Mehetek-e jelenleg másik kórházba szülni/terhesgondozásra Budapesten (állami finanszírozásban), mint ahova körzetileg tartozok?
Figyelt kérdés
Kb két éve az volt a rendszer, hogy ahova beestem szülni, onnan nem rakhattak ki. Most azzal riogatott az SZTKs doki, hogy finanszírozási gondokból adódóan könnyen meglehet, hogy beraknak egy mentőbe, és átküldenek az illetékes kórházba...2009. jún. 3. 11:40
1/4 anonim válasza:
A mentő csak a körzeti kórházba (vagy Bp-n gondolom az ügyeletesbe) visz, de ha Te kérsz attól a kórháztól egy igazolást, ahol szülni szeretnél, hogy fogadnak, akkor nem lesz gond. Ezt szerintem még az SZTK-s dokinak is tudnia kéne. Akkor meg, ha nem mentővel mész a szülés megindulása után, nem hinném, hogy bolygatnának, hiszen ki lenne az az őrült, aki kockáztatna bármiféle komplikációt addig, amíg a mentőben vagy vagy éppen azt, hogy a mentőben szüljél...
2/4 anonim válasza:
Szia.Nekem a védőnőm azt mondta,hogy a szülés az akut esetnek számít,tehát bárhol el kell,hogy lássanak.Én Borsodi vagyok és 3 éve élek Pesten lakcímem itt nincs mintha nem is laknék fent.Orvost fogadtam a János kórházban.
3/4 anonim válasza:
Második vagyok.Azt elfelejtettem,hogy ha mentőt hívsz az a kerületi kórházba visz be.Viszont ha az orvossal beíratod a kórházat ahová szülni szeretnél akkor a mentő oda visz.De ezt a várandós kis könyvbe be kell írnia.
4/4 anonim válasza:
A budapesti viszonyokat nem ismerem. Én vidéken egy tőlünk 50 km-rel messzebb lévő kórházba jártam, illetve szültem, a dokim miatt, bár a városunkban van súlyponti kórház. Már az elején felhívta a dokim a figyelmemet, hogy még a védőnőtől sem hagyjam magam eltántorítani, hogy kötelező a körzeti kórházba járni. Magyarországon szabad orvos- és intézményválasztás van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!