Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki faros babát szült, hanyadi...

Aki faros babát szült, hanyadik babája volt? Mekkora lett a feje a babának? Csak azért kérdem, hogy a feneke-válla után gyorsan meg tudott születni a fej is?

Figyelt kérdés
32.hetes vagyok a 3.bébimmel, aki még faros- és a doki azt mondta, hogy simán megszülhetem, mert ő már a 3.baba, az első kettő szülés gyors volt- jól tágultam. De én ettől nagyon tartanék, nemszívesen szülném meg farosan. Bár addig még van idő, hogy beforduljon. :)
2011. dec. 21. 10:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
De "aranyos" ez a doktorbácsi...Meg ne szüld farosan.Az ismerősök között van aki farosan szült, de már 20 ÉVE, mai napig pelenkázza a lányát, ez nem vicc.
2011. dec. 21. 10:53
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem se szüld meg!!!!Nagyon veszélyes!Azt se engedd, hogy felnyúljanak és még a méhedbe befordítság!!Ez mind nagyon veszélyes.

Válts orvost vagy nem tudom, de ez nem normális!Én biztos kiverném a hisztit ha ilyen esetben nem császároznának meg.Hiába 3. gyerek, attól még a köldök zsinór rá tekeredhet, és lehet oxigén hiányos, és.....a többit már biztos tudod!Az a lényeg, hogy ne hagyd magad!!!!

2011. dec. 21. 10:58
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Én sem szülném meg farosan, mert a baba feje a legnagyobb rész) jön hátul, legvégül, ami amíg átjut a szülőcsatornán, elszorítja a köldökzsinórt és oxigénhiányos lesz a baba mindenképp!

Másrészt a dokiknak nincs már tapasztalatuk a faros szülésekben, mert manapság elvétve fordul elő egy-egy, nem biztos, hogy meg tudják oldani, ha komplikáció merül fel.

Mondjuk ha elakad a baba feje, akkor ott már nincs mit megoldani, mer császározni már nem lehet, tehát vége...

És ez a császárral elkerülhető!

Az sem jelent semmit, ha az első két szülés könnyű volt, bár legyen ez is az, de kívánom, hogy forduljon meg a pici!

Ja és én is dokit váltanék, vagy az ügyeletesnél szülnék, mert akkor biztos nem mennek bele sima faros szülésbe.

Melyik kórházban fogsz szülni?

2011. dec. 21. 12:02
 4/14 anonim ***** válasza:
55%
én sem szülném meg farosan.de azt cáfolnám,hogy mindenképp oxigén hiányos lesz a baba,ugyanis 33 évvel ezelőtt én is farral születtem,és egészséges vagyok,nem kell pelenkázni,szellemi munkát végzek.akkor még nem tudták,hogy faros vagyok,sőt azt sem,hogy ketten vagyunk.tesóm koponyafekvésű volt és faros.én voltam a második.semmi bajom
2011. dec. 21. 12:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Mindenképp van egy átmeneti oxigénhiány ilyenkor, mikor átjön az utoljára jövő fej, faros szülésnél és erre kutatások is készültek.

Csak az nem mindegy, hogy ez mennyi ideig tart.

Ha soká, akkor vagy halva születik a baba, vagy ekkor jön az életre szóló értelmi, mozgásfejlődési visszamaradás, ha csak időleges, akkor lassúbb mozgásfejlődés, beszédfejlődési zavar, vagy "csak" diszlexia stb. lesz a következmény.

Biztos van néhány százalék, akinél semmi nem maradt vissza, azok a szerencsések, de ma már ne a szerencsén múljon, hogy teljes élete lesz-e a picinek, vagy sérültként él!

2011. dec. 21. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:

Ismerek olyat, aki farosan szült és minden ok volt, de neki kicsi babája lett, korábban is érkezett, 2600 gr volt.

Az én kisebbik fiam is farosan jött, de mivel a tesvére már megcsinálta neki az utat, semmit nem vettem én sem észre az egészből, és a kicsinek sem lett semmi baja, 3 perccel a testvére után kibújt. (pedig mikor az első baba meglett, ő még fent volt nagyon. szóval nagyon gyors volt tényleg)De mivel ők ikrek, igazából ez neked szerintem nem válasz sajnos.

Nem tudom mit tennék, beszélj talán más dokival is, pl akár itt a neten, és még ideje is van befordulni, mondjuk talán az lesz a karácsonyi ajándékod. :-)

Szorítok hogy így legyen!

Boldog ünnepeket!

2011. dec. 21. 13:42
 7/14 krisztivan ***** válasza:
Ismerősnek a 3.babája faros volt,simán megszülte,semmi probléma már 14 éves a fia.
2011. dec. 21. 14:10
 8/14 anonim ***** válasza:
Tényleg van idő. A lányom a 35. héten fordult be, de fel se merült, hogy természetesen szüljek faros babát, igaz, ő első volt.
2011. dec. 21. 16:25
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a faros szüléssel kapcsolatban igazából a kockázatokkal én is tisztában vagyok. 28hetesen voltam dokimnál, akkor említőlegesen esett még csak szó a szülésről- nem is igazán foglalkoztam még ezzel a kérdéssel akkor. mult héten 4D-n még mindig faros volt- és most gondolkodtam én is rajta, hogy mi lesz, ha így marad. 2-án megyek a dokimhoz, aakor meglátjuk mi lesz.

De még van ideje fordulni- tehát ebben bízok.

Dokit biztos nem váltok, nem felelőtlen ő, már két gyereket szültem nála, nagyon megbízok benne, ha oda kerülne a sor, hogy mégis faros a harmadik babám a legvégéig, akkor meg tudnám vele beszélni a császárt- sőt biztos vagyok benne, hogy ő sem kockáztatna feleslegesen.

Köszi a válaszokat mégegyszer, és azért úgy látom van egy-két faros baba, akivel semmi probléma.

Az ikres téma az más- én is iker vagyok, én fejvégű voltam, tesóm szintén faros, 2perccel utánam- szóval nálunk sincs gond, de ez szerintem is más kategória. :)

Gratulálok az ikrekhez egyébként!! :)

2011. dec. 21. 21:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én mind a két fiamat farosan szültem. Itt Székesfehérváron senkit nem császároznak meg azért, mert faros a babája, még azt sem akinek van dokija, max ha lefizeti! Az első nagyon nehéz volt a 17ik nyomásra bújt ki, de a másodiknál már tudtam ,hogy mit kell tennem, hogy kell nyomni, és simán meg lett. Mindkét gyermekem egészséges, semmi gond nem volt! A Harmadik babám fejvégű volt, őt könnyebben szültem azért, mint a másik kettőt.
2011. dec. 22. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!