen múlik.
2012. febr. 1. 21:23
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.. csak kíváncsiság volt, hogy valóban van-e valami alapja..
2012. febr. 1. 21:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó 12 óra vajúdás után nekem császárral született a nagyobbik lányom és olyan csúcsfeje volt, hogy csak na. De fél óra múlva már nyoma sem volt.

Szerintem általában nem szebbek, csak jó esetben kevésbé megviseltek a császárral született babák. De hát mi vagyunk erre épp az ellenpélda.

2012. febr. 1. 21:32
 7/15 anonim ***** válasza:
Az én kicsim is "csúcsfej" volt pár órás korában még, aztán másnapra már kikerekedett, és azóta is tökéletes golyófeje van :) Meg inkább szerencsénk volt, hogy néhány naposan is olyan kis formás volt, mint sok más baba több hónaposan se. Mások mondták, nekem persze, hogy ő volt a legszebb...
2012. febr. 1. 21:52
 8/15 anonim ***** válasza:

Az én kicsim hüvelyi úton született és hihetetlen, de semmi nyomódás nem volt. A többi kisbabán sok véraláfutás meg eltorult a fejük egy kis időre...Nekem már első nap az összes rokonom a csodájára járt és apa büszkén mutogatta az üvegfalon keresztül, hogy az a kis simaarcú pufika az övé:) Nálunk a szeme sem volt olyan mintha folyton hunyorítan. Néhány naposan meg szinte el sem akarták hinni hogy nem egy 1 hónapos babát néznek:) Pedig majdnem 4 kg-al született. Ő ráadásúl szanaszét repesztett engem alul...Na de sebaj.

Én is azt vártam, hogy majd kis ráncos, nyomott lesz.

Egy dolog volt látható rajta, de az is csak nagyon közelről. A köldökzsínór a nyakára volt kétszer tekeredve így amikor elvágták egy halvány piros csík karcolás szerűen látszott néhány napig. De a kis szöszi haja eltakarta:)

2012. febr. 2. 01:06
 9/15 anonim ***** válasza:
A simán szült baba fején sem látszik 2 nap múlva hogy elnyomódott.Szóval NEM szebbek csak nekik nincs mitől deformálódjon a koponyacsontjuk !!!
2012. febr. 2. 08:18
 10/15 Babi0906 ***** válasza:
Én nem értem mitől szebb vagy csúnyább egy baba. Én 24 hkm vagyok, de nekem minden baba szép :D. tény, hogy nem egyformák, de mindegyik édes. Az biztos, hogy a császáros babák kisimultabbak, de ez csak pár nap kérdése és a hüvelyi úton született baba is ugyan olyan szép lesz :D
2012. febr. 2. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!