Van itt olyan, akinek a 25hét után méhen belül meghalt a babája?
Mi volt az ok? Meg kellett szülni vagy császár volt? Hogy sikerült feldolgozni?
A másik kérdésem, hogy ilyen helyzetben az orvos/szülésznő hogy reagál? Neki ez teljesen természetes dolog vagy azért őt is megrendíti?
Szülésznő az ismerősöm és őt nagyon megérintik az ilyen dolgok! Pár hónapja volt egy szülése amikor halva született a baba! Még mikor hazaért akkor is sírt, én egy hét múlva találkoztam vele, azt mondta hogy azóta minden éjszaka arról a szüléről álmodik! Pedig ő már nyugdíj előtt áll! Tehát volt pár ilyen esete! :(
Nagyon sajnálok mindenkit aki ilyen tragédián esett át!Szörnyű!
Azóta még két távoli ismerősömnél halt meg a baba az egyiknél 22 hetesen a másiknál 38. héten. de még nem derült ki hogy mi volt a gond!
Az egyik ismerősöm ikerterhes volt és a 36. héten az egyik babának nem találták a szívhangját. Köldökzsinór. Császár lett, a másik baba azóta már elmúlt 1 éves.
26. héten csináltattam 4D-s uh-t, hogy lássuk a fiam arcát. Láttuk is és azt is, hogy a nyakánál van a köldökzsinór. Végigaggódtam a terhességet, de nem lett baj szerencsére.
Nagyon sajnálom mindenki tragédiáját és bennem is olyan érzéseket ébresztettek fel ezek a hozzászólások, amiket már régóta próbálok elfelejteni.
20 hetes ikreket vesztettem el, 2006 novemberében. 3 héttel előtte még minden rendben volt, aztán egyszer csak valami rossz érzésem támadt és elmentem dokihoz. Vizsgálat előtt azt mondta hogy lehet hogy még nem érzem őket, mert kicsik még, ezért nem kell orvoshoz rohangálni. Ragaszkodtam az uh-hoz. Sajnos igazam lett. :-( Egyik baba sem élt. Közös volt a méhlepény, ami jelentősen el volt meszesedve, mert elzáródott valami miatt egy főér benne. Emiatt haltak meg a babáink. Nem tudtunk volna semmit sem tenni ellene. Nem kellett megszülnöm ugyan Őket, kaparással kivették a babákat, de kb. 2 hónapig annyi antibiotikummal tömtek, ami egy életre is sok lenne, mivel kiderült hogy akkor már kb. 2 hete halottak voltak a pocakomban. Nekem a szülésznőkre és az orvosomra sem lehet egy rossz szavam sem. A doki a műtét utáni napokban sokszor bejött, beszélgettünk, még pszichológust is küldött, hogy segítsen feldolgozni a történteket.
2 év kellett hogy feldolgozzam annyira a történteket, hogy újra terhes legyek. Már 3 éves múlt a nagyfiam.
(Még egy érdekesség: az ikrekkel a műtétem nov. 30-án volt. Ugyanerre a napra voltam kiírva 5 évvel később a kisebbik fiammal. Szerencsére még 1 napot tudott várni, így dec.1-jén született csak meg. Nem akart Ő sem egy ilyen szomorú dátumú napon a világra jönni.)
:( részvétem mindenkinek.
Nekem csak távolabbi ismerősöm van 3, aki elvesztette a babáját, egyik 37hetesen, köldökzsinór miatt, a másiknak a 7.hónapban meg kellett szülnie, mert beteg volt a baba, későn vették észre, de nem élte túl szegény. Utóbbi ismerősöm vigasztalódott rajta, hogy jobb így, mert beteg volt a baba, és azóta szült már 2kislányt.
A harmadik lány a kollegám tesója volt- én egyszerre voltam kismama vele, és a kolleganőmön keresztül mindig érdeklődtünk egymás után, hogy én hol szülök, meg hogy vagyunk. EGyszer csak nem írt választ, és mivel már otthon voltam, nem is értem el a kollegnőmet sem. Később derült ki, miután megszültem a kisfiamat, hogy szegénynek szintén a köldökzsinórja elzáródott és 28hetesen meghalt a kisfia a pocakban.... Annyira borzasztó volt. Kolleganőm mondta, hogy ne haragudjak, hogy nem jelentkeztek, és hogy direkt került engem, de nem akarta elárulni, amig rendben meg nem szülök, hogy mi történt a tesójával.... Ráadásul mikor szültem, az én fiamnak a köldökzsinórján is volt egy nagy csomó- mondta is a dokim, hogyha kicsit megszorult volna..... inkább nem is gondolok bele. :(
Ezek sajnos kivédhetetlen dolgok, nem tehet róla senki- éppen ezért lehetetlenség feldolgozni szerintem.
Sajálom, aki ezen keresztül ment.
18-as! Te jó Isten! Soha többé nem panaszkodom a piszlicsáré dolgaim miatt!
Nagyon erős ember lehetsz. Csak felnézni lehet az ilyen emberekre, mint amilyen te vagy. Sok kitartárt az életben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!