Mit gondoltok az epidurális érzéstelenítésről?
9., a szülésznőd jó nagy marhaságot mondott!
Azért száll ki az Anya, mert hatékonyabban tudja segíteni a gyerekét a világrajövetelben? Vagy mert lerövidíti az Ő kinlódását is? Azért megkérdezném az okos szülésznőt, hogy mitől jobb az a babának, ha az anyja órákon keresztül csak szenved, majd a végére úgy kimerül, hogy nyomni sincs ereje?
Ettől függetlenül persze senkinek nem kötelező EDA-t kérnie, sőt, csak egy szülésznő inkább hallgasson, ha nem ismeri az eljárás fiziológiai alapjait illetve a hatásmechanizmusát ...
Fentebb írtam, nem tudom hányadikként.
Kedves utolsó!
Az eda-val is érzed a fájásokat, max. nem olyan erősen. Mondjuk én igen erőteljesen érezetm és nem lett nehezebb tőle a szülésem, sőt.
1. gyermek 8 óra az első fájástól számítva, a 2. gyermeknél 4 óra az első fájástól számítva.
6-os vagyok, leírtam a sztorimat, megkérdezhetem, miért kaptam (én egyedül) 0%-ot? Nem ítélkeztem, nem álltam egyik oldalra sem. Azért pontoz le valaki, mert nem jelentem ki kategorikusan, melyik oldalon állok?
Nem értem.
Kedves 12.!
Attól, hogy az EDA elviselhetővé teszi a fájdalmakat, amiket a méhösszehúzódások okoznak, attól méhösszehúzódások vannak ugyanúgy! Ez olyan, mint pl. ha baromira fáj a fogad, megkapod az érzéstelenítőt, és ameddig az hat, addig nem fáj, de a gyulladás ugyanúgy fennáll.
Az EDA fiziológiai hátterének, hatásának pedig nézz utána, ezeket nem én találtam ki. Nemhogy hátráltatja, hanem elősegíti a baba megszületését, az egész szülés folyamatát. Nem egy esetben hosszú órák óta tartó vajúdás, minimális tágulás után az EDA bevetésétől 1 óra múlva kézben volt a Baba :-)
(És nem nagyzolásképpen, de a Férjem aneszteziológus, csak szülészeti epidurált több ezret csinált, úgyhogy elég sokat hallok a témáról. Én magam is epidurállal szültem, Isteni volt :-)
Kedves 6.!
Ne foglalkozz a pontokkal! Vannak, akik hobbit űznek, nincs jobb szórakozásuk a pontozgatásnál!
Én sem értem kedves 6-os a pontot, ne törődj vele!
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Úgy látom a vélemények megoszlanak itt is, mint a "kinti életben" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!