Sokat olvastam már az epidurális érzéstelenítésről, és örömömre káros mellékhetásokat nemigen találtam róla. Ennek ellenére nagyon kevesektől hallom, hogy igénybe vennék. Miért?
Szerintem sokan keverik a spinális érzéstelenítéssel, ami néha okozhat maradandó fej- és hátfájást. Nekem a gyermekorvosom kifejezettenajánlotta, hogy válasszam ill. kérjem az epidurált. Ha lassan megy a szülés, akkor fogom kérni, mert a hosszú, fájdalmas vajúdástól elfárad az ember lánya a kitolási szakaszban. Ha meg "pikk-pakk" megy, akkor meg beadni sincs már idő. Én bízok az utóbbiban, szedek homeopátiás bogyót és iszom a málnalevélteát+a fejemben letisztáztam a dolgokat. Fáj nagyon, de túl leszünk rajta és aztán már csak a boldogság marad..
40 hetes mami
Szia!
Nekem első babával vajúdás 22 órába telt, nem kértem érzéstelenítést, fájdalomcsillapítást. Aztán sajnos mikor már a kitolás következett, kiderült, hogy a pici feje, nagyobb, mint a medenceátmérőm, ezért epidurál mellett megcsászároztak. Akkor már áldásnak tekintettem az epidurált, és nem lett tőle semmi bajom, se nekem se a picinek.
2 hetes baba anyukája
Nekem amikor szültem és kértem érzéstelenitőt nem adtak mert előre kellett volna jeleznem hogy kérek, viszont azt mondták hogy nem is ajánlják mert kihat a babára is:(és lelassitja a szülést, igy maradt az hogy összeszoritottam a fogam és 8 óra mulva meglett a bébim:)
Minden jót 4 hetes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!